Apple laat de triggerzin ‘Hey Siri!’ vallen. Dit is het volgende

0

Nieuwe rapporten suggereren dat Apple zou kunnen stoppen met het gebruik van de Hey Siri-zin om de virtuele assistent te activeren in de iOS 17-update. In plaats daarvan kunnen de gebruikers gewoon worden gevraagd om Siri te zeggen samen met de opdrachtprompt. Gebruikers gebruiken de Hey Siri-triggerwoorden al jaren om Siri op hun iPad, Mac en andere Apple-apparaten te gebruiken.

Volgens Bloomberg-verslaggever Mark Gurman zou de overstap van Hey Siri naar Siri, als alles volgens plan verloopt, volgend jaar of het jaar daarna kunnen worden uitgerold. Apple heeft naar verluidt de wijziging aangebracht in de triggerzin voor zijn werknemers en verzamelt de nodige trainingsgegevens.

Hoewel de stap om Hey uit de triggerzin te schrappen misschien een kleine verandering lijkt, zal er veel AI-training en technisch werk voor nodig zijn, aangezien de virtuele assistent verschillende dialecten en accenten moet begrijpen, en het verminderen van het aantal triggerwoorden vermindert de kans dat het systeem de gebruikersprompt oppikt.

De verandering in triggerwoorden zal Siri in lijn brengen met Alexa van Amazon. In tegenstelling tot andere virtuele assistenten op de markt, hoeven gebruikers alleen de prompt ‘Alexa’ of ‘Hey Alexa’ te gebruiken om de virtuele assistent te wekken. Microsoft had voor Cortana in 2018 ook de overstap gemaakt van ‘Hey Cortana’ naar ‘Cortana’ voor zijn slimme speakers.

Apple is van plan om met het nieuwe besturingssysteem iOS 17 veel veranderingen aan iPhones door te voeren. Er wordt algemeen verwacht dat iOS 17 wordt aangekondigd tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple. De verwachte veranderingen omvatten een nieuwe journalling-app, het toevoegen van een Mood Tracker aan de gezondheids-app, een vernieuwd Control Center, verbeterde functionaliteit voor Dynamic Island en nieuwe functies voor Apple Music.

Tijdens het evenement zal Apple naar verwachting de lancering van de MacBook Air 13-inch en MacBook Air 15-inch aankondigen. Het bedrijf zal naar verwachting ook zijn langverwachte Mixed Reality-headset samen met het nieuwe xrOS onthullen.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 04 juni 2023, 08:53 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply