Waarom het Spider-Man-universum van Sony de beste en slechtste impulsen van stripboekfilms vertegenwoordigt

0

Foto’s van Sony Pictures. Remix van Danny Peterson.

Met de vrijlating van Spider-Man: Over het Spider-Vers, heeft Sony een filmreeks gecementeerd die misschien wel een kroonjuweel van kwaliteit vertegenwoordigt voor de studio. Maar het is vreemd om te bedenken dat hetzelfde bedrijf achter de ontzagwekkende film, die aan het einde een daverend applaus en gejuich van het publiek oogstte toen ik de film op een koopjesavond in een bioscoop bekeek, ook een film kon uitbrengen zoals die van vorig jaar. floppen, Morbius.

Sony’s Spider-Man Universe is de naam die de grote bedrijven ongetwijfeld zouden willen dat je de filmfranchise noemt, waaronder Spider-Man: Into the Spider-Verse (althans, tangentieel), de Venijn films, de eerder genoemde Morbiusen de komende Kraven de Jager film. Voor mijn geld vertegenwoordigt dit een microkosmos van alles wat goed kan gaan met een stripboekfilm en alles wat fout kan gaan met een stripboekfilm, afhankelijk van de film waar je naar kijkt.

Een ingewikkeld filmisch web

Een punt ter verduidelijking is dat er echt een multiversum is van verschillende filmwerelden die elkaar overlappen als het gaat om Sony’s Marvel-eigenschappen. Bijvoorbeeld die van 2021 Spider-Man: Geen weg naar huis speelt zich af in Disney’s Marvel Cinematic Universe, maar die film is eigenlijk een coproductie met Disney en Sony. Dat betekent dat Tom Holland’s Spider-Man niet noodzakelijkerwijs in dezelfde wereld opereert als Tom Hardy’s Venom, maar vanwege de multiversum-mythologie in deze films zijn de twee personages wel degelijk met elkaar verbonden. Daar zou hetzelfde over kunnen worden beweerd Spider-Man: Into the Spider-Verse en het vervolg; Miles Morales van Shameik Moore opereert in die films in een wereld die losstaat van Tom Hardy’s Venom of Jared Leto’s Morbius. Maar nogmaals, vanwege het multiversum-plot is Miles Morales nog steeds verbonden met die live-action-personages. Als bewijs van dit onderling verbonden web kwamen personages uit Tom Hardy’s Venom-wereld binnen Spider-Man: Over het Spider-Versen Tom Hardy kwam zelf binnen Spider-Man: Geen weg naar huis.

Eerlijk gezegd heb ik vorig jaar niet gekeken Morbius, dus technisch gezien kan ik geen mening geven over de film. Maar de film werd zo slecht onthaald door critici en zo hard gebombardeerd door het publiek dat het sindsdien een meme is geworden. Maar dat gezegd hebbende, ik zag de Venijn films. Terwijl ik de eerste vond Venijn film op zijn best middelmatig acceptabel, mijn geduld werd tot het uiterste getest en vervolgens gebroken met het vervolg, Venom: Laat er bloedbad zijn. Deze film was zo dwaas, zo 2003, dat ik er bijna woedend van werd om de hele zaak uit te zitten. Ik merkte dat ik een bioscoopkaartje kocht met als enig doel de postcredescène te zien waarvan het gerucht ging dat hij de opstelling voor Spider-Man: Geen weg naar huis. Dat kan ik met absolute zekerheid zeggen Laat er bloedbad zijn vertegenwoordigt voor mij een absoluut dieptepunt in het idee van filmische universums in stripboeken.

Spider-Verse een sprong voorwaarts in visuele verhalen vertellen

Maar aan de andere kant mijn ervaring met kijken Spider-Man: Over het Spider-Vers was het tegenovergestelde; de gecombineerde kracht van de visuals, personages, intriges, actie, hart, humor en algemene verhalen van het geanimeerde spektakel zorgden voor een etherische, bijna buitenlichamelijke ervaring. Inderdaad, het werk dat producenten Christopher Miller en Phil Lord met deze film hebben gemaakt, vertegenwoordigt voor mij een even grote visuele technische prestatie, of zelfs beter, dan dat van Avatar: de weg van het water.

Vooral voor de scènes over de oorsprong van Hailee Steinfelds Spider-Gwen vond ik haar universum in alle opzichten stilistisch transcendent. Haar universum heeft een smeltende, aquarel-pastelachtige uitstraling, waarbij elk shot van compositie en kleur verandert om te passen bij de emotionele toon van elk moment. De combinatie van deze visuele impact met de diepte van mijn investering in de personages was in mijn gedachten vergelijkbaar met de manier waarop ik bijna verstikt raakte door de pure visuele schoonheid van het computergeanimeerde vervolg van James Cameron toen ik het eerder dit jaar in de bioscoop zag. Beide films zorgden voor een rilling over mijn rug die ik niet snel zal vergeten, zij het om verschillende redenen.

Het is inderdaad niet moeilijk om de invloed van 2018 te zien Spider-Man: Into the Spider-Verse heeft al op bioscoop gehad. Kijk naar films zoals vorig jaar zeer geprezen De gelaarsde kat: de laatste wensen de trailer voor de komende Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Chaosen het is duidelijk om te zien dat deze animatiefilms die vandaag uitkomen veel te danken hebben aan wat Spider-vers gemaakt. Er is niet langer een harde barrière tussen computeranimatiefilms en 2D-animatiefilms. In plaats daarvan hebben de Miles Morales-films een prachtige vermenging van de twee geïntroduceerd, met 3D-modellen die zijn voorzien van verfachtige texturen en 2D-animatietechnieken op een manier die nog nooit eerder is gezien.

Is superheldenvermoeidheid een mythe?

De grimmige juxtapositie die bestaat tussen de Spider-vers films en de huiveringwekkende vreselijkheid die te vinden is in films zoals Laat er bloedbad zijn en (vermoedelijk) Morbius illustreert dat stripboekfilmmoeheid in het algemeen toch een verkeerde benaming kan zijn. Zoals opgemerkt door James Gunn, die onlangs beoordeelde In het Spider-Vers als zijn favoriete stripboekfilm aller tijden, ervaart het filmpubliek tegenwoordig misschien niet noodzakelijkerwijs stripboekfilmmoeheid, maar middelmatigheidsmoeheid. Zoals hij vertelde Rollende steen:

“Het heeft niets te maken met of het superheldenfilms zijn of niet. Als er geen verhaal aan ten grondslag ligt, alleen maar toekijken hoe dingen elkaar beuken, hoe slim die bashing-momenten ook zijn, hoe slim de ontwerpen en de VFX ook zijn, het wordt gewoon vermoeiend, en ik denk dat dat zo is. heel, heel echt.”

Dus wat is het fundamentele verschil tussen Spider-Man: Over het Spider-Vers En Venom: Laat er bloedbad zijn, Hoe dan ook? Ik zou zeggen dat het erop neerkomt dat de ene film een ​​uitgewerkt personage heeft waar ik om geef, en een andere film die dat niet heeft, en in plaats daarvan alleen spektakel biedt, en niet veel anders. Het klinkt krankzinnig om te verklaren dat de superieure karakterontwikkeling in zit Over het Spider-Verseen film waarin het publiek werd gebombardeerd met misschien wel duizenden van variaties van Spider-People die deelnemen aan een grote achtervolging in een futuristische faciliteit die bekend staat als de Spider Society, maar zo is het nu eenmaal. Het laat alleen maar zien dat als de fundamenten van een verhaal eenmaal op hun plaats zijn, de eigen verbeelding vanaf daar de enige beperking is.

Dit alles is te vragen, zijn Sony’s toekomstige SSU-projecten, zoals Kraven de Jager En Mevrouw Webgedoemd om in dezelfde vuilnisbak van middelmatigheid te wonen waarin Morbius En Laat er bloedbad zijn wonen? Niet noodzakelijk. Maar deze films moeten echt de basisprincipes van het vertellen van verhalen beheersen om te slagen. Als ze dat niet doen, kan het publiek opnieuw het gevoel krijgen dat ze de prijs van een bioscoopkaartje hebben betaald voor slechts een eindcreditscène als de enige waardevolle afhaalmaaltijd, en zo’n model is niet duurzaam.

Over de auteur

Danny Peterson

Danny Peterson

Danny Peterson behandelt entertainmentnieuws voor WGTC en schreef eerder met veel plezier over huisvesting, dakloosheid, de pandemie van het coronavirus, historische bosbranden in Oregon in 2020 en protesten voor raciale gerechtigheid. Danny, oorspronkelijk afkomstig uit Juneau, Alaska, behaalde zijn bachelor in Engelse literatuur aan de University of Alaska Southeast en een master in multimediajournalistiek aan de University of Oregon. Hij heeft geschreven voor The Portland Observer, werkte als digitale bedrijfsreporter bij KOIN 6 News en is de coproducent van de bekroonde documentaire ‘Escape from Eagle Creek’.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply