Bestuurder van gescheurde gastanker verloor de controle over de afrit in de aanloop naar het instorten van de I-95: rapport

0

  • De bestuurder van een tractor-oplegger die benzine vervoerde, verloor naar verluidt de controle over het voertuig op een afrit, kantelde het en veroorzaakte de brand die ervoor zorgde dat een Interstate 95-viaduct in Philadelphia instortte.
  • De I-95 zal naar verwachting enkele weken gesloten zijn omdat het viaduct in beide richtingen wordt afgebroken en vervangen. Automobilisten wordt ook geadviseerd om, indien mogelijk, het noordoosten van Philadelphia ronduit te vermijden.
  • De democratische gouverneur van Pennsylvania, Josh Shapiro, vloog over het toneel en observeerde “gewoon opmerkelijke verwoesting”, en beweerde dat hij “de Heer dankte dat er geen automobilisten op de I-95 gewond raakten of stierven”.

“Ik merkte dat ik de Heer dankte dat er geen automobilisten op de I-95 gewond raakten of stierven”, zei hij.

De bestuurder van een tractor met oplegger die benzine vervoerde, verloor de macht over het stuur op een afrit en kantelde de tankwagen op zijn kant in een wrak dat hem in brand stak en een deel van de belangrijkste noord-zuid snelweg van de oostkust verwoestte, zei de hoogste transportfunctionaris van Pennsylvania Maandag.

In het eerste officiële verslag van een wrak dat honderdduizenden ochtendritten in chaos bracht en onnoemelijke aantallen bedrijven ontwrichtte, zei staatssecretaris van Transport Mike Carroll dat de bestuurder in noordelijke richting “probeerde door de bocht te navigeren, de controle over het voertuig verloor, landde op zijn kant en scheurde de tank.”

Als gevolg hiervan is de Interstate 95 aan het begin van het zomerreisseizoen wekenlang in beide richtingen afgesloten. Het verhoogde zuidelijke deel van de I-95 zal moeten worden gesloopt, evenals de noordelijke kant, zei Carroll. Automobilisten moeten de noordoostelijke hoek van de op vijf na grootste stad van het land vermijden, aldus vervoersfunctionarissen.

VIDEO VANGT DIP IN WEGMOMENTEN VÓÓR PHILADELPHIA I-95 INVLOED

De staatspolitie van Pennsylvania zei dat een lichaam dat uit het wrak is gehaald, is overgedragen aan de medische onderzoeker en lijkschouwer van Philadelphia. Volgens de politie zijn de autoriteiten bezig met het identificeren van de stoffelijke resten.

Het ongeval verstoorde ook de autoroute van Canada naar Florida door de grootstedelijke gebieden van Boston, New York en Washington, waardoor de Amerikanen steeds afhankelijker werden van vliegreizen en van het interstatelijke spoorwegnet.

Video’s die op sociale media werden gedeeld, toonden een aantal close calls rond het ongeval, met mensen die door het gebied reden terwijl de vlammen omhoog likten van het vuur beneden. De National Transportation Safety Board zei dat het een team stuurt om het ongeval te onderzoeken.

Carroll zei dat het beschadigde I-95-segment dagelijks ongeveer 160.000 voertuigen vervoert. De politie weet niet of de bestuurder te hard reed en er is geen ander voertuig gevonden. Ambtenaren zeiden dat ze contact hadden gehad met het transportbedrijf, maar ze konden het niet identificeren.

Carroll zei dat de overspanning van de snelweg 10 tot 12 jaar oud was, er gezond uitzag en dat ze de schade aan de hitte van de brand toeschreven, die ongeveer een uur duurde om onder controle te krijgen.

Gouverneur Josh Shapiro ondertekende maandag een rampenverklaring, waarin hij zei dat het overheidsinstanties de mogelijkheid geeft om normale bied- en contractvereisten over te slaan, zodat de overspanning sneller kan worden gerepareerd.

Shapiro zei dat zijn vlucht over het gebied “gewoon opmerkelijke verwoesting” vertoonde.

“Ik merkte dat ik de Heer dankte dat er geen automobilisten op de I-95 gewond raakten of stierven”, zei hij.

Philadelphia I-95 stort in

De instorting van een Interstate 95-viaduct in Philadelphia werd veroorzaakt door een gastanker die in brand vloog nadat hij was omgeslagen. De bestuurder van het voertuig verloor naar verluidt de controle over het voertuig toen hij probeerde een afrit af te rijden. (AP Foto/Matt Rourke)

Hoge hitte van de brand of de inslag van een explosie kunnen de stalen balken die het viaduct ondersteunen, hebben verzwakt, volgens Drexel University bouwkunde professor Abi Aghayere. Bruggen zoals degene die instortte, hebben doorgaans geen brandbeveiliging, zoals betonnen omhulsels, voegde hij eraan toe. Het had in een brandvertragende verf kunnen worden gecoat, maar zelfs dan hadden de balken verzwakt kunnen zijn.

“Het geeft je gewoon tijd,” zei hij.

Van de vele transportveranderingen in de regio, zei de Southeastern Pennsylvania Transportation Authority dat het drie extra ochtend- en late namiddagtreinen op de Trenton, New Jersey-lijn exploiteerde en capaciteit toevoegde aan regelmatig geplande lijnen tijdens piekuren na de ineenstorting.

Het ingestorte deel van de I-95 maakte deel uit van een wederopbouwproject van $ 212 miljoen dat vier jaar geleden werd afgerond, zei Brad Rudolph, woordvoerder van de afdeling Transport van de staat. PennDOT beoordeelde de 104-voet overspanning eerder dit jaar als in “goede” staat, met een nieuwe inspectieset voor 2025.

Shapiro, een democraat, zei dat de volledige herbouw van de I-95 “enkele maanden” zou duren, en in de tussentijd keken ambtenaren naar “tussentijdse oplossingen om de I-95 weer aan te sluiten en verkeer door het gebied te krijgen”.

Joseph L. Schofer, een gepensioneerde professor civiele techniek en milieutechniek aan de Northwestern University, zei dat een grote uitdaging voor PennDOT bij het snel vervangen van de brug zou kunnen zijn om zware stalen balken van dertig meter of meer te krijgen.

PHILADELPHIA I-95 INSTORTING: GOV SHAPIRO ZEGT 1 PERSOON MOGELIJK IN VOERTUIG GEVANGEN; BIDEN INGEDEELD OVER RAMPEN

Zorgen voor de precieze lengte die nodig is – hetzij door de constructiegegevens te vinden of metingen te doen – en een fabrikant te vinden om ze te maken, kan enige tijd duren, zei hij.

“Je kunt niet online naar Amazon gaan en het bestellen en het de volgende dag laten bezorgen”, zegt Schofer, die ook een podcast over infrastructuur host.

In Californië deed zich een soortgelijke situatie voor met een snelwegoprit in Oakland. Het werd in 26 dagen vervangen, zei hij.

“Dat is bijna een wonder,” zei Schofer. In Atlanta stortte een verhoogd deel van de Interstate 85 in bij een brand, waardoor de zwaar bereisde route door het hart van de stad in maart 2017 werd afgesloten. Het kostte de autoriteiten daar 43 dagen om het te vervangen, zei Schofer.

In Pennsylvania maakten ambtenaren zich ook zorgen over de milieueffecten van afvoer naar de nabijgelegen Delaware-rivier.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Nadat er een glans was waargenomen in de Delaware-rivier nabij de plaats van de instorting, zette de kustwacht een giek in om het materiaal in bedwang te houden. Vaandrig Josh Ledoux zei dat de tanker een capaciteit had van 8.500 liter, maar dat de inhoud zich niet in het milieu leek te verspreiden.

Read original article here

Leave A Reply