Omicron-specifiek mRNA-gebaseerd boostervaccin krijgt DCGI-nominatie

0

New-Delhi: Het Department of Biotechnology (DBT) heeft dinsdag aangekondigd dat het Omicron-specifieke mRNA-gebaseerde Booster-vaccin, ontwikkeld met behulp van de inheemse platformtechnologie door Gennova Biopharmaceuticals, een knik heeft gekregen van het kantoor van de Drug Control General of India (DCGI) voor Emergency Use Authorization (EUA).

DBT heeft de oprichting van Gennova’s op mRNA gebaseerde vaccinproductie van de volgende generatie gefaciliteerd voor de ontwikkeling van de platformtechnologie van proof of concept tot fase I klinische proef van het prototype op mRNA gebaseerd vaccin dat is ontwikkeld tegen de Wuhan-stam.

“GEMCOVAC is een Omicron-specifiek mRNA-gebaseerd Booster-vaccin dat is ontwikkeld met behulp van de inheemse platformtechnologie door Gennova in samenwerking met DBT. Net als het prototype-vaccin is GEMCOVAC een thermostabiel vaccin, waarvoor geen ultra-koudeketen-infrastructuur nodig is die wordt gebruikt voor andere goedgekeurde op mRNA gebaseerde vaccins, waardoor het gemakkelijk in heel India kan worden ingezet. Het wordt intradermaal toegediend met behulp van een naaldloos injectiesysteem. Wanneer het als booster intradermaal werd toegediend aan deelnemers, genereerde het significant hogere immuunresponsen.

Dr. Rajesh S Gokhale, secretaris, DBT en voorzitter, BIRAC zei dat strategische infusie van fondsen essentieel is om een ​​ecosysteem voor technologische innovatie te stimuleren en te creëren, en DBT deed precies dat toen het ondersteuning bood voor de ontwikkeling van de eerste op mRNA gebaseerde technologie van het land. platform technologie. “Dit is een ziekte-agnostisch platform en kan worden gebruikt om andere vaccins te maken in een relatief korte ontwikkelingstijdlijn. “Clinical Trial Networks, met consortia van ziekenhuizen, werd ondersteund door NBM-DBT en dezelfde locaties werden gebruikt voor het mRNA-vaccin”, zei Gokhale.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 20 juni 2023, 21:28 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply