Paul-Henry Nargeolet, de gevreesde Franse zeeman aan boord van de vermiste Titanic, kende de gevaren van diepe duiken

0

De Franse zeeman Paul-Henry Nargeolet, die wordt beschouwd als een van de toonaangevende experts op het gebied van de Titanic, wordt gevreesd als een van de vijf vermisten op een toeristische duikboot die het wrak bezocht.

Nargelot werd genoemd in een Facebook-bericht door collega-reiziger Hamish Harding, een Britse miljardair en vliegenier, een dag voor de missie.

Paul-Henry Nargeolet,

BESTAND: Paul-Henry Nargeolet, directeur van een diepzee-onderzoeksproject gewijd aan de Titanic, poseert in de nieuwe tentoonstelling gewijd aan het gezonken schip, op ‘Paris Expo’, op 31 mei 2013, in Parijs. (Paul-Henry Nargeolet,)

“Het team op de onderzeeër heeft een aantal legendarische ontdekkingsreizigers, van wie sommigen sinds de jaren tachtig meer dan 30 duiken naar de RMS Titanic hebben gemaakt, waaronder PH Nargeolet”, schreef Harding zaterdag.

Nargeolet, geboren in Chamonix, Frankrijk, wordt beschouwd als een “leidende autoriteit” op de Titanic. Hij wordt vermeld als de directeur van Underwater Research voor E / M Group en RMS Titanic, Inc.

DIERENARTS VAN DE KUSTWACHT DETAILS ‘ONGEMAKKELIJK, DONKER’ SCENARIO TITANIC TOERIST ONDERBEMANNING DIE WAARSCHIJNLIJK ERVAREN

Volgens de website heeft Nargeolet verschillende expedities naar de Titanic geleid, zelf tientallen duiken in de onderzeeër gemaakt en toezicht gehouden op het herstel van duizenden artefacten, waaronder een 20-tons deel van de romp van de Titanic.

Nargeolet bracht meer dan twee decennia door bij de Franse marine en klom op tot de rang van commandant. Hij ging met pensioen in 1986 en trad toe tot het Franse Instituut voor Onderzoek en Exploitatie van de Zee, waar hij leiding gaf aan diepe duikboten. In deze rol leidde hij de eerste herstelexpeditie van de Titanic in 1987.

Paul-Henry Nargeolet

Paul-Henry Nargeolet, directeur van een diepzeeonderzoeksproject gewijd aan de Titanic, poseert naast een miniatuurversie van het gezonken schip in een nieuwe tentoonstelling, op ‘Paris Expo’, op 31 mei 2013, in Parijs. (JOEL SAGET/AFP via Getty Images)

Volgens The Irish Examiner heeft Nargeolet “meer tijd dan enig ander doorgebracht” bij het wrak van de Titanic. Nargeolet zei in 2019 onheilspellend tegen de outlet: “Als je 11 of 11 km naar beneden bent, als er iets ergs gebeurt, is het resultaat hetzelfde.”

“Als je in heel diep water bent, ben je dood voordat je je realiseert dat er iets aan de hand is, dus het is gewoon geen probleem”, zei hij.

TITANIC SUBMARINE TOUR COMPANY OCEANGATE EXPEDITIES: WAT U MOET WETEN

De onderzeeër, bestuurd door OceanGate Expeditions en met vijf mensen aan boord om het wrak van de Titanic te documenteren, werd volgens het Canadese Joint Rescue Coordination Centre in Halifax, Nova Scotia, zondagnacht te laat gemeld, ongeveer 700 kilometer ten zuiden van St. John’s, Newfoundland.

Een reddingsoperatie was maandag diep in de wateren van de Atlantische Oceaan aan de gang op zoek naar het schip. Luitenant Cmdr. Len Hickey zei dat een Canadees kustwachtschip en militaire vliegtuigen de zoekactie assisteerden, die werd geleid door de Amerikaanse kustwacht in Boston.

Overblijfselen van een jas en laarzen in de modder op de zeebodem bij de achtersteven van de Titanic

BESTAND – Deze foto uit 2004, geleverd door het Institute for Exploration, Centre for Archaeological Oceanography/University of Rhode Island/NOAA Office of Ocean Exploration, toont de overblijfselen van een jas en laarzen in de modder op de zeebodem nabij de achtersteven van de Titanic. (Instituut voor Exploratie, Centrum voor Archeologische Oceanografie/Universiteit van Rhode Island/NOAA Office of Ocean Exploration, Dossier)

Volgens de kustwacht zonk het vaartuig zondagochtend onder water en verloor het ondersteuningsvaartuig ongeveer een uur en 45 minuten later het contact ermee.

David Concannon, een adviseur van OceanGate, zei dat de onderzeeër een 96 uur durende zuurstofvoorraad had vanaf ongeveer 6 uur zondag.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De expeditie was de derde jaarlijkse reis van OceanGate om de verslechtering van de Titanic te beschrijven, die in 1912 een ijsberg trof en zonk, waarbij op ongeveer 700 na alle ongeveer 2.200 passagiers en bemanningsleden om het leven kwamen. Sinds de ontdekking van het wrak in 1985 is het langzaam aan het bezwijken voor metaaletende bacteriën. Sommigen hebben voorspeld dat het schip binnen enkele decennia zou kunnen verdwijnen als gaten in de romp gapen en delen uiteenvallen.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply