Spoorwegen: Zelfrijdende inspectiewagen – SPIC gelanceerd | Waarom is het revolutionair om ongelukken te voorkomen?

0

Zelfrijdende inspectiewagen geïntroduceerd
Afbeeldingsbron: RAILWAY/TWITTER Zelfrijdende inspectiewagen geïntroduceerd

Spoorwegen hebben een zelfrijdende inspectiewagen (SPIC) gelanceerd waarvoor geen locomotief nodig is om hem te vervoeren, aldus een officiële verklaring die dinsdag is vrijgegeven.

Vijayawada Division van de South Central Railway (SCR) zone heeft de zelfrijdende inspectiewagen geïntroduceerd die de inspectieoperatie naar een ander niveau zal tillen met behulp van geavanceerde technologie.

Kosten keuringsauto

Gefabriceerd door de Integral Coach Factory (ICF) in Chennai, zal de inspectiewagen, gebouwd voor een bedrag van Rs 4,5 crore, ervoor zorgen dat locomotieven niet meer worden gebruikt voor het inspecteren van spoorweginfrastructuur, inclusief het verlagen van de operationele kosten. Hierdoor kunnen de vrijgekomen locomotieven zich nu beter richten op het rijden van reizigerstreinen.

Wat de keuringsauto precies doet
Shivendra Mohan, spoorwegmanager van de Vijayawada-divisie, zei dat SPIC het gebruik van locomotieven voor het vervoeren van inspectieauto’s / saloons die bedoeld zijn voor inspectie, teniet zou doen. Hij huldigde de inspectiewagen in bij de diesellocomotiefloods. De inspectiewagen met 32 ​​zitplaatsen zou handig zijn om de inspectie van overwegen, bovengrondse apparatuur, sporen en stations in de divisie uit te voeren.

Naast deze hulpprogramma’s merkte Mohan op dat SPIC tijd, brandstof, doorlooptijd en middelen zal besparen door de reservelocomotieven in te schakelen voor het vervoeren van passagierstreinen.

Een dieselelektrisch aggregaat van 340 pk dat onder de SPIC is geslingerd, zal het voortstuwen, terwijl een 40 KVA DA-set de airconditioning, verlichting en ventilatoren zal aandrijven.

Andere mogelijkheden
Verder wordt de inspectiewagen geleverd in een roestvrijstalen koetswerkcarrosserie met aerodynamisch ontworpen stuurcabine, externe CCTV-camera’s, LED-display op de chauffeurstafel en wifi aan boord voor betere communicatie, inclusief directe en indirecte LED-interieurverlichting en GPS-mogelijkheden.
(Met PTI-ingangen)

Lees ook: de watercrisis in Delhi moet binnen DIT tijdsbestek worden opgelost, beweert Arvind Kejriwal

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply