Rise of the Beasts biedt mensen om om te geven en machines om te tolereren

0

transformatoren opkomst van de beesten

via Paramount

De Transformatoren franchise heeft altijd een hoofdpersoonprobleem gehad.

Michael Bay bungelde Sam Witwicky van Shia LeBouf vaak centimeters van de dood, maar gaf nooit een reden om naar de grillige motormouth te zoeken. Daarna draaide hij zich om naar Mark Wahlbergs niet-overtuigende wetenschapper Cade Yeager, die eruitzag als een actieheld maar een emotionele blindganger was. Travis Knight regisseerde de prequel Hommel, die verfrissend een vrouwelijke hoofdrol bood in Charlie Watson van Hailee Steinfeld – maar de moedige automonteur werd soms overschaduwd door de gele Autobot en de mythologische bagage die hij met zich meebracht. Steven Caple Jr Transformers: Rise of the Beasts biedt eindelijk twee sympathieke menselijke helden wiens reizen belangrijker aanvoelen dan de robotchaos om hen heen. Helaas blijven de Autobots een slechte vervanger voor een ondersteunende cast.

Het verhaal begint met een luide expositie over een planeetetende god die een wereld van zogenaamde Maximals vernietigt: Autobots die de vorm aannemen van aardse dieren, ook al zijn ze er blijkbaar nog nooit eerder geweest. Dat verandert wanneer de Maximals ontsnappen aan de klauwen van de Terrorcons, die iets zoeken dat de Transwarp Key wordt genoemd om portalen in ruimte en tijd te openen. Een paar Maximals smokkelen de sleutel naar de aarde, waar ze zich duizenden jaren verstoppen en wachten op de titelkaart.

De film maakt nu al een misrekening door zijn speciale effecten bovenaan te laten zien, terwijl het verhaal beter gediend zou zijn door de Autobots voor later te bewaren; nadat het publiek de kans heeft gehad zich verbonden te voelen met de menselijke personages. Het is alsof Hollywood doodsbang is dat, in dit tijdperk van wachten tot streamen, mensen die de moeite namen om naar het theater te rijden en popcorn te kopen, naar buiten stormen en hun geld terugeisen als ze niet zien dat een gigantische robot een ander slaat gigantische robot binnen drie minuten na het starten van de film. Caple Jr. mist zijn kans op ontzag, die hij had kunnen bereiken door de chaos tegen te houden totdat het script het werk deed om een ​​echt conflict op te bouwen.

Dingen beginnen er beter uit te zien wanneer we rond 1994 naar Brooklyn reizen om de ex-militaire elektronica-expert Noah Diaz (Anthony Ramos) te ontmoeten, die moeite heeft om een ​​baan te vinden om zijn moeder te helpen en ervoor te zorgen dat zijn zieke jongere broer toegang heeft tot gezondheidszorg. We maken ook kennis met museumstagiaire Elena Wallace (Dominique Fishback), die een oud artefact bestudeert dat het insigne van de Maximals draagt. Noah krijgt de baan niet omdat zijn referenties zeggen dat hij worstelt met verantwoordelijkheid; in werkelijkheid kan hij gewoon niet kiezen tussen de behoeften van zijn teamgenoten en die van zijn gezin. Elena is ondertussen duidelijk de slimste persoon die in het museum werkt, maar haar baas strijkt met de eer op terwijl ze haar ondergeschikte taken toewijst, zoals stomerij.

Er is gecodeerd racisme dat tegen beide personages werkt, en Caple Jr. gooit het precies goed. Beide gekleurde leads worden duidelijk onderdrukt door het systeem, waardoor Noah een auto steelt voor wat snel geld en Elena per ongeluk het artefact vernielt terwijl ze probeert wat krediet te verdienen. Echter, voor Opkomst van de beesten kan te interessant worden, verschijnen de Autobots, aangetrokken door een signaal van het artefact. De Porsche die Noah steelt, blijkt een van hen te zijn – een minzame underdog genaamd Mirage. Optimus Prime en Bumblebee komen, naast enkele anderen, ook in het verhaal. Binnen enkele minuten vechten ze tegen Terrorcons en vernietigen ze openbare eigendommen, terwijl ze op de een of andere manier niet worden ontdekt door de media (omdat dit een prequel is op Bay’s inzendingen, wanneer de Autobots eindelijk openbaar worden).

Dit is wanneer kijkers die niet die-hard zijn Transformatoren fans zullen dat bekende zinkende gevoel beginnen te krijgen. Dezelfde problemen die deze franchise sinds 2007 hebben geteisterd, beginnen de kop op te steken, inclusief actie die veel te dichtbij is geschoten en veel te snel is afgesneden om de schaal van wat er gebeurt te kunnen waarderen, een overdreven vertrouwen op shots van acteurs die omhoog staren naar wat waarschijnlijk een tennisbal op de set, en schurend geluidsontwerp dat het publiek knuppelt in plaats van te helpen begrijpen waar de dingen zich ten opzichte van elkaar bevinden.

Je voelt hoe Caple Jr. zich inspant om zijn menselijke helden centraal te houden, en hij slaagt er sporadisch in om Noah en Optimus het oneens te maken over hoe om te gaan met de Transwarp MacGuffin. Noah wil het vernietigen, terwijl Optimus het wil gebruiken om zijn broeders terug te brengen naar hun thuisplaneet; maar nogmaals, we weten dat dit niet gebeurt omdat dit een prequel is, waardoor het conflict dramatisch inert wordt. De overgebleven Maximals voegen zich uiteindelijk bij het gevecht, en de film draait vervolgens van eerlijk goed gemaakte interpersoonlijke scènes met Noah en Elena tot hectische actie-aanvallen die eruit zien als CG-modder. Zelfs de dialoogscènes tussen de Autobots zijn een last; de close-ups van Optimus benaderen uiterst saaie blikken in de terminale grijze ruimte, en de Maximals vertonen nauwelijks andere kenmerken dan de dieren die ze nabootsen.

De laatste akte levert wel een aantal geweldige momenten op, geholpen door Caple Jr. die eindelijk zijn camera terugtrekt en ons de actie laat zien. Maar de film tankt zijn op mensen gerichte resolutie met een vastgelijmd einde dat niet alleen een vervolgaas is, maar een opstelling voor een nieuw door Hasbro gedeeld universum dat elke goodwill vergiftigt die de laatste 30 minuten weten te bereiken.

In de toekomst – en het zal – de transformatoren franchise moet een manier vinden om de Autobots anders te gebruiken. Misschien moeten Optimus en zijn gezelschap meer worden gebruikt als filmmonsters, die slechts af en toe verschijnen en worden behandeld met het soort heilige strontceremonie dat Steven Spielberg in de vroege jaren met zijn dinosaurussen bereikte. Jurassic Park films. Natuurlijk zijn we inmiddels gewend aan de Autobots, maar ze moeten nog steeds niet zo gewoon aanvoelen. Hommel had het juiste idee om slechts één van de robothelden op de voorgrond te plaatsen, maar het zou er nog steeds baat bij hebben gehad om de expositie ook op een laag pitje te zetten.

De volgende keer zouden de filmmakers de mensen moeten scheiden van uitgebreide Hasbro-kennis, en de Autobots in en uit moeten laten duiken zoals voorgeschreven door het script, niet de studio. Wat een ergernis om een transformatoren film met goed getekende mensen, alleen om ze te laten stikken in de uitlaatgassen van franchiseverwachtingen.

Middelmatig

Wat een ergernis om een ​​’Transformers’-film te hebben met goed getekende mensen, alleen om ze te laten stikken in de uitlaatgassen van franchiseverwachtingen.

Over de auteur

Matt Wayt

Matt Wayt

Matt woont in Hollywood en schrijft graag over kunst en het bedrijf dat het probeert om zeep te helpen. Hij houdt van Tsukamoto en Roger Rabbit en vindt snelle zooms in CG-opnamen smakeloos.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply