Noord-Korea begint belangrijke partijvergadering om defensiestrategie te bespreken

0

SEOUL (Reuters) – Noord-Korea heeft een belangrijke partijbijeenkomst bijeengeroepen om te beslissen over zijn diplomatieke en defensiestrategie “om het hoofd te bieden aan de veranderde internationale situatie”, waarbij leider Kim Jong-un aanwezig was, aldus staatsmedia KCNA zaterdag.

De uitgebreide plenaire vergadering van het Centraal Comité van de regerende Arbeiderspartij van Korea (WPK) is vrijdag geopend en is van plan om in de eerste helft van dit jaar ook de economische projecten van het land te herzien, zei KCNA zonder verdere details.

De bijeenkomst duurt waarschijnlijk meerdere dagen.

Noord-Korea heeft donderdag twee korteafstandsraketten afgevuurd voor de oostkust, minder dan een uur nadat Pyongyang waarschuwde voor een “onvermijdelijke” reactie op militaire oefeningen eerder op de dag door Zuid-Koreaanse en Amerikaanse troepen. Noord-Korea heeft gezegd dat de oefeningen de militaire spanningen doen toenemen.

Vorige maand probeerde Pyongyang tevergeefs een spionagesatelliet te lanceren, de eerste satellietlancering sinds 2016.

(Rapportage door Joyce Lee; redactie door Sandra Maler)

Leave A Reply