Gewichtsverliesoperaties nemen toe bij kinderen en tieners, studie vindt: ‘De anatomie veranderen’

0

Een groeiend aantal kinderen en tieners wendt zich tot chirurgie voor gewichtsverlies te midden van stijgende percentages obesitas bij kinderen, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in JAMA Pediatrics.

Tussen 2020 en 2021 was er een stijging van bijna 19% operaties voor gewichtsverlies onder Amerikaanse jongeren van 10 tot 19 jaar, zoals ontdekt door onderzoekers van de University of Texas, University of Miami Miller School of Medicine en University at Buffalo School of Medicine and Biomedical Sciences.

De onderzoekers waren vooral geïnteresseerd in het kijken naar deze trends nadat de American Academy of Pediatrics (AAP) eind 2019 een verklaring uitbracht waarin ze de verbeterde toegang tot bariatrische chirurgie voor tieners onderschreef, zei hoofdonderzoeksauteur Sarah Messiah, PhD, professor en pediatrisch obesitasonderzoeker bij UTHealth Houston School of Public Health.

KINDEREN EN OBESITAS: NIEUWE RICHTLIJNEN UITGEGEVEN VOOR DE EVALUATIE EN BEHANDELING VAN GEWICHTSPROBLEMEN VAN KINDEREN EN ADOLESCENTEN

De studie was gebaseerd op zes jaar durende gegevens van het Metabolic and Bariatric Surgery Accreditation and Quality Improvement Program, dat centra voor bariatrische chirurgie in de VS en Canada accrediteert.

“Historisch blijkt uit onderzoek dat kinderartsen aarzelen om hun door te verwijzen patiënten met ernstige obesitas tot bariatrische chirurgie”, vertelde Messiah in een e-mail aan Fox News Digital.

“Onze bevindingen tonen een gestage toename van het gebruik in de twee jaar na de publicatie van deze AAP-verklaring.”

Kind met zwaarlijvigheid bij dokter

Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in JAMA Pediatrics wenden meer kinderen en tieners zich tot afslankchirurgie te midden van stijgende percentages van obesitas bij kinderen. (iStock)

De toename was vooral hoog voor raciale en etnische minderheidsgroepen. Dat omvat Latijns-Amerikaans / Latino, niet-Spaans zwart / Afro-Amerikaans en anderen, mogelijk omdat ze “onevenredig veel worden beïnvloed door risicofactoren voor cardiometabolische ziekten versus niet-Spaanse blanken”, zei Messiah.

Deze risicofactoren omvatten verhoogde bloeddruk, lipiden, insuline, glucose en middelomtrek – allemaal risicofactoren voor type 2 diabetes en hart- en vaatziekten, evenals sommige soorten kanker, voegde ze eraan toe.

MEDISCHE DESKUNDIGEN WORDEN GEVONDEN OVER ‘BARBAARSE’ OPROEP OM ZWAARLIJKE KINDEREN TE BEHANDELEN MET DRUGS, CHIRURGIES

De nieuwe studie had enkele beperkingen, zei Messiah.

“We zijn altijd beperkt tot de gegevens die we analyseren, omdat het niet het hele universum omvat van alle adolescenten die ooit bariatrische chirurgie in de VS hebben ondergaan tijdens de analytische periode”, zei ze.

BARIATRISCHE CHIRURGIE PATIËNTEN LEVEN LANGER MAAR LEVEN EEN HOGER ZELFMOORDRISICO, ZEGT STUDIE

“Deze dataset bevat echter wel alle adolescente patiënten die hun operatie hebben voltooid in een door de VS geaccrediteerd centrum, wat de gouden standaard is’, zei de dokter ook.

AAP’s aanbevelingen voor chirurgie voor gewichtsverlies

In januari 2023 heeft de AAP haar nieuwe richtlijnen voor de behandeling van obesitas bij kinderen vrijgegeven, waarmee voor het eerst officieel bariatrische chirurgie en recepten voor gewichtsverlies worden goedgekeurd.

“Tieners van 13 jaar en ouder met ernstige obesitas (BMI ≥120% van het 95e percentiel voor leeftijd en geslacht) moeten worden geëvalueerd voor metabole en bariatrische chirurgie”, aldus de richtlijnen.

Kind maag meten

In januari 2023 heeft de AAP nieuwe richtlijnen voor de behandeling van obesitas bij kinderen uitgebracht, waarmee officieel bariatrische chirurgie en voorschriften voor gewichtsverlies worden goedgekeurd. (iStock)

Volgens de Cleveland Clinic zijn er vier hoofdtypen van bariatrische chirurgie: maagbypass, sleeve-gastrectomie, maagband en duodenale schakelaar.

Er was veel weerstand tegen de aanbeveling van de AAP, merkte Messiah op.

TENNESSEE MAN EET 100 DAGEN ALLEEN ALLEEN MCDONALD’S VOEDSEL: DIT IS WAT ER GEBEURDE

“Onze analyse suggereert echter dat gezinnen hun eigen weg volgen als het gaat om de beslissing om verder te gaan met een operatie voor hun adolescent”, zei ze.

“Het zal belangrijk zijn dat we deze gezinnen ondersteunen om vooruit te komen om de beste gezondheidsresultaten voor hun adolescenten te garanderen naarmate ze volwassen worden.”

Richtlijnen verschillen per ziekenhuis

Kinderziekenhuis in Kansas City, Missouribiedt een laparoscopische sleeve-gastrectomie aan.

Gefactureerd als een minimaal invasieve procedure, omvat het volgens de website het verwijderen van een groot deel van de maag om honger te onderdrukken.

“Mensen zien het als ‘de gemakkelijke uitweg’, maar het is eerlijk gezegd de enige uitweg voor 95% van de mensen met morbide obesitas.”

Het ziekenhuis raadt aan om afslankchirurgie te onderzoeken voor kinderen die minstens 5 jaar oud zijn, een BMI van minstens 40 hebben (of hoger dan 35 met andere medische aandoeningen) en minstens zes maanden “medische afslanktherapie onder toezicht” hebben gehad.

Het kinderziekenhuis van Cincinnati in Ohio heeft ook een programma voor bariatrische chirurgie, maar op de website staat dat het bedoeld is voor “ernstig zwaarlijvige adolescenten die geen succes hebben gehad met gedrags- en voedingsbenaderingen voor gewichtsverlies.”

Kind bij dokter

Volgens de Cleveland Clinic zijn er vier hoofdtypen van bariatrische chirurgie: maagbypass, sleeve-gastrectomie, maagband en duodenale schakelaar. (iStock)

Nationwide Children’s Hospital in Columbus, Ohio, biedt twee soorten bariatrische chirurgie: gastric bypass en gastric sleeve.

De website specificeert geen minimumleeftijd, maar patiënten moeten minstens 100 pond zwaarder zijn dan hun “ideale lichaamsgewicht”.

Meningen, ervaringen lopen uiteen

Patiënten en artsen zijn online gegaan om ervaringen en meningen over chirurgie voor gewichtsverlies bij kinderen te delen.

Deze variëren van succesverhalen tot waarschuwende verhalen.

Een bariatrische chirurg op Reddit uitte zijn bezorgdheid over misvattingen over de procedure.

OZEMPIC, WEGOVY EN ZWANGERSCHAPSRISICO: WAT U MOET WETEN OVER HET PROBLEEM

“Mensen zien het als ‘de gemakkelijke uitweg’, maar het is eerlijk gezegd de enige uitweg voor 95% van de mensen met morbide obesitas”, schreef de dokter.

“Je stofwisseling zal aanzienlijk vertragen als je probeert te diëten en af ​​te vallen, en je vooruitgang zal vertragen – en gewichtstoename is bijna onvermijdelijk. Bariatrische chirurgie doet dat niet, en zoiets als de maagbypass-hardwires in een malabsorptieve component dat kan niet worden overschreven.”

“Alle medische opties moeten zijn uitgeput voordat ze een operatie overwegen, omdat een operatie onomkeerbaar is.”

“Vind ik dat we bariatrische chirurgie bij tieners moeten doen? Ik zal het niet snel doen, maar ik denk dat het in een gecontroleerde omgeving met IRB-goedkeuring gepast is,” vervolgde de chirurg, verwijzend naar Institutional Review Boards.

“We hebben een hele demografie van tieners met diabetes type 2, obstructieve slaapapneu en ernstige gewrichtspijn vanwege hun gewicht”, schreef de chirurg ook. “Het zou onwetend zijn om een ​​voor de hand liggende behandeling voor die aandoeningen over het hoofd te zien.”

Kind op schaal

Een triple board-gecertificeerde arts voor gewichtsverlies waarschuwde voor de potentiële gevaren van operaties bij kinderen en tieners, gezien hun “onomkeerbare aard”. (iStock)

Een andere poster deelde echter dat haar vriendin op 16-jarige leeftijd voor de bypass-procedure koos en geen goede ervaring had.

“Ze is nu 26 en heeft al het gewicht terug gekregen en meer”, schreef ze.

“Haar brein was nog niet klaar met ontwikkelen en ze was niet volwassen genoeg om de gevolgen van zo’n grote operatie te begrijpen en zich aan de richtlijnen te houden en met haar om te gaan.” ongeordend eten.”

“Met bariatrische chirurgie verander je de anatomie van het maagdarmkanaal.”

Ondertussen postte een stagiair chirurgie in een privéziekenhuis dat de faciliteit een “verbazingwekkend groot aantal bariatrische gevallen” had uitgevoerd en herinnerde zich dat hij veel complicaties had gezien – zelfs wanneer zeer bekwame chirurgen de procedures uitvoerden.

Gewichtsverlies arts dringt aan op voorzichtigheid

Dr. Sue Decotiis, een triple board-gecertificeerde arts voor gewichtsverlies in New York Citywaarschuwde voor de potentiële gevaren van deze operaties bij kinderen en tieners, gezien hun “onomkeerbare aard”.

Ze vertelde Fox News Digital: “Met bariatrische chirurgie verander je de anatomie van het maagdarmkanaal, en die anatomie – als het een bypass is – kan nooit meer worden hersteld.” [to its original state].”

Ze voegde eraan toe: “Dat betekent dat het individu nooit gewone maaltijden zal kunnen eten omdat de anatomie van de maag is veranderd.”

groenten op een bord

Voordat een kind of tiener de operatieroute ondergaat, raadt een arts voor gewichtsverlies aan om eerst veranderingen in het dieet aan te brengen, zoals frisdrank en suikerhoudend voedsel te schrappen – en langzaamaan meer voedzame gerechten te introduceren. (iStock)

Een ander potentieel probleem is dat nadat de anatomie van de maag is veranderd, zei Decotiis, de persoon niet zoveel voedzaam en vezelrijk voedsel zal kunnen eten omdat ze zich onmiddellijk vol zullen voelen.

“Hierdoor kunnen ze aangetrokken worden tot bewerkte voedingsmiddelen, omdat die een stuk gemakkelijker naar binnen te krijgen zijn,” zei ze.

KLIK HIER OM U AAN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE GEZONDHEIDSNIEUWSBRIEF

Alvorens de operatieroute voor een kind of tiener in te gaan, raadt Decotiis aan om eerst veranderingen in het dieet aan te brengen, zoals het uitsnijden van frisdrank en suikerhoudend voedsel en langzaam introductie van meer voedzame gerechten.

En in het geval van tieners met ernstige obesitas, wees de dokter erop dat als ze beginnen met enkele van de nieuwere medicijnen voor gewichtsverlies die beschikbaar zijn, een operatie misschien niet nodig is.

“Alle medische opties moeten worden uitgeput voordat ze een operatie overwegen, omdat een operatie onomkeerbaar is,” zei Decotiis.

De enige uitzondering, zei ze, is als het kind of de tiener “morbide obesitas” heeft (nu bekend als obesitas van klasse III, dat wil zeggen wanneer een persoon een BMI heeft van 40 of hoger, of 35 of hoger, samen met aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen). , volgens de Cleveland Clinic).

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Anders is het het niet waard, omdat ze waarschijnlijk weer aankomen – en aangezien hun anatomie is verstoord, zal het in de toekomst moeilijk zijn om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.”

Read original article here

Leave A Reply