Onderzoeksgroep koffie maakt vorderingen met natuurlijk cafeïnevrije varianten – Beursnieuws

0

SAO PAULO, 16 juni (Reuters) – Een Braziliaans koffie-onderzoeksinstituut is begonnen aan een beslissende fase in een project van twee decennia om arabica-koffievariëteiten te ontwikkelen die van nature cafeïnevrij zijn, een ontwikkeling waarvan de onderzoekers denken dat deze een aanzienlijk commercieel potentieel kan hebben.

Het programma wordt ontwikkeld aan het Instituto Agronomico de Campinas (IAC), een toonaangevend koffie-onderzoekscentrum dat veel van de koffieplanten met een hoge opbrengst heeft geleverd die Brazilië hebben geholpen een krachtpatser op de wereldwijde koffiemarkt te worden en meer dan een derde van de de handel.

Onderzoekers van de IAC zeiden dat ze regionale veldproeven beginnen met enkele van de variëteiten die ze al enkele jaren ontwikkelen door verschillende koffieplanten te kruisen die van nature een zeer laag cafeïnegehalte hebben, met behulp van de kiemplasmabank in hun faciliteiten.

Als ze succesvol zijn, zouden de resulterende variëteiten een marktniche kunnen vinden in grote consumerende regio’s zoals Europa en de Verenigde Staten bij consumenten die de voorkeur geven aan deze in plaats van de huidige cafeïnevrije merken die het resultaat zijn van chemische of industriële processen.

Bedrijven die ook cafeïnevrije koffie verkopen, kunnen profiteren van lagere kosten, omdat ze de industriële processen kunnen overslaan om cafeïne uit reguliere koffiesoorten te verwijderen.

“De resultaten die we tot nu toe hadden, zien er veelbelovend uit, we zijn optimistisch”, zegt Julio Cesar Mistro, een onderzoeker die toezicht houdt op het project bij IAC.

Sommige van de in het centrum ontwikkelde klonen worden in verschillende regio’s in Brazilië geplant. Koffiebomen hebben meestal twee tot drie jaar nodig om de eerste vruchten te produceren, dus het duurt nog enkele jaren voordat de onderzoekers die koffie kunnen oogsten en testen.

Volgens gegevens van de National Coffee Association (NCA) is de consumptie van cafeïnevrije koffie goed voor ongeveer 10% van de markt in de Verenigde Staten.

Hoewel veel mensen koffie drinken die specifiek op zoek zijn naar de energieboost van cafeïne, zijn sommige mensen er onverdraagzaam voor of geven ze er de voorkeur aan om later op de dag “cafeïnevrij” te drinken om mogelijke slaapverstoringen te voorkomen. (Rapportage door Roberto Samora, geschreven door Marcelo Teixeira in New York, redactie door Sandra Maler)

Leave A Reply