Grote ontdekking geeft hoop aan buitenaards leven in ons zonnestelsel | Wetenschap | Nieuws

0

Een nieuwe ontdekking heeft enorm veel inzicht gegeven in het al dan niet bestaan ​​van buitenaards leven in ons zonnestelsel.

Wetenschappers hebben fosfaten ontdekt op de Saturnusmaan Enceladus. Het is de eerste keer dat fosfor is ontdekt in een oceaan buiten de aarde.

Het wordt beschouwd als een grote wetenschappelijke doorbraak in ons begrip van oceanen op andere planten, meldt de Independent. Enceladus wordt beschouwd als een van de beste hoop om leven op een andere planeet te vinden.

De buitenkant is verpakt in een ijskorst. Maar van binnen is het de thuisbasis van een wereldwijde oceaan die een thuis zou kunnen bieden aan buitenaards leven.

LEES MEER: Buitenaardse wezens hebben de aarde bezocht en mensen vermoord, beweert UFO-klokkenluider

Er wordt gezegd dat een deel van de oceaan in de vorm van pluimen op het oppervlak van Enceladus uitspuugt. Wetenschappers hebben nu de pluimen onderzocht om meer over oceanen te begrijpen.

Ze hebben gegevens bestudeerd van de Cassini-missie, die rond Saturnus en Enceladus vloog. Het is ontworpen om erachter te komen waar de oceanen op de maan van gemaakt zijn.

De missie vond niet alleen fosfor, maar gegevens suggereerden dat het aanwezig zou kunnen zijn in concentraties die ongeveer 100 keer hoger zijn dan in de oceanen op aarde. Modellering op basis van de gegevens suggereert dat dit het geval zou kunnen zijn voor oceanen op andere werelden.

Het zou een boost kunnen zijn voor de kansen op buitenaards leven. Fosfor zelf is echter niet voldoende om het bestaan ​​van leven te bewijzen.

Fosforverbindingen worden echter in water aangetroffen en worden verondersteld cruciaal te zijn voor biologische activiteit. Het wordt gebruikt als een belangrijk onderdeel om te evalueren of een wereld levensvormen zou kunnen ondersteunen.

Het werk wordt beschreven in een nieuw artikel, ‘Detection of phosphates from Enceladus’ ocean’, gepubliceerd in Natuur. De onthulling over de oceaan is een van de vele nieuwe feiten over Enceladus.

Wetenschappers ontdekten onlangs dat de pluimen groot waren. Er wordt gezegd dat ze ongeveer 20 keer de lengte van Saturnus zelf schieten en genoeg water uitstoten om een ​​olympisch zwembad binnen enkele uren te vullen.

In tegenstelling tot de nieuwe fosforbevindingen, die gebaseerd waren op het Cassini-ruimtevaartuig dat door NASA naar Saturnus was gestuurd, werd die ontdekking gedaan door de James Webb Space Telescope, waarvan wetenschappers hopen dat ze ons in staat zullen stellen de verre maan veel gedetailleerder te begrijpen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply