Ik denk niet dat ik ooit nog Breath of the Wild zal spelen

0

Ik voel me vreemd diepbedroefd als ik bedenk dat ik waarschijnlijk nooit meer terug ga naar Breath of the Wild nu ik Tears of the Kingdom heb. Breath of the Wild is mijn favoriete spel sinds het uitkwam, en ik heb er 150 uur in gestoken tijdens mijn eerste keer spelen, en in de aanloop naar Tears of the Kingdom heb ik er nog eens 45 in gestopt. Dat is veel tijd besteed, en ik genoot van elke seconde, en zelfs tijdens mijn tweede play-through vond ik nog steeds plaatsen en kleine druppeltjes vreugde die ik de eerste keer had gemist. Het was echt mijn meest geliefde spel.

Alleen al het horen van geluidseffecten van Breath of the Wild zou een golf van genegenheid door mijn lichaam sturen. Maar nu ik Tears of the Kingdom heb gespeeld, denk ik niet dat ik ooit terug hoef. Ik kan geen enkele game bedenken die zo sterk verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger dat hij verouderd lijkt, maar dat is wat Tears of the Kingdom voor mij heeft gedaan.

Ik kan geen andere game bedenken die zijn voorganger zozeer heeft verbeterd dat hij achterhaald lijkt


Er zijn voorbeelden van nieuwe versies in een franchise waardoor de originelen verouderd aanvoelen. Vooral sportgames komen bij me op. Maar het is niet hetzelfde. De opwinding van een nieuwe sportgame is vooral te danken aan roosterupdates, een paar nieuwe functies, enkele verbeteringen aan wat al werkt en verbeteringen aan de simulatie. Niemand wil bijvoorbeeld teruggaan en Madden ’12 spelen. Secties van videogames in kringloopwinkels zijn hiervan een geweldig voorbeeld uit de echte wereld.

Ik kan ook games bedenken waarbij ik het origineel heb overgeslagen, maar de follow-up loste alle problemen op. Assassin’s Creed bijvoorbeeld. De eerste inzending was OK, maar de tweede game was geweldig. Onnodig te zeggen dat ik die eerste nooit heb gespeeld, maar ik heb er daarna veel gespeeld, en zelfs teruggegaan naar een aantal ervan (met name Assassin’s Creed III toen ik de remake besprak).

Maar Breath of the Wild… het is anders. Dat gezegd hebbende, het idee dat het op de eerste plaats zou kunnen worden vervangen, was niet iets dat ik uitsloot. Ik ben natuurlijk een Nintendo-fan, maar ik probeer een gevoel van realisme te behouden. Ik wist heel goed dat Nintendo, of een andere ontwikkelaar, iets beters kon bouwen, iets dat me nog meer boeide en verrukte. Maar ik ging er gewoon van uit dat Breath of the Wild een plek naar beneden zou gaan in mijn mentale “best of” -lijst.

Tears of the Kingdom bleek het spel te zijn dat Breath of the Wild van de eerste plaats verplaatste, maar niet naar beneden, maar van de lijst.

Ik kan me niet voorstellen dat ik nu terug zou gaan naar Breath of the Wild. Ik kan het gewoon niet.


Ik kan me niet voorstellen dat ik nu terug zou gaan naar Breath of the Wild. Ik kan het gewoon niet. Ik had net aangenomen dat Tears of the Kingdom bovenaan zou komen te staan, maar Tears of the Kingdom doet alles zoveel beter. Ik ben het echt eens met onze recensie, waarin Tom Marks zei dat het de eerste game eruitziet als een ruwe schets.

Maakt het me een beetje verdrietig? Het is raar, want ik zou er niet verdrietig over moeten zijn, maar ik ben gehecht aan Breath of the Wild sinds de release, en het stond zo lang bovenaan mijn favorietenlijst en de tweede plaats was niet eens dichtbij. En nu lijkt het me niet relevant, een spel waar ik nog steeds van hou en meer van geniet dan enig ander spel ervoor, en zes jaar daarna.

Ik kan het ook niet echt uitleggen. Breath of the Wild is zo geweldig! Maar Tears of the Kingdom is alles wat ik leuk vond aan Breath of the Wild, maar meer nog. Het is zeker dezelfde wereld, maar op de een of andere manier voelt het totaal anders en nieuw aan. Ik verbaas me er constant over. Nintendo nam alles wat ik leuk vond aan het origineel en draaide het gewoon een paar dozijn tandjes hoger, en het resultaat is een spel dat ik niet kan stoppen met spelen, ten koste van een verlangen om terug te keren naar het eerste.

Tears of the Kingdom is echt iets speciaals, daar bestaat geen twijfel over. Met andere game-sequels verbeteren ontwikkelaars de tekortkomingen van eerdere iteraties en bouwen ze voort op de originele werelden en introduceren ze nieuwe ideeën. Tears of the Kingdom verbeterde daarentegen wat het origineel geweldig maakte. Het bouwde voort op een winnende formule op een manier die niemand zich had kunnen voorstellen, en door deze fantastische en wilde nieuwe wereld te creëren, is het origineel nu irrelevant voor mij gemaakt, voor zover ik er ooit naar terug wil. Het is een ongelooflijke prestatie, maar vreemd genoeg maakt het me een beetje verdrietig.

Seth Macy is Executive Editor, IGN Commerce, en wil gewoon je vriend zijn. Je kunt hem vinden als gastheer van de Nintendo-spraakchat podcast.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply