Mark Zuckerberg deelt glimpen van Quest 3 mixed reality-headsets. Controleer prijs, lanceringsdetails en meer

0

In een poging om te herstellen van de dalende inkomsten in de Reality Labs-segmenten, onthulde de oprichter en CEO van Meta, Mark Zuckerberg, donderdag de nieuwe generatie mixed reality-headset van het bedrijf. De Quest 3-kleuren mixed reality-headsets komen eraan voordat rivaal Apple de lancering van een VR/AR mixed reality-headset plant tijdens de Apple WWDC 2023.

Quest 3 combineert de elementen augmented en virtual reality (AR/VR) en zal naar verwachting 40% dunner zijn dan de vorige headset van het bedrijf. De mixed reality-headset kost naar verwachting $ 499 ( 41.000).

Mark Zuckerberg zei dat de aankomende Quest 3 een geüpgradede Qualcomm-chipset zal hebben die twee keer zoveel grafische prestaties biedt in vergelijking met zijn voorganger. De CEO van Meta kondigde aan dat het apparaat volgens de planning in het najaar wordt uitgebracht en verzekerde dat verdere informatie over de specificaties zal worden gedeeld tijdens de jaarlijkse AR/VR-conferentie van het bedrijf op 27 september.

De verhuizing wordt gezien als een poging van Meta om zijn dominantie op de VR-headsetmarkten, waar het bedrijf momenteel een enorme greep heeft, voort te zetten. Meta’s apparaten maakten bijna 80% uit van de 8,8 miljoen virtual reality-headsets die in 2022 werden verkocht, aldus schattingen van marktonderzoeksbureau IDC.

Ondanks een dergelijke dominantie in de markt, is Meta’s visie van een meeslepende “metaverse” van onderling verbonden virtuele werelden nog steeds aan de gang en het tempo van marktuitbreiding buiten gaminggemeenschappen is traag.

Verlaging van de vraagprijs

Om de vraag te stimuleren, verlaagde Meta in maart de prijzen van zijn bestaande Quest-headsets, na een eerdere prijsverhoging voor de instapversie Quest 2 128 GB in juli 2022.

De high-end Meta Quest Pro, oorspronkelijk geprijsd op $ 1.500 bij de release, wordt nu verkocht voor ongeveer $ 1.000. Evenzo begint de 256 GB-versie van de Quest 2 nu bij ongeveer $ 430, lager dan de oorspronkelijke prijs van $ 500.

Onlangs kondigde het bedrijf aan dat het vanaf 4 juni de prijzen van de Quest 2 verder zou verlagen. Het instapmodel keert terug naar de oorspronkelijke prijs van $300, terwijl de 256 GB-versie beschikbaar zal zijn voor $350.

(Met input van het bureau)

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 01 juni 2023, 22:49 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply