Electronic Arts ondergaat enorme opschudding, splitst op in EA Sports en EA Entertainment

0

Electronic Arts ondergaat een enorme interne herstructurering, waarbij de studio’s van EA Games in twee afzonderlijke organisaties worden opgesplitst. Door de opschudding zijn nu aparte divisies EA Sports en EA Games gevormd, waarbij de laatste verder is omgedoopt tot EA Entertainment. Zoals de naam al doet vermoeden, zal EA Entertainment voortbouwen op blockbuster-IP’s in eigendom, maar ook op gelicentieerde IP’s door middel van sterke samenwerkingen. De naamswijziging van ‘Games’ naar ‘Entertainment’ suggereert echter dat het bedrijf wil uitbreiden naar media die verder gaan dan videogames. Ondertussen zal EA Sports zich blijven richten op sportsimulatiefranchises zoals Madden NFL en EA Sports FC (voorheen FIFA).

“We bouwen aan de toekomst van interactief entertainment op basis van legendarische franchises en innovatieve nieuwe ervaringen, wat enorme groeikansen biedt”, zei Andrew Wilson, CEO van EA, in een blogpost. Laura Miele, die eerder werkzaam was als COO van EA, zal nu EA Entertainment leiden als de president, waarbij ze toezicht houdt op de belangrijkste studio’s en ‘ze meer creatief eigenaarschap geeft’. Ze zal nauw samenwerken met andere belangrijke leidinggevenden zoals Vince Zampella, die naast Battlefield (DICE) de studio’s zal blijven leiden die verantwoordelijk zijn voor Apex Legends en Star Wars (Respawn Entertainment). Ondertussen is Cam Weber benoemd tot President van EA Sports en zal hij verantwoordelijk zijn voor het leiden van zijn sportsimulatieportfolio en racegames. Wilson zal beide divisies overzien als CEO van EA, eraan toevoegend dat de nieuwe leiders de komende maanden met hun teams zullen samenwerken om de nieuwe veranderingen volledig door te voeren.

In principe valt elk IP-adres dat niet sportgerelateerd is, zoals van ontwikkelaars als Motive, BioWare, EA Originals en Ridgeline Games, onder EA Entertainment. De interne opschudding komt in de nasleep van andere veranderingen binnen EA. Eerder deze maand schakelde de langlopende MMO Star Wars: The Old Republic over naar een studio van een derde partij – gaande van BioWare naar Broadsword Online Games, vooral bekend vanwege zijn lopende werk aan Ultima Online en Dark Age of Camelot. Het rapport suggereerde dat naar verwachting meer dan de helft van de BioWare-medewerkers zou overstappen naar Broadsword, terwijl de rest zou worden toegewezen aan andere functies binnen het bedrijf of mogelijk zou worden ontslagen.

“Ons bedrijf blijft sterk en ik kan niet enthousiaster zijn over onze toekomst nu we meer geweldige games en ervaringen naar meer mensen over de hele wereld brengen. Bedankt voor je creativiteit, passie en alles wat je doet, terwijl we samen aan het volgende grote hoofdstuk van ons verhaal schrijven’, concludeerde Wilson in de brief. EA heeft tot nu toe een solide jaar achter de rug en begon met een indrukwekkend bloederige herverbeelding van Dead Space, gevolgd door Star Wars Jedi: Survivor, dat ondanks prestatieproblemen een alom geliefd vervolg bleek te zijn. Het is ook van plan om een ​​op magie gebaseerde FPS uit te brengen genaamd Immortals of Aveum, die werd uitgesteld tot 22 augustus voor verdere optimalisatie. Een ander belangrijk evenement was in april, waar het bedrijf het logo onthulde voor zijn omgedoopte FIFA-game, EA Sports FC, na de afsplitsing van de voetbalfederatie.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply