Beyoncé’s renaissancetournee is zo populair dat het de Zweedse economie kan schaden

0

Beyoncé treedt op op het podium tijdens de

Foto door Kevin Mazur/WireImage voor Parkwood

Beyonce‘s Renaissance Tour wordt een van de meest lucratieve in de geschiedenis. Gevoed door de ongelooflijke backcatalogus van Queen B en een werkelijk verbluffende show, ligt het op schema om tegen de tijd dat het in september afloopt ongeveer $ 2 miljard op te leveren. Maar deze evenementen ter grootte van een arena zijn zo belangrijk dat ze een onverwachte impact hebben op de wereldeconomie.

In mei stopte Beyoncé twee avonden in Stockholm, waar ze optrad voor in totaal bijna 100.000 fans. Omdat kaartjes voor de hele tour ongelooflijk schaars waren, reisden velen van over de hele wereld om deel te nemen, wat een impact lijkt te hebben gehad op de hele economie van Zweden, die een schokkende stijging van de inflatie van 9,7% voor de maand zag.

Danske Bank-econoom Michael Grahn zegt dat Beyoncé enigszins verantwoordelijk kan zijn voor deze stijging, wijzend op een sprong in hoteltarieven rond de tijd van de optredens en hogere uitgaven in de horecasector, zoals hij meende tegen de BBC.

‘Ik zou Beyoncé niet de schuld geven [the] print met hoge inflatie, maar haar prestaties en de wereldwijde vraag om haar in Zweden te zien optreden, hebben er blijkbaar een beetje aan toegevoegd.

Grahn vergeleek de impact van Beyoncé met de stad die een groot sporttoernooi organiseert, maar geeft toe dat het “zeldzaam” is dat een enkele artiest in zo’n korte tijd zoveel economische activiteit stimuleert.

Ik had het geluk om de Renaissance Tour te zien op zijn halte in Londen, en het is net zo oogverblindend als iedereen zegt dat het is, met Beyoncé met een gigantisch paard, industriële robots, een stuiterende gepantserde personeelswagen, competities van dansers en de grootste discobal die ik ooit heb gezien. ooit heb gezien – om nog maar te zwijgen van de vrouw die zelf haar hart uithaalt en pronkt met haar moordende dansmoves.

En hey, als de prijs daarvan een klein beetje economische onrust is, dan zou ik zeggen dat het het waard is.

Over de auteur

David Jacobus

David Jacobus

Schrijver uit Londen over van alles en nog wat. Bereid om over roestige spijkers te kruipen om over Metal Gear Solid of Resident Evil te schrijven.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply