OpenAI wil graag startups en onderwijs in India ondersteunen

0

OpenAI-topman Sam Altman, die op bezoek is in India, zei dat het bedrijf zich inzet voor het ondersteunen van startups in het land, en dat er al gesprekken gaande zijn om dit initiatief te vergemakkelijken. Hij zei ook dat onderwijs een van de gebieden is waar hij het meest enthousiast over is.

De CEO van OpenAI zei dat het ondersteunen van startups in India momenteel een hogere prioriteit heeft dan het openen van een kantoor in India. “De energie die we hebben gezien van startups hier, we zijn erg enthousiast om erachter te komen hoe we ze kunnen ondersteunen”, zei hij, eraan toevoegend: “We hebben gisteren wat gesprekken gehad met Indiase startups en we zouden graag in Indiase startups investeren.”

Altman had donderdag een ontmoeting met premier Narendra Modi en besprak de mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie in India, zei hij tijdens een evenement in het Indraprastha Institute of Information Technology (IIIT), Delhi.

“We spraken over de kansen voor AI in India en ook over de noodzaak om na te denken over wereldwijde regulering”, zei Altman tijdens de open haard na de ontmoeting met de premier. Hij zei dat hij het meest enthousiast is over onderwijs. “We hadden een praat eerder vandaag met de premier erover (onderwijs) en we zouden hier graag met India aan willen werken, ‘zei hij.

Altman herhaalde ook het belang van regulering in AI en de noodzaak om over te stappen op schone energie voor het trainen van deze modellen. “We willen onmiddellijk netto nul zijn. We kijken naar veel koelideeën die geen zoet water verdampen.”

De ChatGPT-maker haalde vorige maand $175 miljoen op om een ​​start-upfonds te lanceren ter ondersteuning van startups die werken aan het verleggen van de grenzen van AI. Het bedrijf ondersteunt al een tijdje AI-startups. In november 2022 zei het dat het elk $ 1 miljoen zal verstrekken aan 10 AI-startups en hen ook vroegtijdig toegang zal geven tot zijn systemen. Indiase startups hebben tot nu toe echter geen steun gekregen van OpenAI, ook al hebben velen ChatGPT en GPT-4 (het onderliggende platform van ChatGPT) snel geadopteerd.

Volgens het jaarlijkse AI Index-rapport van Stanford University, gepubliceerd in april, ontving India in 2022 de op vier na hoogste investering in AI-startups ter wereld, na de VS, China, het VK en Israël. Indiase AI-startups haalden vorig jaar 3,24 miljard dollar op.

Uniphore, een conversatie-AI-startup uit Chennai, haalde in februari 400 miljoen dollar op, het grootste bedrag van een Indiase AI-startup, waarmee de waardering op 2,5 miljard dollar kwam.

“We ontwerpen nu systemen die een aanzienlijk energieverbruik hebben”, zei Altman, eraan toevoegend dat de industrie zoveel mogelijk hardware moet pushen en tegelijkertijd moet aandringen op optimalisatie van modellen.

OpenAI is een in San Francisco gevestigde AI-startup, die krachtige grote taalmodellen (LLM’s) heeft gemaakt, zoals GPT-3.5 en GPT4.

De door Microsoft gesteunde startup haalde in april $300 miljoen op tegen een waardering van $29 miljard. De grootste investeerder Microsoft heeft er naar verluidt bijna $ 10 miljard in geïnvesteerd en heeft zijn technologie gebruikt om nieuwe diensten en producten aan te bieden, zoals Azure OpenAI, Microsoft 365 Copilot en Bing Chat.

Vorige maand zei Sam Altman in zijn getuigenis voor een Amerikaanse senaatscommissie dat regeringen een toezichthoudende instantie zouden moeten creëren om AI-bedrijven te reguleren en licenties te verlenen. Hij zei ook dat AI-bedrijven zoals het zijne onafhankelijk moeten worden gecontroleerd. Altman ondertekende ook een open brief, gepubliceerd door Center for AI Safety, waarin werd gewaarschuwd dat AI een risico van uitsterven vormt voor de mens. De brief werd ook ondertekend door verschillende andere leidinggevenden en wetenschappers uit de industrie, waaronder Google DeepMind CEO Demis Hassabis, AI-wetenschapper Geoffrey Hinton, Microsoft CTO Kevin Scott en Stability AI CEO Emad Mustaque.

Altman’s getuigenis komt op een moment dat er een groeiende bezorgdheid is over de potentiële risico’s van AI, met name generatieve AI, die gegevens kan gebruiken om binnen enkele seconden mensachtige inhoud te genereren, zoals afbeeldingen, tekst en muziek. Het nadeel is dat het vatbaar is voor hallucinaties en misleidende en schadelijke inhoud kan genereren.

In maart hebben verschillende leidinggevenden onder leiding van Elon Musk ook opgeroepen tot een moratorium van zes maanden op de ontwikkeling van meer geavanceerde AI-modellen.

Begin deze week heeft de Indiase IT-industrieorganisatie Nasscom richtlijnen vrijgegeven om gemeenschappelijke normen vast te stellen voor verantwoord onderzoek, ontwikkeling en gebruik van generatieve AI in India. De richtlijnen zijn bedoeld om de industrie te helpen generatieve AI te gebruiken voor maatschappelijk welzijn en om vertrouwen in de technologie op te bouwen.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 08 juni 2023, 22:30 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply