Apple’s headset heeft metaverse gelovigen die hopen dat het hun industrie kan redden

0

“Het is een soort van maak- of breekmoment omdat Apple, van welk bedrijf ter wereld dan ook, de mogelijkheid heeft om dit een onmisbaar consumentenartikel te maken”, zegt Anderson, CEO van Mirrorscape. “De vraag is, kunnen ze dat? “

Het heeft veel langer geduurd dan iemand had verwacht voor de iPhone-maker, gevestigd in Cupertino, Californië, om zijn headset in vorm te krijgen. Het is al zeven jaar in ontwikkeling bij Apple en de lancering van het apparaat is verschillende keren vertraagd, meldde The Wall Street Journal eerder. Maandag zal Apple naar verwachting op zijn ontwikkelaarsconferentie eindelijk een zogenaamde mixed-reality-headset onthullen. Virtual-reality-headsets dompelen mensen volledig onder in digitale werelden, terwijl augmented reality digitale inhoud in de echte wereld plaatst. “Mixed reality” is een headset die beide kan.

Na een periode van desillusie in de branche die sommigen de metaverse noemen, vertrouwen veel van de meest fervente gelovigen op Apple om de dag te redden. Terwijl een ecosysteem van software-startups is opgebouwd rond de line-up van Quest virtual reality-producten van Meta Platforms, hebben sommige bedrijven zich onlangs teruggetrokken. Microsoft sloot een sociaal virtual reality-platform af dat het in 2017 had verworven en sneed het team af dat zijn HoloLens augmented reality-headset bouwde. Walt Disney Co. sloot de divisie die strategieën ontwikkelde voor de metaverse.

Durfkapitaalinvesteringen in virtual reality-startups bedroegen vorig jaar $ 4,8 miljard, een daling van bijna 24% ten opzichte van een piek van $ 6,3 miljard in 2019, volgens onderzoeksbureau PitchBook. De verkoop van virtual reality-headsets is ook gedaald na een snelle groei tijdens de pandemie. Volgens marktonderzoeker International Data Corp. zijn de zendingen bijna verdubbeld tot bijna 11 miljoen in 2021, maar daalden ze met 21% tot 8,6 miljoen verzonden eenheden in 2022.

“Zoveel bedrijven zijn afhankelijk van Apple om deze headset aan te kondigen, het is ongelooflijk”, zegt Inga Petryaevskaya, CEO van ShapesXR, een startup die ontwerpsoftware voor samenwerking bouwt voor virtual en augmented reality-omgevingen.

Petryaevskaya zei dat Apple met de headset kon bereiken wat het deed met de eerste Macintosh, die duur was maar creatieve professionals in het computertijdperk bracht. “Ze weten hoe ze een religie moeten opbouwen”, zei ze.

De technologie-industrie staat bekend om zijn hype-cycli rond specifieke gebieden van opkomende technologie.

Kunstmatige intelligentie maakt momenteel een grote vlucht, geïnspireerd door OpenAI’s ChatGPT, een zogenaamd groot taalmodel dat op menselijke manieren kan chatten en lange teksten kan schrijven. Nu storten investeerders miljarden in de nieuwe bedrijven die bankieren op dit soort kunstmatige intelligentie.

Virtual reality en aanverwante technologieën hebben enkele jaren geleden een vergelijkbare golf opgevangen. Facebook verwierf in 2014 de maker van virtual reality-headsets Oculus VR voor $ 2 miljard, en de augmented reality-startup Magic Leap haalde miljarden dollars op met waarderingen van meerdere miljarden dollars voordat zelfs de eerste bril werd uitgebracht. Vervolgens veranderde Mark Zuckerberg in 2021 de naam van zijn bedrijf van Facebook in Meta Platforms, wat leidde tot een nieuwe golf van startup-activiteiten en investeringen. Donderdag kondigde Zuckerberg plannen aan om de Quest 3-headset in de herfst te onthullen.

Het afgelopen jaar was het een ploeteren voor virtual reality-startups, zeiden investeerders en startup-managers. Nieuwe investeringsrondes voor sommige van deze startups hangen af ​​van wat Apple volgende week aankondigt, zeiden sommige investeerders en leidinggevenden uit de industrie.

“Ik denk dat VR een renaissance zal beleven met Apple”, zegt Todd Hooper, een venture partner bij startup-investeerder Acequia Capital en voormalig CEO van Vreal, een virtual reality-startup die in 2019 stopte. wees voorzichtig vanwege het verbranden van de laatste virtual reality-boom.

De anticipatie op de Apple-headset is al jaren aan de gang. Tipatat Chennavasin, algemeen partner bij Venture Reality Fund, een investeringsmaatschappij, wordt al jaren gepitcht door virtual reality-startups, zei hij, en ze zouden altijd een enorme groei beloven als Apple zijn headset “volgend jaar” uitbrengt.

Dat gebeurde de afgelopen zeven jaar elk jaar. “De headset van Apple lag altijd al om de hoek”, zegt Chennavasin. “De anticipatie is er altijd geweest.”

Het is onwaarschijnlijk dat de Apple-headset binnenkort beschikbaar zal zijn, aangezien de massaproductie pas in de herfst van start gaat. Verwacht wordt dat de leveringen in het eerste jaar bij de lancering veel lager zullen zijn dan die van andere Apple-producten, naar schatting 200.000 tot 300.000 eenheden, vertelde Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder aan de Journal.

Er is enige scepsis over het potentieel van de headset voor massale acceptatie, gezien het verwachte prijskaartje van ongeveer $ 3.000, driemaal Meta’s duurste Quest Pro-headset. Dat zorgt voor aarzeling bij sommige ontwikkelaars, omdat de hoge prijs de massale acceptatie zou kunnen beperken.

Dan Elenbaas, CEO van Virtual Reality Healthcare-ontwikkelaar Virtual Therapeutics, zei dat hij, gezien de verwachte hoge prijs, nog even doorgaat met ontwikkelen voor het Apple-platform. “Ik ben teleurgesteld in de $ 3.000, want ik wil gewoon dat meer mensen de headsets hebben”, zei hij.

Hij hoopt dat Apple een routekaart zal opstellen voor toekomstige headsets tegen meer toegankelijke prijzen.

“Ik riskeer mijn bedrijf er niet mee”, zegt Elenbaas, wiens software draait op de Pico-headset, die wordt verkocht door het Chinese TikTok-moederbedrijf ByteDance. “Ik geef er niet veel geld aan uit totdat ik echt zie wat het is en hoe de toekomstige routekaart eruit ziet.”

In 2025 zal Apple naar verwachting een goedkopere headset uitbrengen naast een meer premium versie, meldde het Journal eerder.

In de aanloop naar de aankondiging van de headset volgende week, is Apple begonnen met het uitnodigen van veel softwareontwikkelaars die werken aan virtual reality-applicaties voor de conferentie. Apple boekte persoonlijke demonstraties voor deze ontwikkelaars na het keynote-evenement op maandag. Sommige ontwikkelaars hebben eerdere versies kunnen uitproberen voorafgaand aan de aankondiging, zeiden mensen die bekend zijn met de kwestie.

“Ik heb de uiteindelijke headset niet gezien, maar ik heb een eerdere versie van de headset gezien en die is uitstekend”, zei Oculus-oprichter Palmer Luckey vorige maand op Twitter Spaces, een live audiofunctie. Mr. Luckey weigerde verder commentaar te geven .

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply