Nasdaq, S&P 500 handel nabij hoogste punt in 14 maanden – Beursnieuws

0

VERHAAL: Amerikaanse aandelen daalden vrijdag over de hele linie, maar de Nasdaq en S&P 500 blijven in de buurt van het hoogste punt in 14 maanden, nadat economische gegevens van deze week wezen op een afkoelende inflatie, waardoor de bezorgdheid over verdere renteverhogingen overschaduwd werd.

De Dow verloor drie tiende van een procent, de S&P 500 verloor bijna vier tiende en de Nasdaq zakte ongeveer zeven tiende.

De Federal Reserve liet de rente deze week ongewijzigd, maar gaf aan dat er dit jaar waarschijnlijk meer verhogingen zouden komen. Twee beleidsmakers versterkten vrijdag deze mening en beknotten enig optimisme dat de centrale bank het einde van haar agressieve verhogingen nadert.

GraniteShares ETF-oprichter en CEO Will Rhind zei echter dat de markt zich in een betere positie bevindt dan velen hadden verwacht.

“De markt voelt zich momenteel goed. Het sentiment is positief. De grootste angst die mensen de afgelopen jaren hadden, was inflatie. En dat is duidelijk het verhaal geweest.

Dat is de reden waarom de Federal Reserve de rentetarieven heeft verhoogd op de manier waarop ze hebben gedaan met een dalende inflatie. We hebben nog steeds volledige werkgelegenheid in de economie, dus de economie is nog intact.

Dit soort angsten voor een dreigende recessie of dreigende ineenstorting lijken met de dag te verdwijnen, en daarom, weet je, we bevinden ons in een situatie, ik denk dat dat positiever is dan mensen misschien een paar maanden geleden dachten .”

Gevoed door recente sterke winsten in Nvidia en andere megacaps boekte de Nasdaq zijn achtste opeenvolgende week winst, de langste reeks wekelijkse vooruitgang sinds maart 2019.

Terwijl de S&P 500 voor de vijfde week op rij steeg.

Leave A Reply