Covid-bom zoals experts beweren dat China werkte aan ‘biologisch wapen’ voordat het laboratorium lekte | Wereld | Nieuws

0

Chinese wetenschappers werkten slechts enkele weken voor het uitbreken van de pandemie nauw samen met het leger van het land in een poging een gemuteerd virus te creëren dat als biologisch wapen kan worden gebruikt, zo beweren Amerikaanse onderzoekers.

De oorsprong van COVID-19 blijft een mysterie, met een Chinese wetenschapper die onlangs toegaf dat de theorie dat het uit een laboratorium “lekte” niet kon worden uitgesloten.

Nu heeft een nieuwe diepgaande sonde een gedetailleerd beeld opgeleverd van wat er in de laatste maanden van 2019 in het geheimzinnige Wuhan Institute of Virology is gebeurd.

De eerste dodelijke slachtoffers werden pas aan het einde van het jaar gemeld aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waarbij begin 2020 in een persbericht werd gewaarschuwd voor een niet-gespecificeerde longziekte.

De eerste gevallen van wat uiteindelijk COVID-19 werd genoemd, waren terug te voeren op een vismarkt in de stad Wuhan – maar er is geen bewijs dat het virus daar is overgestoken naar de menselijke bevolking.

NIET MISSEN: EU mikt op Britse jammakers met kleine regels

Het is bekend dat het instituut steeds gevaarlijkere experimenten heeft uitgevoerd op coronavirussen die zijn verzameld in vleermuisgrotten in Zuid-China, en heeft zijn bevindingen aanvankelijk openbaar gemaakt.

Dit stopte echter allemaal nadat er een stam was gevonden in een mijnschacht in Mojiang in de provincie Yunnan die verschillende levens had geëist.

Zoals later gebeurde, hebben de Chinese autoriteiten de dodelijke slachtoffers niet gemeld, en de virussen die in de grot zijn gevonden, worden nu erkend als de enige leden van de naaste familie van COVID-19 die bestonden vóór de pandemie.

Ze werden vervolgens naar het instituut vervoerd, terwijl wetenschappers er in het geheim aan werkten.

Een Amerikaanse onderzoeker vertelde The Sunday Times: “Het spoor van papieren begint donker te worden. Dat is precies toen het geheime programma van start ging.

“Mijn mening is dat de reden waarom Mojiang in de doofpot werd gestopt, te wijten was aan militaire geheimhouding in verband met het streven van het leger naar capaciteiten voor tweeërlei gebruik in virologische biologische wapens en vaccins.”

Het programma was specifiek bedoeld om de mijnschachtvirussen een nieuwe bestemming te geven om ze besmettelijker te maken voor mensen, meent het Amerikaanse team, waarna het via een laboratoriumongeval naar Wuhan ontsnapte.

Een andere onderzoeker beweerde: “Het wordt steeds duidelijker dat het Wuhan Institute of Virology betrokken was bij het creëren, afkondigen en in de doofpot stoppen van de COVID-19-pandemie.”

Het team haalde bewijs aan dat onderzoekers die aan de experimenten werkten in november 2019 met Covid-achtige symptomen naar het ziekenhuis werden gebracht – meer dan een maand voordat de eerste gevallen aan het Westen werden gemeld.

Een andere onderzoeker zei: “We waren er rotsvast van overtuigd dat dit waarschijnlijk Covid-19 was, omdat ze in het laboratorium aan geavanceerd coronavirusonderzoek werkten.

‘Het zijn opgeleide biologen van in de dertig en veertig. Vijfendertigjarige wetenschappers worden niet erg ziek van griep.”

Professor George Gao, voormalig hoofd van het Chinese Center for Disease Control (CDC), zei vorige maand dat de theorie van het laboratoriumlek niet kan worden verworpen.

Prof Gao, nu president van China’s International Institute of Vaccine Innovation, zei tegen BBC Radio 4: “Je kunt altijd iets vermoeden.

“Dat is wetenschap. Sluit niets uit.”

Hij erkende ook dat de Chinese regering een onderzoek had georganiseerd om de oorsprong van Covid vast te stellen – terwijl hij benadrukte dat zijn eigen afdeling er niet bij betrokken was.

Hij voegde eraan toe: “Ik denk dat hun conclusie is dat ze alle protocollen volgen. Ze hebben geen misstanden gevonden.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply