Maakindustrie omarmt AI; 54% van de bedrijven implementeert kunstmatige intelligentie: rapport van PwC

0

In het tijdperk van kunstmatige intelligentie wil de Indiase productiesector niet achterblijven bij andere sectoren en daarom voert het een grote transformatie door met betrekking tot de bedrijfsvoering.

De verschuiving in klantvoorkeuren, nieuwe distributiemodellen, geopolitieke onzekerheden, verstoring van de toeleveringsketen en ESG-regelgeving hebben geleid tot nieuwe kansen voor de productiesector op het gebied van het herontwerpen en innoveren van de bestaande bedrijfsmodellen. Verschillende overheidsinitiatieven zoals de productiegerelateerde stimuleringsregelingen (PLI) en ‘Make in India’ hebben ook bijgedragen aan de ontwikkeling van een gunstig klimaat op de binnenlandse markt voor de productiesector.

In een rapport van PwC laten Indiase bedrijven een opwaartse trend zien in de richting van het gebruik van analytics en AI met een huidig ​​implementatiepercentage van 54%.

In een onderzoek, getiteld Een nieuwe kijk op de digitale fabrieken van morgenbenadrukte PwC India dat productiebedrijven momenteel de voorkeur geven aan één gestandaardiseerde digitale oplossing voor alle fabrieken.

Binnenlandse bedrijven richten zich voornamelijk meer op mensen, beleid en mentaliteit, terwijl internationale bedrijven liever systemen bouwen om elke transformatie aan te sturen, aldus de enquête.

38% van de Indiase bedrijven die aan het onderzoek deelnamen, gaf echter aan dat ze geen plannen hebben om digitale technologie in hun bedrijf toe te passen.

Met name de meeste Indiase productiebedrijven volgen de wereldwijde trend om geavanceerde technologische oplossingen te implementeren, zoals additive manufacturing, analyse, kunstmatige intelligentie (AI), augmented reality (AR)/virtual reality (VR) en slimme apparaten.

Het onderzoek benadrukte dat elk bedrijf zich in een ander stadium van evolutie bevindt in zijn digitale transformatietraject. Zo hebben industriële productie, hi-tech en elektronica, en farma en medtech een grotere verandering gezien in het gebruik van digitale technologie.

Uit het onderzoek bleek dat het innovatietempo en de TTM-strategie aanzienlijk aan belang winnen met een verwachte groei van 38% bij Indiase bedrijven, terwijl de aanpak op het gebied van kostenleiderschap en efficiëntieverbetering afneemt met een verwachte daling van 11%.

Het rapport benadrukte dat 32% van de Indiase kampioenen voor PLM kiest, vergeleken met 46% van de wereldkampioenen, terwijl 21% van de Indiase ringfabrikanten kiest voor IIoT, vergeleken met 31% van de wereldkampioenen. Low-code automatisering wint aan belang bij Indiase kampioenen in vergelijking met hun wereldwijde tegenhangers.

De acceptatiegraad van technologie in India is veelbelovend. Volgens het onderzoek heeft meer dan 50% van de Indiase digitale kampioenen technologie in verschillende sectoren geïmplementeerd. In India is de additive manufacturing-industrie de plaats waar technologie het meest is toegepast, met een acceptatiegraad van ongeveer 55%. Wereldwijde kampioenen richten zich voornamelijk op analyse en AI, met een implementatiescore van ongeveer 88%.

Bedrijven in India die ten minste 3% van hun totale omzet in digitale transformatie investeerden, hadden een hoger percentage hoge rendementen dan bedrijven die 2% of minder van hun omzet investeerden.

“Dit is een zeer interessante tijd voor organisaties, vooral in India, die aan de digitaliseringsreis zijn begonnen. Organisaties richten zich op het verbeteren van de efficiëntie van processen, zoals het verminderen van de downtime van activa, het minimaliseren van de onderhoudskosten van dure apparatuur, het verminderen van de kosten van slechte kwaliteit door de parameters te begrijpen die nodig zijn voor de gouden batch met behulp van digitale tweelingen, automatisering van processen zoals verbonden werkstations die IoT gebruiken voor beter zicht op de werkvloer en workflowgebaseerde geautomatiseerde oplossing voor efficiënte planning”, aldus Sudipta Ghosh, Partner, Industrial Products Sector en Data and Analytics Practice Leader, PwC India.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 20 juni 2023, 15:43 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply