Chandrayaan 3 moon missie ingesteld voor lancering in juli: Jitendra Singh

0

NIEUW DELHI Chandrayaan 3, de langverwachte maanmissie van India, staat gepland voor juli, met een waarschijnlijk tijdschema in de tweede helft van de maand, zei de minister van de Unie, Jitendra Singh, woensdag.

Tijdens een media-interactie tijdens een openbare bijeenkomst verklaarde de minister dat als alles volgens plan verloopt, de Indian Space Research Organization (ISRO) de ambitieuze Chandrayaan 3-missie zal ondernemen, gericht op het demonstreren van de cruciale technologie die nodig is om het ruimtevaartuig op de zuidpool van de maan te laten landen. .

Hij vermeldde verder dat Chandrayaan 3 eerder dit jaar met succes essentiële tests heeft voltooid om te valideren of het bestand is tegen de uitdagende omgeving tijdens de lancering en de daaropvolgende reis.

Jitendra Singh zei dat de eerdere maanmissie van India, Chandrayan -1, India een plaats van trots en suprematie in de wereldarena had opgeleverd door voor het eerst de aanwezigheid van water op het oppervlak van de maan te identificeren. Deze input werd zelfs door ‘s werelds belangrijkste ruimteagentschappen zoals de NASA van de VS met grote betekenis opgemerkt, voegde hij eraan toe.

Chandrayaan-3 dient als een vervolgmissie op Chandrayaan-2 en is afgestemd op het thema “Science of the Moon”. zijn omgeving en thermofysische eigenschappen. Bovendien zal een experimenteel instrument dat in de missie is opgenomen, de studie van verschillende aspecten van de aarde vergemakkelijken, wat leidt tot het gelijktijdige thema ‘Wetenschap van de maan’.

In zijn toespraak tijdens de openbare bijeenkomst benadrukte Jitendra Singh het transformatieve karakter van verschillende publieksgerichte programma’s die de afgelopen negen jaar door premier Narendra Modi zijn geïntroduceerd. Deze initiatieven hebben tot doel delen van de samenleving te verheffen die voorheen werden verwaarloosd en waarvan wordt verwacht dat ze sociaal-economische transformatie teweegbrengen en tegelijkertijd de sociale cultuur en het gedrag hervormen.

Hij benadrukte verder dat programma’s zoals Rozgar Mela, startup India en Mudra Yojna zijn ontworpen met gevoeligheid en mededogen om gelijke kansen te bieden aan de jeugd en hun capaciteiten en hard werken te belonen. De minister onderstreepte ook het belang van programma’s zoals Ujjawala en Swachhta (toiletten) voor het waarborgen van gemak, veiligheid, eerbied en waardigheid voor Indiase vrouwen.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 14 juni 2023, 23:03 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply