Houd je wifi thuis veilig met deze eenvoudige en handige tips

0

Het hebben van een wifi-netwerk in huis maakt het gemakkelijker om laptops en mobiele telefoons te synchroniseren met andere smart home-gadgets zoals Amazon Alexa. Met een snelle toename van draadloos verbonden apparaten wordt de beveiliging van het thuisnetwerk echter buitengewoon belangrijk. Het goede nieuws? Je hoeft geen techneut of beveiligingsexpert te zijn om je wifi-netwerk veilig te houden.

Hier zijn de 10 beste manieren om uw netwerk te beschermen en de gegevens van uw dierbaren veilig te houden.

1. Gebruik nooit de standaardnaam en het wachtwoord van uw thuisnetwerk

Dit is de gemakkelijkste manier om uw netwerk beschermd te houden. U kunt de naam van uw netwerk wijzigen door de gegeven stappen te volgen:

– Open de Windows-opdrachtprompt

– Typ “ipconfig” in

– Zoek uw IP-adres

– Typ uw IP-adres in het adresvak van uw browser

– Voer de inloggegevens van uw router in

– Open wifi-instellingen

– Wijzig SSID en wachtwoord

2. Beperk de toegang tot je wifi

Delen is zeker zorgzaam. Maar niet als het gaat om het toegang geven tot je thuisnetwerk aan mensen die je niet (persoonlijk) kent. Vermijd bijvoorbeeld om wifi te delen met een aannemer in je huis om reparaties uit te voeren.

3. Maak een wifi-gastnetwerk aan

Een uitzondering op bovenstaande regel, mocht je er toch niet omheen kunnen om toegang te geven tot je wifi thuis, maak dan een gast wifi netwerk aan. Op deze manier deel je het internet met hen, maar kun je alle gedeelde mappen, printers, opslagapparaten en netwerkapparaten die op je primaire draadloze netwerk zijn aangesloten, verbergen.

4. Schakel wifi-codering in

Bijna elke WPA2- en WPA3-router biedt codering. Als u het inschakelt, worden de gegevens die tussen het draadloze kanaal en het apparaat worden gedeeld, gecodeerd, waardoor wordt voorkomen dat anderen in het geheim toegang krijgen tot het wifi-netwerk zonder in te loggen.

5. Schakel Firewall in

Schakel de firewall van de router in om te voorkomen dat ongewenst verkeer uw draadloze netwerk binnenkomt of verlaat. Om dit te doen logt u in op uw routerinstellingen met uw IP-adres, kijkt u onder de geavanceerde instellingen van uw router om de firewallschakelaar te vinden.

6. Schakel wifi uit als je niet thuis bent

Als u uw router uitschakelt wanneer u van huis gaat, zorgt u ervoor dat uw wifi-netwerk veilig is tijdens uw afwezigheid, waardoor u gemoedsrust krijgt.

7. Update regelmatig de firmware van de router

Ga hiervoor naar de website van de fabrikant en download het firmware-updatebestand. De volgende stap is om de update rechtstreeks op uw draadloze router te installeren.

8. Schakel externe toegang uit

Hoewel toegang op afstand een handige manier is om uw draadloze netwerk vanaf verschillende locaties te beheren, verhoogt het ook het beveiligingsrisico. Schakel, indien niet vereist, de mogelijkheid uit om te voorkomen dat potentiële hackers toegang krijgen tot uw thuisnetwerk.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 11 juni 2023, 19:02 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply