De fabriek voor vloeibaar aardgas van Cheniere vermindert de inname van voedingsgas -bronnen

0

HOUSTON, 16 juni (Reuters) – De Amerikaanse exporteur van vloeibaar aardgas, Cheniere Energy Inc, heeft de inname van voedingsgas en de LNG-output in zijn fabriek in Louisiana tijdens onderhoud verminderd, volgens twee mensen die bekend zijn met de zaak.

De gasopslag in de VS is dit jaar gestegen, deels door de zwakkere vraag naar LNG-voedingsgas. Vorige week steeg de totale opslag tot 2.634 biljoen kubieke voet, 32% meer dan het vijfjaarlijkse gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

De gasstromen naar de zeven grote Amerikaanse LNG-exportfabrieken zijn tot nu toe gedaald tot gemiddeld 11,6 bcfd in juni van 13,0 bcfd in mei, zo bleek uit gegevens van Refinitiv.

Twee van Cheniere’s Sabine Pass-productie-eenheden ondergingen routinematige onderhoudsbeurten die de gasafname van de fabriek met ongeveer 1,5 miljard kubieke voet per dag (bcfd) hebben verminderd. De fabriek heeft zes verwerkingseenheden, treinen genaamd, die samen tot 30 miljoen ton LNG per jaar kunnen produceren.

Op vrijdag lag de faciliteit op schema om ongeveer 2,9 bcfd gas binnen te halen, volgens gegevensleverancier Refinitiv. Hoewel dat hetzelfde is als het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, was het lager dan de gemiddelde 4,6 bcfd in mei.

“Trein 1 en 2 zijn zes jaar geleden gestart en moeten om de zes jaar, onder het contract met Bechtel en een aantal leveranciers van zijn machines, groot onderhoud ondergaan”, zegt Alex Munton, global gas and LNG director bij Rapidan Energy Group.

Calcasieu Pass op vrijdag lag op schema om ongeveer 1,3 bcfd binnen te halen, een daling ten opzichte van een gemiddelde van 1,4 bcf/d in mei, zo bleek uit gegevens van Refinitiv. De fabriek heeft reparaties nodig aan zijn stoomgeneratoren met warmteterugwinning, zei Venture Global LNG.

De Cameron LNG-fabriek van Sempra Energy, ook in Louisiana, lag op schema om vrijdag ongeveer 1,7 bcfd binnen te halen, een daling ten opzichte van een gemiddelde van 1,9 bcfd over de afgelopen zeven dagen. Het in Texas gevestigde Freeport LNG zou vrijdag ook ongeveer 1,9 bcfd trekken, vergeleken met een gemiddelde van 2,1 bcfd in mei, zo bleek uit gegevens van Refinitiv. (Rapportage door Curtis Williams in Houston en Scott DiSavino in New York)

Leave A Reply