Waarom huisrepublikeinen op gas zouden moeten koken

0

Huisrepublikeinen zouden nu op gas moeten koken.

Een schuldenplafondcrisis achter zich, Republikeinen richtten hun aandacht op het beschermen van het publiek tegen een federale inbraak in de keuken. GOPers huilden maandenlang over mogelijke regulering, zo niet verbod, van gasfornuizen vanwege milieuoverwegingen van links. Dus Republikeinen stelden twee rekeningen op om gasfornuizen te beschermen.

Als sommige Republikeinen Huisrepublikeinen maar eens zouden laten debatteren over Republikeinse rekeningen over gasfornuizen.

Dit is wat er gebeurde:

Een conservatieve factie van House GOPers voelt zich verraden door House Speaker Kevin McCarthy, R-Calif. Ze houden niet van het schuldplafondpact dat McCarthy met president Biden heeft gesloten om een ​​federaal bankroet te voorkomen. Ze verafschuwen het feit dat meer Democraten dan Republikeinen – veel meer – voor de schuldplafond hebben gestemd. Dat is ook al slaagde McCarthy erin om ongeveer tweederde van alle Republikeinen van het Huis te overtuigen om voor een plan te stemmen om de schuldlimiet op te schorten.

REKENINGEN VOOR BESCHERMING VAN GASfornuizen LIJDEN GROTE TEGENSTELLING ALS HUISREPUBLIKEINEN FRUSTRATIE UITEN MET MCCARTHY

Joe Biden en Kevin McCarthy

President Joe Biden en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben woensdagavond een compromis bereikt over de schuldplafond. (Getty-afbeeldingen)

Politieke waarnemers waren sceptisch dat McCarthy zo’n naald kon doorprikken: een deal sluiten met de president en toch geloofwaardig blijven bij een groot aantal House GOPers. Het was een hele prestatie van McCarthy.

Maar in de ogen van sommige conservatieven flikkert het succes van McCarthy nauwelijks als een waakvlam.

Een opstand onder rechtse Republikeinen weerhield het Huis ervan dinsdag zelfs maar de rekeningen voor dubbele gasfornuizen in overweging te nemen. Na twee dagen van mislukte onderhandelingen met de rebellenrepublikeinen, annuleerden McCarthy en de GOP-koper de stemmen in het Huis tot aanstaande maandag.

Huisrepublikeinen maakten begin deze week de gasfornuisrekeningen klaar voor debat. De meeste rekeningen die naar de Tweede Kamer gaan, vereisen een zogenaamde “regel” voordat het debat begint. De “regel” stelt de richtlijnen vast voor hoe het Huis over de wetgeving debatteert. Dat omvat tijdsbeperkingen en eventuele wijzigingen in orde zijn. De Kamer moet eerst de regel aannemen voordat het debat over de onderliggende wetgeving begint. Geen regel, geen discussie.

Wat voorbij is, is proloog.

CONSERVATIEVEN BLOKKEREN HUISVERDIEPING IN DE LAATSTE MUITING TEGEN GOP-LEIDERSCHAP

Republikeinen van de House Freedom Caucus

Rep. Chip Roy, R-Texas, spreekt tijdens de House Freedom Caucus-persconferentie om zich te verzetten tegen de schuldlimietovereenkomst buiten het Amerikaanse Capitool op maandag 30 mei 2023. (Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Er waren vorige week een paar spannende momenten in de Tweede Kamer toen de Tweede Kamer zich voorbereidde om het schuldenplafondpakket ter discussie te stellen. Onthoud dat House GOPers er maar vier van hun eigen kunnen verliezen en toch een maatregel kunnen aannemen zonder hulp van de Democraten. Meer dan twee dozijn Republikeinen stemden tegen de “regel” voor het schuldplafondpakket. Het verslaan van de regel zou het Huis hebben belemmerd en voorkomen dat de onderliggende wetgeving ooit ter tafel kwam. Maar nadat de stemming vorderde, zat een groot aantal Democraten aan de zijlijn, zonder hun stem uit te brengen. Toen de stemming over de regel mislukte, hield de House Minority Leader Hakeem Jeffries, DN.Y., vervolgens een groene stemkaart omhoog in de kamer. Dat was het signaal om de Democraten “vrij te laten” om voor de schuldplafondregel te stemmen en het GOP-tekort goed te maken.

De regel werd aangenomen en de rekening van het schuldplafond werd ter discussie op de vloer gelegd.

De Republikeinse meerderheid zou echter niet zo’n reddingspakket van Jeffries en Democraten verdienen op de rekeningen van het gasfornuis. Een bende aartsconservatieven heeft de GOP-koper niet op de hoogte gebracht van hun plannen om tegen de regel voor de gasfornuismaatregelen te stemmen. Ze hebben uiteindelijk de regel doorbroken en het Huis ervan weerhouden om zelfs maar een debat te beginnen over wetgeving die de partij had ontworpen om de Biden-regering te laten zien.

En zo begonnen twee dagen achterdeurontmoetingen tussen verschillende Republikeinen, McCarthy en andere topleiders van de GOP over hoe de opstand te onderdrukken.

Er waren zelfs suggesties om te sluipen tussen McCarthy en House Majority Leader Steve Scalise, R-La. Het is niet helemaal duidelijk dat het duo op dezelfde golflengte zit. Fox heeft al maanden te horen gekregen dat hij op Scalise moet letten als McCarthy struikelt in het Speakership.

DEMOCRATEN HELPEN MCCARTHY VOORSCHOT SCHULD PLAFOND OVEREENKOMST IN NAILBITER HUIS STEMMEN

Rep. Steve Scalise (R-LA) spreekt tijdens een persconferentie na een caucusbijeenkomst

Rep. Steve Scalise (R-LA) spreekt tijdens een persconferentie na een caucusbijeenkomst met House Republikeinen op Capitol Hill op 10 mei 2023 in Washington, DC. Ook afgebeeld, LR, voorzitter van de House Republican Conference Rep. Elise Stefanik (R-NY), Rep. Monica De La Cruz (R-TX) en Rep. Morgan Luttrell (R-TX). (Drew Angerer/Getty Images)

Het is opmerkelijk dat Scalise geen deel uitmaakte van de onderhandelingen over het schuldenplafond. McCarthy heeft twee luitenants opgeroepen voor de baan: voorzitter van het House Financial Services Committee, Patrick McHenry, RN.C. en Rep. Garret Graves, R-La., voor de klus. Als hem wordt gevraagd naar planningsvragen, antwoordt McCarthy vaak “dat is een vraag voor de leider van de meerderheid.” Dat is absoluut waar. Het vloerschema is de bevoegdheid van Scalise. Maar het is onduidelijk of McCarthy’s reactie een poging is om in zijn baan te blijven of mogelijke problemen voor Scalise af te wenden.

Na de sessies met recalcitrante GOPers kondigde McCarthy woensdag eindelijk een time-out af. Hij ontsloeg het Huis in de hoop dat de zaken maandag weer normaal zouden worden.

De House Rules Committee heeft maandagmiddag een vergadering gehouden over een maatregel gesteund door Rep. Andrew Clyde, R-Ga., om een ​​regel van het Bureau voor Alcohol, Tabak en Vuurwapens (ATF) op pistoolbeugels te blokkeren. Voorstanders van wapenrechten merken op dat gehandicapten pistoolbeugels gebruiken. Ze beweren dat de regering inbreuk maakt op de rechten van het tweede amendement door de ATF-regel af te dwingen.

Het wetsvoorstel van Clyde is verbonden met het middelpunt van de controverse onder sommige conservatieven. Fox kreeg te horen dat er een probleem was om steun te krijgen voor zijn wetgeving. Het was dus nog niet klaar voor de vloer. Maar conservatieven beweren dat er vergelding was door de leiding tegen Clyde. Ze beweren dat de leiding van de GOP weigerde de wet op de pistoolbeugel ter tafel te brengen omdat Clyde deze week tegen de regel op de gasfornuisrekening stemde.

McCarthy heeft geprobeerd om naar buiten toe positief te blijven in zijn gesprekken met het perskorps na de langdurige ontmoetingen met mede-Republikeinen. Hij draafde een bekende lijn uit – gebruikt door zowel Democraten als Republikeinen – toen hun respectieve partijen interne strijd leden. De spreker zei dat de GOP een “familiegesprek” zou hebben.

MCCARTHY GEEFT DE OPSTAND VAN DE CONSERVATIEVEN OP DE HUISVLOER DE SCHULD AAN MOGELIJKE SCHAAL ‘VERKEERDE BEREKENING’

Kevin McCarthy

Huisspreker Kevin McCarthy afgebeeld in een interview. McCarthy hoopt dat alles weer normaal wordt zodra het maandag is, na het ontslag van het Huis op woensdag. (Fox News Digital/Catenacci)

“Ik ga niet van streek raken. Ik ga niet gefrustreerd raken in dit proces. Ik weet dat deze baan geen gemakkelijke baan is. Ik heb er niet naar gezocht omdat het gemakkelijk is. Ik hou van de uitdaging”, zei McCarthy .

De spreker gaf echter toe dat hij verbijsterd was door de afwijkende meningen.

“Ik weet niet precies waar ze zich zorgen over maken”, zei McCarthy.

Fox krijgt te horen dat er woede is op zowel McCarthy als Rep. Thomas Massie, R-Ky. Massie is lid van de Rules Committee. Massie stemde voor de “regel” om de rekening van het schuldenplafond aan de orde te stellen. Als Massie geen groen licht had gegeven voor de rekening van het schuldenplafond in de Rules Committee, zou de GOP de stemmen hebben gemist om de maatregel overboord te gooien. Dat maakt leden van de Freedom Caucus woedend.

“Massie is gecoöpteerd door de leiding”, zei een conservatieve bron van het Huis.

Fox krijgt te horen dat sommige GOP-leden tegen Massie hebben gezegd dat het tijd is dat hij de speld van de schuldenklok die hij van zijn revers draagt, verwijdert nadat hij het schuldenplafondpakket heeft ondersteund.

“De Rules Committee werkt niet zoals het zou moeten”, klaagde een lid van de Freedom Caucus.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Gasfornuis/brander

Republikeinse wetgevers hebben twee wetsvoorstellen opgesteld om gasfornuizen te beschermen. (Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

Maandag zit de Kamer er dus weer tegenaan. Scalise heeft de maatregelen van het gasfornuis voorlopig teruggestuurd naar de rol van het Huis voor dinsdag. We zullen zien of de Republikeinen tegen die tijd inderdaad op gas koken.

Of het hele ding kan ontploffen.

Read original article here

Leave A Reply