Microsoft zoekt naar oplossingen om Britse goedkeuring te krijgen voor overname van Activision Blizzard ter waarde van $ 69 miljard

0

De president van Microsoft zei dat hij op zoek was naar oplossingen om Britse goedkeuring te krijgen voor de overname door de softwaregigant van $ 69 miljard (bijna Rs. 5.71.730 crore) van “Call of Duty” -maker Activision Blizzard.

De Britse mededingingsautoriteiten blokkeerden in april de grootste deal ooit in gaming, in een schokkende beslissing waartegen Microsoft sindsdien in beroep is gegaan. President Brad Smith zei dat hij hoopte dat de uitkomst zou kunnen veranderen.

“Ik ben op zoek naar oplossingen”, vertelde Microsoft-president Brad Smith dinsdag op de techUK Tech Policy Leadership-conferentie in Londen.

“Als regelgevers zich zorgen maken, willen we die aanpakken. Als er problemen zijn, willen we ze oplossen. Als het VK regelgevende vereisten wil opleggen die verder gaan dan die in de EU, willen we manieren vinden om daaraan te voldoen.”

Hij weigerde commentaar te geven op een ontmoeting met de Britse regering na het veto van de CMA over de deal waarvan Smith eerder had gewaarschuwd dat het het vertrouwen in het VK als bestemming voor technologiebedrijven zou aantasten.

De mededingingsautoriteiten van de EU keurden de deal in mei goed nadat ze de door Microsoft voorgestelde corrigerende maatregelen hadden aanvaard die in grote lijnen vergelijkbaar waren met die welke in het VK waren voorgesteld.

Microsoft heeft ook beroep aangetekend tegen de actie van de Amerikaanse Federal Trade Commission om de deal te blokkeren omdat het volgens het bureau de concurrentie zou onderdrukken.

Vorige maand vocht Microsoft het Britse besluit aan om de overname van Activision Blizzard te blokkeren op grond van “fundamentele fouten” bij de beoordeling van de cloudgamingdiensten van Microsoft. Het bedrijf bevestigde dat het tegen de uitspraak in beroep was gegaan bij het Competition Appeal Tribunal (CAT).

Het zei dat de conclusie van de CMA dat de deal zou leiden tot een substantiële vermindering van de concurrentie op de cloudgamingmarkt in het Verenigd Koninkrijk, volgens de samenvatting onjuist was.

De technologiegigant omzeilde ook een mogelijk vroegtijdig juridisch obstakel bij de overname, toen een Amerikaanse rechter vorige maand weigerde gamers in een privézaak toe te staan ​​de overname voorlopig te blokkeren.

© Thomson Reuters 2023


De Motorola Edge 40 maakte onlangs zijn debuut in het land als opvolger van de vorig jaar gelanceerde Edge 30. Moet je deze telefoon kopen in plaats van de Nothing Phone 1 of de Realme Pro+? We bespreken dit en meer op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply