PGA-commissaris Jay Monahan zei dat de tour niet kon concurreren met Saoedische fondsen, wat leidde tot de LIV-fusie: rapport

0

De fusie tussen de PGA Tour en LIV Golf schokte eerder deze week de sportwereld, maar Jay Monahan heeft blijkbaar zo zijn redenen om ermee in te stemmen.

Volgens de Wall Street Journal zei Monahan tegen de medewerkers dat de tournee niet kon blijven concurreren met het Saudi Arabian Public Investment Fund (PIF), dat naar schatting 620 miljard dollar waard is.

De PGA had volgens het rapport al $ 50 miljoen aan juridische kosten binnengehaald en nog eens $ 100 miljoen gereserveerd voor hogere portemonnees in zijn toernooien.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Jay Monahan

Jay Monahan, commissaris van de PGA Tour, spreekt de media toe tijdens een persconferentie voorafgaand aan The Players Championship op 7 maart 2023 in Ponte Vedra Beach, Fla. (Richard Heathcote/Getty Images)

“We kunnen niet concurreren met een buitenlandse regering met onbeperkt geld”, zei Monahan naar verluidt tegen werknemers. “Dit was het moment. … We hebben gewacht om in de sterkst mogelijke positie te zijn om deze deal rond te krijgen.”

De fusie beëindigt alle lopende rechtszaken met betrekking tot de PGA, LIV en DP World Tour.

Ondanks dat de supersterren van de PGA trouw bleven aan de tour, fuseerde Monahan niet alleen met de voormalige rivaal van de PGA, hij zei in een memo aan zijn spelers dat de PIF zal worden “bijdragen … een aanzienlijke financiële investering“in de overeenkomst.

“De nieuwe overeenkomst zal de golfgerelateerde activiteiten van de PIF, waaronder LIV Golf, samenvoegen met die van de PGA Tour en de DP World Tour tot een” nieuwe entiteit met winstoogmerk in collectief eigendom om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden profiteren van een model dat zorgt voor maximale opwinding en competitie tussen de beste spelers van het spel”, zei Monahan eerder deze week in een persbericht.

Greg Norman kijkt toe

LIV Golf CEO Greg Norman kijkt toe vanuit een suite op de 18e green tijdens de LIV Golf Invitational – DC op Trump National Golf Club op 27 mei 2023 in Sterling, Va. (Rob Carr/Getty Images)

De verhuizing lijkt in strijd te zijn met een onlangs opgedoken video van Monahan die de terroristische aanslagen van 11 september gebruikte als reden waarom PGA-leden niet hadden mogen springen.

GOLFERS DIE LIV AFWEZEN EN BIJ PGA TOUR BLIJVEN, KUNNEN EIGEN VERMOGEN KRIJGEN IN EEN NIEUWE VENTURE

“Nou, ik heb met spelers gesproken, ik heb op een spelersbijeenkomst gesproken. En ik heb lange tijd met een aantal spelers afzonderlijk gesproken”, zei Monahan vorig jaar op de RBC Canadian Open. “En ik denk dat je onder een steen moet leven om niet te weten dat er significante implicaties zijn.

“En wat betreft de families van 9/11, ik heb twee families die dicht bij me staan ​​die dierbaren hebben verloren. Dus mijn hart gaat uit naar hen. En ik zou elke speler die is vertrokken of elke speler die dat zou willen vragen ooit overwogen om te vertrekken: heb je je ooit moeten verontschuldigen omdat je lid was van de PGA Tour?”

Jay Monahan praat met de media

PGA Tour Commissioner Jay Monahan spreekt tijdens een persconferentie voorafgaand aan het Tour Championship op East Lake Golf Club op 24 augustus 2022 in Atlanta. (Cliff Hawkins/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Monahan zei in september ook dat hij geen wapenstilstand met LIV verwachtte.

Read original article here

Leave A Reply