Juryselectie in Florida aan de gang voor voormalige schoolresourceofficier van Parkland die ervan wordt beschuldigd de schutter niet te confronteren

0

De juryselectie is begonnen voor de voormalige resource officer van de Marjory Stoneman Douglas High School die ervan wordt beschuldigd de schutter niet te confronteren bij de schietpartij in Parkland, Florida in 2018, die vervolgens 14 studenten en drie personeelsleden zou doden.

Circuitrechter Martin Fein in Fort Lauderdale heeft voorlopig drie dagen van eerste juryselectie gepland, beginnend op woensdag en zoekt 50 kandidaten die schema’s en werk hebben waardoor ze mogelijk twee maanden kunnen dienen tijdens het proces tegen voormalig plaatsvervangend Broward County Scot Peterson.

Peterson wordt geconfronteerd met zeven aanklachten wegens kinderverwaarlozing en wordt de eerste wetshandhavingsfunctionaris in de Verenigde Staten die strafrechtelijk wordt vervolgd vanwege zijn vermeende nalatigheid tijdens een actieve schietpartij op school. Hij wordt ook beschuldigd van drie keer misdrijf en verwijtbare nalatigheid met betrekking tot de volwassenen die in het gebouw zijn neergeschoten.

Bovendien wordt Peterson beschuldigd van meineed wegens vermeende leugens tegen rechercheurs. Peterson riskeert gevangenisstraf en een verlies van zijn jaarlijkse pensioen van $ 104.000 als hij wordt veroordeeld voor de beschuldigingen van kinderverwaarlozing.

FLORIDA-VETERAAN EN MMA-VECHTER STRIJDEN 3-VOET-ALLIGATOR IN DE BUURT VAN BASISSCHOOL: VIDEO

Marjory Stoneman Douglas High School School Resource Officer Scot Peterson

Voormalig Marjory Stoneman Douglas High School Resource Officer Scot Peterson verlaat de rechtszaal na een hoorzitting in zijn zaak op maandag 22 mei 2022 in het Broward County Courthouse in Fort Lauderdale, Fla. , met strafrechtelijke vervolging voor het niet binnengaan van het 1200-gebouw op de school en de confrontatie met de schutter, Nikolas Cruz, vijf jaar geleden tijdens een massale schietpartij op de Parkland middelbare school. (Amy Beth Bennett/Zuid-Florida Sun-Sentinel via AP, Pool)

Aan het einde van de sessie van woensdag waren 55 kandidaten van de 300 mensen geselecteerd.

De 55 finalisten zullen maandag worden ondervraagd door aanklagers en advocaten van Peterson en zullen worden gevraagd naar hun kennis van de schietpartij, die zullen bepalen of ze de vermeende weigering van Peterson om Nikolas Cruz op school te confronteren eerlijk kunnen beoordelen.

FBI-ONDERZOEK NAAR MAN VALLEN VAN CARNAVAL CRUISESCHIP, HERINNERD ALS ‘SOCIALE VLINDER’

Marjory Stoneman Douglas High School School Resource Officer Scot Peterson

Voormalig Marjory Stoneman Douglas High School Resource Officer Scot Peterson, rechts, staat achter zijn advocaat Mark Eiglarsh tijdens een hoorzitting in zijn zaak in het Broward County Courthouse in Fort Lauderdale, Florida, maandag 22 mei 2022. Aanklagers van Broward County hebben Peterson aangeklaagd , een voormalig plaatsvervanger van het Broward Sheriff’s Office, met strafrechtelijke vervolging wegens het niet binnengaan van het 1200-gebouw op de school en de confrontatie met de schutter, Nikolas Cruz, vijf jaar geleden tijdens een massale schietpartij op de Parkland High School. ((Amy Beth Bennett/Zuid-Florida Sun-Sentinel via AP, Pool))

Uit de 55 finalisten worden zes juryleden en vier plaatsvervangers gekozen.

Openingsverklaringen in het proces beginnen midden volgende week als er geen vertragingen zijn.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Marjory Stoneman Douglas High School School Resource Officer Scot Peterson

Rechter Martin Fein wordt getoond als assistent-staatsadvocaat Steven Klinger die spreekt tijdens moties in de zaak van voormalig Marjory Stoneman Douglas High School Resource Officer Scot Peterson in het Broward County Courthouse in Fort Lauderdale, Florida, maandag 22 mei 2022. Aanklagers van Broward County beschuldigde Peterson, een voormalige plaatsvervanger van het Broward Sheriff’s Office, van strafrechtelijke aanklachten wegens het niet binnengaan van het 1200-gebouw op de school en de confrontatie met de schutter, Nikolas Cruz, vijf jaar geleden tijdens een massale schietpartij op de Parkland middelbare school. (Amy Beth Bennett/Zuid-Florida Sun-Sentinel via AP, Pool)

Tijdens de sessie van woensdag zei een jurylid dat hij wist dat hij niet eerlijk kon zijn omdat hij denkt dat Peterson een “lafaard” is. Een ander aankomend jurylid zei dat de dochter van zijn baas een van de 17 gewonden was.

Beiden werden ontslagen als toekomstige juryleden.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply