Het wetsvoorstel van de House Democraat zou het labelen van AI-gebruik afdwingen

0

Een nieuw wetsvoorstel dat maandag in het Huis van Afgevaardigden is ingediend, is bedoeld om ervoor te zorgen dat Amerikaanse consumenten online het verschil kennen tussen fantasie en realiteit door hardhandig op te treden tegen generatieve kunstmatige intelligentie-technologie.

Rep. Ritchie Torres, DN.Y., leidt de inspanningen voor de AI Disclosure Act van 2023, die door AI gegenereerde inhoud zou dwingen om de disclaimer op te nemen: “Disclaimer: deze uitvoer is gegenereerd door kunstmatige intelligentie.”

In een verklaring waarin het wetsvoorstel werd aangekondigd, voorspelde Torres dat “regelgevingskader voor het beheersen van de existentiële risico’s van AI een van de centrale uitdagingen zal zijn waarmee het Congres in de komende jaren en decennia wordt geconfronteerd”.

Hij merkte risico’s op door te ver te gaan met het controleren van AI en het niet voldoende te reguleren.

BIDEN ZEGT KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE WETENSCHAPPERS ZORGEN OVER TECH DIE HET MENSELIJKE DENKEN EN PLANNEN INVALLEN

Ritchie Torres

VERENIGDE STATEN – 29 MAART: Rep. Ritchie Torres, DN.Y., woont de hoorzitting van het House Financial Services Committee bij, getiteld The Federal Regulators’ Response to Recent Bank Failures, in Rayburn Building op woensdag 29 maart 2023.

“De eenvoudigste plaats om te beginnen is openbaarmaking. Alle generatieve AI – of de inhoud die het genereert nu tekst of afbeeldingen, video of audio is – zou moeten worden verplicht om zichzelf bekend te maken als AI,” zei Torres. “Openbaarmaking is geenszins een magische kogel, maar het is een verstandig uitgangspunt voor wat zeker een lange weg naar regulering zal zijn.”

Als zijn wetsvoorstel wordt aangenomen, zou de Federal Trade Commission toezicht houden op de nieuwe regel.

WAT ZIJN DE GEVAREN VAN AI? ONTDEK WAAROM MENSEN BANG ZIJN VOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

En er lijkt aan beide kanten van het gangpad honger te zijn naar het bevorderen van transparantie in AI-inhoud.

Rep. Nancy Mace, RS.C., een van de leidende stemmen van de GOP op het gebied van AI in het Huis, zei dat het wetsvoorstel van Torres niet de “beste oplossing” was, maar was het ermee eens dat Amerikanen geïnformeerd moeten worden over de inhoud die ze bekijken, vooral omdat de 2024 presidentiële cyclus warmt op, is echt of nep.

Nancy Macé

VERENIGDE STATEN – 7 FEBRUARI: Rep. Nancy Mace, RS.C., wordt gezien in het Capitol Visitor Centre na een bijeenkomst van de House Republican Conference op dinsdag 7 februari 2023. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty-afbeeldingen)

“AI heeft het vermogen om de manier waarop we leven radicaal te veranderen en kan een waardevol hulpmiddel zijn in ons arsenaal voor nationale veiligheid. Aangezien we echter getuige blijven van de snelle vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, is het van cruciaal belang dat we prioriteit geven aan transparantie en verantwoordingsplicht,” Mace vertelde Fox News Digital.”

“Het Amerikaanse volk verdient het om te weten wanneer ze interactie hebben met door AI gegenereerde inhoud, vooral in de politiek waar het gemakkelijk is om inhoud te produceren die kan worden gebruikt om mensen te misleiden”, voegde ze eraan toe.

MAAK JE KLAAR VOOR RIGHTWINGGPT EN LEFTWINGGPT

“Hoewel dit specifieke wetsvoorstel misschien niet de beste oplossing is, stellen we gebruikers in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over de informatie die ze consumeren door een disclaimer voor AI-inhoud te eisen.”

ChatGPT-app weergegeven op een iPhone-scherm met veel apps.

ChatGPT kunstmatige intelligentie chatbot app-logo op een mobiel scherm. (iStock)

Door AI gegenereerde inhoud heeft al een testrun gehad in het huidige verkiezingsseizoen. Voormalig president Donald Trump deelde een door AI gemaakte video die een parodie was op de aankondiging van de regering van Florida, Ron DeSantis, op de aankondiging van 2024 op Twitter Spaces.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

In plaats van de duizenden luisteraars die afstemden om DeSantis te horen spreken, bevatte de video van Trump DeSantis met gasten Dick Cheney, Adolph Hitler, de FBI, George Soros en anderen.

En vorige maand ging een door AI gemaakt beeld van het Pentagon dat een explosie doormaakte viraal op het internet en leek het zelfs een korte dip in de aandelenmarkt te veroorzaken.

Read original article here

Leave A Reply