De overheid is enorm onvoorbereid hoe AI kan worden misbruikt door criminelen

0

NIEUWU kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

In de aanloop naar 2020 waarschuwde ik jarenlang dat de volgende nationale noodsituatie – zoals de financiële crisis van 2008 – zou leiden tot miljarden aan verliezen door fraude. Toen COVID-19 toesloeg, werden mijn waarschuwingen onze realiteit.

Honderden miljarden dollars werden geplunderd uit de schatkist van vitale overheidsprogramma’s – huurtoeslag, werkloosheidsuitkeringen, SNAP-uitkeringen en PPP-leningen werden spaarvarkens voor duizenden binnenlandse en internationale cybercriminelen.

Toen arbeidsafdelingen op staatsniveau beseften dat er honderden miljarden dollars aan frauduleuze werkloosheidsaanvragen werden uitbetaald, wendden velen zich tot gezichtsherkenningssystemen om de identiteit van de eisers te verifiëren.

AI-TOOLS WORDEN GEBRUIKT DOOR POLITIE DIE ‘NIET BEGRIJPEN HOE DEZE TECHNOLOGIEËN WERKEN’: STUDIE

Ik zei al in 2020 dat door AI gegenereerde deepfakes zouden worden gebruikt om die systemen te omzeilen, en zie, dat is precies wat er gebeurt.

Kaarten voor sociale zekerheid

AI zou synthetische identiteiten kunnen genereren die overeenkomen met het profiel van legitieme begunstigden van de sociale zekerheid, waardoor miljoenen dollars worden weggeleid van verdienstelijke ontvangers. (Kevin Dietsch/Getty Images)

Criminelen gebruiken nu onze gezichten om van de overheid te stelen. Ze dienen belastingaangiften in, dienen werkloosheidsaanvragen in; ze imiteren onze stemmen, gezichten en identiteiten, en het blijft grotendeels onopgemerkt.

Vandaag luid ik opnieuw de noodklok: AI, met name generatieve AI, vormt het grootste risico voor de veiligheid van onze meest vitale overheidsinstanties en rechtenprogramma’s waarmee we ooit te maken hebben gehad. Misschien zullen onze leiders deze keer luisteren voordat het noodlot toeslaat.

Geavanceerde AI-algoritmen hebben het potentieel om grootschalige fraude te plegen in meerdere sectoren. Ze zijn getraind op openbare of gelekte datasets en kunnen de structuur van gevoelige informatie zoals burgerservicenummers voorspellen, synthetische identiteiten creëren en frauduleuze zorgclaims, defensiecontracten, belastingaangiften en hulpaanvragen genereren.

De mate van nauwkeurigheid kan alarmerend hoog zijn, en AI-gestuurde automatisering kan het probleem verder verergeren door onze detectie- en preventiesystemen te overspoelen met een stortvloed aan frauduleuze inzendingen.

Overweeg socialezekerheidsuitkeringen, een reddingslijn voor miljoenen Amerikanen. AI zou synthetische identiteiten kunnen genereren die overeenkomen met het profiel van legitieme begunstigden, waardoor miljoenen dollars worden weggeleid van verdienstelijke ontvangers.

Op het gebied van Medicare en Medicaid zou AI ogenschijnlijk legitieme medische claims kunnen verzinnen, wat kan leiden tot het verlies van miljarden dollars – fondsen die bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat gezinnen met een laag inkomen en senioren toegang hebben tot essentiële gezondheidszorg.

Evenzo zijn onze defensiecontracten niet immuun; AI zou nepbedrijven kunnen genereren met overtuigende biedingen, waardoor aanzienlijke financiële middelen die bedoeld zijn voor de nationale veiligheid, worden omgeleid.

Ook de belastinginning, de ruggengraat van onze overheidsfinanciering, kan in het gedrang komen. Geavanceerde AI-algoritmen kunnen complexe belastingaangiften creëren die zijn ontworpen om mazen in de wet te benutten en frauduleuze terugbetalingen te maximaliseren.

Kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt voor 'stalker-achtige doeleinden', zegt Kevin Baragona, een oprichter van DeepAI.org

AI kan worden gebruikt als hulpmiddel om nietsvermoedende slachtoffers te achtervolgen. Generatieve AI kan een bijzondere bedreiging vormen omdat het nieuwe soorten inhoud kan creëren, van tekst en code tot zelfs afbeeldingen of video. (Fox nieuws)

Gelukkig, hoewel de risico’s hier aanzienlijk zijn, is er een zilveren randje: dezelfde technologie die fraudeurs in staat stelt kan worden gebruikt om onze systemen te beschermen. Multifactor-authenticatie, gecombineerd met ‘gedragsbiometrie’, biedt bijvoorbeeld een unieke, geavanceerde manier om AI-fraude te bestrijden die traditionele methoden niet kunnen evenaren.

Deze technologie kijkt niet alleen naar statische gegevens, zoals een ID-nummer of zelfs een vingerafdruk, maar analyseert in plaats daarvan de unieke manieren waarop een persoon omgaat met digitale apparaten. Het houdt rekening met factoren zoals typsnelheid, muisbewegingspatronen en zelfs de manier waarop een smartphone wordt vastgehouden.

AI, hoe geavanceerd ook, mist de menselijke maat – het kan dit zeer persoonlijke en genuanceerde menselijke gedrag niet overtuigend nabootsen.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een frauduleuze belastingaangifte die is ingediend met behulp van een door AI gegenereerde identiteit. Een gewoon systeem kan de aangifte valideren op basis van statische identificatiegegevens, zoals een synthetisch burgerservicenummer. Een systeem dat is uitgerust met gedragsbiometrie zou echter dieper graven en de manier onderzoeken waarop de gegevens werden ingevoerd: de timing van toetsaanslagen, het ritme van typen.

Op het gebied van Medicare en Medicaid zou AI ogenschijnlijk legitieme medische claims kunnen verzinnen, wat kan leiden tot het verlies van miljarden dollars – fondsen die bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat gezinnen met een laag inkomen en senioren toegang hebben tot essentiële gezondheidszorg.

Dit is waar AI, in zijn emulatie van menselijk gedrag, zou haperen en een rode vlag zou opwerpen. Op deze manier bieden gedragsbiometrie een extra, kritieke verdedigingslaag in onze strijd tegen AI-gestuurde fraude.

Het punt is: AI-systemen kunnen patronen van fraude en anomalieën in gegevens detecteren die vaak over het hoofd worden gezien door menselijke reviewers – onwaarschijnlijke combinaties van leeftijd, inkomen, arbeidsverleden of andere persoonlijke details kunnen worden gemarkeerd.

We kunnen AI gebruiken om het volume en patroon van aanvragen te monitoren en een ongewone instroom of patroon te identificeren dat op geautomatiseerde fraude zou kunnen duiden. Door proactief te handelen kunnen we grootschalige schade beperken.

KLIK HIER OM DE OPINIE NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN

Ik kan niet genoeg benadrukken dat elke leider van een bureau die niet al nadenkt over de impact van AI op zijn systemen voor fraudedetectie en -preventie, waarschijnlijk al het slachtoffer wordt van dit soort geavanceerde oplichting.

Het is niet langer de vraag of, maar wanneer en hoe ernstig deze door AI aangedreven bedreigingen hun agentschappen zullen treffen. We moeten de grimmige realiteit erkennen dat AI-fraude geen verre dreiging is, maar een bedreiging die aan onze deur klopt.

Er is hier geen zilveren kogel. De bestrijding van AI-fraude vereist een gezamenlijke en gecoördineerde inspanning van alle instanties, een diepe toewijding aan voortdurende innovatie en de bereidheid om te investeren in geavanceerde technologieën zoals gedragsbiometrie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

We moeten fraudepreventie niet alleen gaan beschouwen als een administratieve functie, maar als een cruciaal aspect van onze nationale veiligheid. Door deze kwestie naar een strategisch niveau te tillen en er een open, krachtige dialoog over aan te gaan, kunnen we onszelf in staat stellen degenen die onze systemen willen exploiteren een stap voor te blijven.

De toekomst van de integriteit van ons land en de veiligheid van onze burgers hangen ervan af.

Read original article here

Leave A Reply