Wereldvoedselveiligheidsdag 2023: datum, geschiedenis, betekenis en andere details

0

Wereldvoedselveiligheidsdag 2023
Afbeeldingsbron: BESTANDSBEELD Wereldvoedselveiligheidsdag 2023

Wereldvoedselveiligheidsdag 2023: Op 7 juni, de jaarlijkse viering van Wereldvoedselveiligheidsdag, beschermen we ons levensonderhoud ten koste van alles. De Verenigde Naties hebben deze dag in het leven geroepen om mensen bewust te maken van het belang van voedseletiquette en veiligheid in alle fasen van de voedselketen. Voordat ons voedsel onze winkels, restaurants en zelfs onze magen bereikt, gaat het door een lange distributieketen die wordt beheerd door personen die toezicht houden op het oogsten, verwerken, opslaan, distribueren en bereiden. Deze feestdag is belangrijk omdat er tal van mogelijkheden zijn voor voedselbesmetting langs de uitgebreide keten van voedselconsumptie.

Thema Wereldvoedselveiligheidsdag 2023

Het thema van de Wereldvoedselveiligheidsdag van dit jaar is “Voedselnormen redden levens”. De meeste mensen zijn afhankelijk van de informatie op de verpakking van verbruiksartikelen om te weten of hun voedsel veilig is. Deze voedselveiligheidsnormen zijn een leidraad voor boeren en degenen die voedsel verwerken.

Geschiedenis van de Wereldvoedselveiligheidsdag

Op 20 december 2018 vierde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties Wereldvoedselveiligheidsdag om het belang van veilig voedsel te eren en te promoten. De dag wordt gevierd met hulp van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Wereldvoedselveiligheidsdag Betekenis

Volgens de VN worden jaarlijks ongeveer 600 miljoen gevallen van door voedsel overgedragen ziekten gemeld, waardoor besmet voedsel een van de ernstigste risico’s voor de menselijke gezondheid is. De meest kwetsbare personen en sociaal gemarginaliseerde groepen worden onevenredig zwaar getroffen door ziekten die worden veroorzaakt door onhygiënisch voedsel, waaronder vrouwen, kinderen en slachtoffers van conflicten. De kans om meer te werken en de inspanningen te intensiveren om ervoor te zorgen dat mensen voedsel moeten eten dat veilig en hygiënisch is, doet zich voor op Wereldvoedselveiligheidsdag in 2023.

5 INTERESSANTE FEITEN OVER VOEDSELVEILIGHEID

  • Er zijn tal van aandoeningen aanwezig.
  • Er zijn wereldwijd meer dan 250 gastro-intestinale aandoeningen.
  • Bevriezing voorkomt bacteriegroei.
  • Het invriezen van voedsel remt of elimineert de ontwikkeling van bacteriën.
  • Door voedsel overgedragen ziekteverwekkers zijn complex
  • Door voedsel overgedragen ziekteverwekkers kunnen ook nierfalen, artritis en meningitis veroorzaken.
  • Blikopeners en door voedsel overgedragen ziekten
  • Vanwege voedselresten zijn ongewassen blikopeners geïdentificeerd als een van de belangrijkste oorzaken van voedselvergiftiging.
  • Geen onduidelijke signalen
  • Alle voedingsmiddelen moeten warm of koud worden bewaard, nooit op kamertemperatuur.

Lees ook: Mussoorie: een paradijs voor bergliefhebbers

Lees ook: Saladeselecties: voedzame opties voor diabetici identificeren

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply