‘War for Talent’ bij mijnen kan de kosten van de energietransitie opdrijven

0

De crisis omvat ingenieurs die werklocaties ontwerpen, mijnwerkers die ruwe metalen winnen en de vrachtwagenchauffeurs die ze wegslepen voor verwerking. Het is een andere hoofdpijn voor producenten die al moeite hebben om de materialen te leveren die nodig zijn voor elektrische voertuigen, zonnepanelen en windparken.

“Het is een oorlog om talent”, zegt Mel Sanderson, president van Noord-Amerika bij American Rare Earths, dat projecten heeft in Wyoming, Arizona en Nevada.

Zowel multinationals als start-ups strijden om arbeid met genereuzere voordelen en duurzaamheidstoezeggingen om het imago van de industrie voor vuil en soms gevaarlijk werk te herstellen. Toegevoegd aan de wervingshindernissen: Werknemers moeten vaak verhuizen naar afgelegen vacaturesites.

De impuls komt omdat de overgang naar groene energie naar verwachting de vraag naar mijnbouwmaterialen zal doen toenemen en de VS werken aan het verhogen van de binnenlandse productie en het verminderen van de afhankelijkheid van het metaalrijke China. Sommige investeerders zeggen dat de uitdaging om die doelen te halen de komende jaren zal leiden tot hogere prijzen voor grondstoffen zoals koper, lithium, nikkel, tin en zink.

“Wie wint hier? De prijs van het metaal”, zegt Luke Oliver, hoofd klimaatinvesteringen bij KraneShares, die via futures in metalen belegt. “We denken niet dat het aanbod de vraag kan bijhouden.”

De metaalprijzen zijn gedaald ten opzichte van de recordhoogtes van vorig jaar, lager gesleept door de onverwacht zwakke heropening in China na strenge Covid-19-lockdowns. De materialensector van de S&P 500-index, die aandelen van mijnbouwbedrijven bevat, is dit jaar een van de slechtste presteerders.

Maar veel analisten verwachten een opleving. Citi verwacht dat een tekort aan arbeidskrachten, vergunningsproblemen en andere problemen de lithiumprijzen tegen het einde van het jaar met maar liefst 40% zullen doen stijgen. Het voorspelt dat koper tegen 2025 met 50% zal stijgen, en merkt op dat het minder kwetsbaar is dan sommige andere metalen voor recente innovaties voor batterijen voor elektrische voertuigen.

Veel gevestigde mijnen kampen al met tientallen jaren van onderinvestering, en bedrijven zeggen dat een tekort aan arbeidskrachten hun vermogen om de productie te verhogen verder kan bedreigen.

“Het is gewoon een belangrijke zaak in de VS”, zei Freeport-McMoRan-topman Richard Adkerson tijdens een recente winstoproep. De aandelen van het bedrijf, dat is gevestigd in Phoenix, zijn dit jaar met 1,1% gedaald.

De waarschuwingen komen na een jarenlange terugval in de Amerikaanse mijnbouw. Volgens het Bureau of Labor Statistics kromp het seizoensgecorrigeerde personeelsbestand van de industrie in het algemeen met bijna 39% sinds 1990 toen stroomgeneratoren zich afwendden van steenkool. Hogescholen en universiteiten hebben moeite om de uitgeputte talentenpijplijn weer op te bouwen.

“Het probleem is dat talent niet rondslingert om meer betaald te krijgen – er is gewoon niet genoeg van”, zegt Andrea Brickey, universitair hoofddocent mijnbouwkunde en -beheer aan de South Dakota School of Mines & Technology.

Rylan Nemesh, een 22-jarige mijningenieur, ontving een half dozijn vacatures voordat hij afstudeerde aan de West Virginia University. Hij koos voor een bedrijf dat bouwmaterialen produceert en bood hem een ​​tekenbonus van $ 7.500 en een bedrijfswagen aan.

“Als mensen ‘mijnbouw’ zeggen, is dat niet bepaald het mooiste ter wereld,” zei hij. “Maar het is tegenwoordig waanzinnig technologisch geavanceerd.”

Lithium Americas, dat op misschien wel de grootste lithiumafzetting van het land zit, sloot zich aan bij een kolenbedrijf om te helpen bij het ontwerpen en uiteindelijk bemannen van de toekomstige Thacker Pass-mijn in het noorden van Nevada.

“Je hebt niet per se lithiummensen nodig”, zegt Jonathan Evans, CEO van Lithium Americas. “Je hebt mensen nodig die chemicaliën verwerken en mensen uit de mijnbouw.”

Het bedrijf heeft het voordeel van een investering van $ 650 miljoen van General Motors, wat potentiële werknemers meer zekerheid biedt dan veel andere projecten. De aandelen, genoteerd in Canada, zijn dit jaar met 10% gestegen.

“Hoe sneller je mensen verhuist en contracteert, hoe beter”, zei Evans.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply