Spectrum voor ruimtecomm splitst bedrijven

0

Starlink van Elon Musk en Sunil Mittal, gepromoot door Bharti Airtel, hebben gepleit tegen het veilen van spectrum voor communicatie in de ruimte omdat administratieve toewijzing een wereldwijd geaccepteerde praktijk is, in hun opmerkingen aan de Telecom Regulatory Authority of India (Trai) over het mechanisme voor toewijzing de ether.

In schril contrast hiermee hebben Reliance Jio en Vodafone Idea de spectrumveiling ondersteund, waarbij ze beweerden dat ruimtegebaseerde diensten effectief concurreerden met terrestrische diensten, en dat de overheid regelgevende pariteit zou moeten behouden bij het veilen van alle soorten ethergolven.

“SpaceX kan niet sterk genoeg aanbevelen om geen veilingontwerp af te dwingen voor het toewijzen van satellietspectrum”, zei Starlink in zijn aanbevelingen aan Trai, eraan toevoegend dat veilingen niet bedoeld waren voor satellietsystemen die zijn ontworpen om kanalen over een breed scala aan frequenties te delen en service te verlenen over grote geografische gebieden op niet-exclusieve basis, wat anders was dan ethergolven voor mobiele diensten.

De aanbieder van satellietbreedbanddiensten zei dat het geen veilingmechanisme kon vinden dat niet de kritieke fout had om de concurrentie kunstmatig te verminderen door de toegang tot gedeeld spectrum af te sluiten.

Airtel zei dat spectrum moet worden toegewezen op basis van een administratieve aanpak, die deelname van de particuliere sector en start-ups zou aanmoedigen om diensten aan te bieden tegen wereldwijd concurrerende prijzen.

Trai zou een geschikt kwalificatiecriterium moeten aanbevelen om een ​​snel en efficiënt gebruik van spectrum te garanderen, en zou ten hoogste 1% van de AGR moeten heffen als vergoeding voor spectrumgebruik om de kosten van administratieve toewijzing te dekken.

“Airtel is bezorgd dat het veilen van het satellietspectrum en het creëren van exclusiviteit belemmeringen voor de concurrentie zullen opwerpen, aangezien concurrenten de toegang ertoe kunnen blokkeren door te bieden en gedeeltelijk of volledig spectrum te winnen ondanks dat ze niet over een dergelijke wereldwijde toewijzing beschikken, en satellietsystemen overbodig maken en ernstig belemmeren het opkomende ruimte-ecosysteem in het land’, waarschuwde het.

Bharti Global, de overzeese tak van Bharti Enterprises, de moedermaatschappij van Bharti Airtel, heeft het grootste belang in satellietserviceprovider OneWeb. OneWeb en het Franse Eutelsat gaan fuseren tot een entiteit van 3,4 miljard dollar.

Afgaande op de informatie die wordt verstrekt door aanbieders van communicatiediensten, zoals het Starlink-project van SpaceX, OneWeb, het Kuiper-project van Amazon en Telesat, kan duidelijk worden vastgesteld dat het hun bedoeling is om breedbandcommunicatiediensten te creëren die zouden concurreren met terrestrische breedbanddiensten, aldus Jio. pleiten voor toewijzing op basis van veilingen.

Vertrouwen Jio Platforms heeft een joint venture met het in Parijs gevestigde SES voor geostationaire (GEO) en medium earth orbit (MEO) satellietconstellaties. Jio Satellite Communications Ltd zal wereldwijde mobiele persoonlijke communicatie via satellietdiensten aanbieden onder een GMPCS-licentie uitgegeven door DoT.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 02 juni 2023, 23:08 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply