JPMorgan ruimt de persoonlijke kredietlijnen van First Republic Bank op – The Information

0

De getroffen klanten wordt de mogelijkheid geboden om hun doorlopende kredietlijnen om te zetten in leningen met een vaste looptijd tegen hetzelfde tarief voor een periode van maximaal vijf jaar, aldus het rapport. First Republic vraagt ​​klanten ook of ze liever willen afbetalen hun kredietlijnen.

Het bedrijfsmodel van First Republic was om vermogende klanten te lokken met preferentiële tarieven voor hypotheken en leningen.

JPMorgan reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

Regelgevers namen First Republic in beslag en verkochten begin mei zijn activa aan JPMorgan, in hun poging om het grootste Amerikaanse bankfaillissement sinds de financiële crisis van 2008 op te lossen.

First Republic was een van de regionale Amerikaanse geldschieters die het zwaarst werd getroffen door een vertrouwenscrisis in de banksector in maart, toen spaarders massaal op de vlucht sloegen, opgeschrikt door de ineenstorting van twee middelgrote bankrivalen.

(Rapportage door Manya Saini in Bengaluru; redactie door Anil D’Silva)

Leave A Reply