TikToker slaat alarm over een mogelijk Broadway-schandaal voorafgaand aan de Tony Awards

0

Hiroyuki Ito/Getty Images

Als je een aantal creatievelingen had verteld dat hun baan zou worden vervangen door automatisering, zelfs vijf jaar geleden, zou je op ongeloof zijn gestuit. Maar in de 21e eeuw lijkt het erop dat creatieven de grootste factie zijn van arbeiders die door digitale middelen worden verdreven. Eerst artiesten, toen schrijvers en nu zelfs Broadway-muzikanten hebben te kampen met een toekomst waarin ze op zoek zijn naar meer kosteneffectieve vervangingen. Dat is de hachelijke situatie waarin Tik Toker @sehainesmusic zich bevindt.

De in New York City gevestigde muzikant heeft meegewerkt aan een aantal spraakmakende Broadway-musicals, van Hadesstad En Hamilton naar Les Misérables. Ze heeft meer dan een miljoen likes verzameld voor haar prachtige vioolmelodieën en heeft een aanhang van duizenden die naar haar inhoud kijken vanwege het ongebruikelijke voorrecht om het leven vanuit de orkestbak te zien. Muziek is duidelijk haar passie, zoals je zou verwachten van iedereen die zijn leven lang een vaardigheid heeft nagestreefd die honderden uren nodig heeft om bekwaam te worden.

De muzikante gebruikt haar platform om aan de bel te trekken over een schokkend schenden van vertrouwen tussen componist en artiest. David Byrne – voormalig frontman van de Amerikaanse New Wave-band, The Talking Heads – muziektheoreticus en de producer van de nieuwe Broadway-musical, Hier ligt liefdekeert de oprichting van Broadway – dat wil zeggen live muziekuitvoeringen – de rug toe in plaats van veel goedkopere vooraf opgenomen soundtracks.

In haar video zegt Haines dat Byrne het een “artistieke keuze” noemt om vooraf opgenomen muziek te gebruiken. De soundtrack wordt opgenomen door 47 echte, levende muzikanten, die vervolgens voor elk volgend optreden worden ingezet, ter vervanging van de pitorkestmuzikanten die traditioneel spelen. De verhuizing is rechtstreeks in strijd met overeenkomsten die zijn gesloten door The American Federation of Musicians, een vakbond die vecht voor artiesten in de theaterindustrie. Net zoals Chat GPT creatievelingen in de schrijverswereld opschudt en AI-generatoren worden gebruikt om werkende kunstenaars te verdringen, komt deze beweging als een onwelkome en agressieve beweging in de richting van menselijke veroudering in een industrie die zou moeten vertrouwen op menselijke participatie.

Haines vervolgde: ‘Vergis je niet. Dit zou de toekomst van Broadway-pits kunnen bepalen. En dan zullen mensen zoals ik zonder werk komen te zitten waar onze vakbond zo hard voor heeft gevochten.”

Het is een raar idee om aan te nemen dat iedereen die honderden dollars betaalt voor een kaartje tevreden kan zijn met de onvermijdelijke vervorming die gepaard gaat met audio-opnamen. Haines slaat de spijker op de kop: “Ingeblikte muziek is goedkoop en verwatert de live-ervaring.” Iedereen die ooit een live muziekoptreden heeft bijgewoond, weet dat de ervaring veel beter is dan zelfs de best gemixte opname.

Byrne is van mening dat zijn musical de traditionele regels van muziektheater mag omzeilen met een “Special Situation” -bepaling. Hier ligt liefde wordt beschreven als een “discopopmusical” en werd geïnspireerd door het karaoke-genre en het gebruik van “trackacts” in clubs, liedjes die zijn ontworpen om feestgangers aan het dansen te houden. Het draait om het verhaal van de voormalige first lady van de Filippijnen en was een concept dat 17 jaar geleden werd ontwikkeld door David Byrnes en Fatboy Slim, volgens de Hollywood-verslaggever. Hun drang naar synthetische muziektracks met hun geschiedenis in het bedrijf, maar het komt niet noodzakelijkerwijs overeen met de Broadway-ervaring die theaterbezoekers verwachten.

De productieambtenaren erachter Hier ligt liefde stonden open voor de afwijkende meningen rond hun beslissing, maar stonden niet open genoeg om het te heroverwegen. Productiewoordvoerder Adrian Bryan-Brown zei: “Dit proces is aan de gang en kan uiteindelijk uitmonden in een definitieve en bindende arbitragebeslissing, maar tot die tijd zullen we te goeder trouw blijven samenwerken met de vakbond om de stappen van het contractuele proces te doorlopen. .”

Hoewel ze misschien volgens de regels spelen, is er geen geringe onrust over de beslissing. Haines is slechts een van de vele stemmen die de theaterbezoekers oproept tot actie. Een petitie tegen Hier ligt liefde en het doorbreken van meer dan 155 jaar traditie is goed op weg naar het magere doel van 12.000 handtekeningen, en Haines dringt er bij haar volgelingen op aan: Hier ligt liefde om hen te vertellen het beter te doen en ons contract na te komen.”

In een nieuwscyclus gericht op de dood van de kunsten door AI, is Broadway’s eerste onderneming naar een toekomst zonder menselijke artiesten slechts een volgende stap op een donkere weg van creatieve vervanging.

Over de auteur

As Martínez

As Martínez

Ash is geobsedeerd door Star Wars en videogames sinds ze oud genoeg was om een ​​Light Saber vast te houden. Het is met groot genoegen dat ze deze diepe kennis nu professioneel gebruikt als freelanceschrijver voor We Got This Covered. Steunend op haar Game Design-diploma van de Bradley University, voegt ze een technische voorsprong toe aan haar artikelen over de nieuwste videogames. Als ze niet schrijft, is ze agressief bezig met het bevolken van virtuele werelden met bomen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply