Google leidt financieringsronde van $ 36 miljoen voor op Bengaluru gebaseerd satellietbeeld-startup Pixxel

0

Google van Alphabet leidt een financieringsronde van $ 36 miljoen (ongeveer Rs. 297 crore) voor Pixxel uit Bengaluru, een startup met satellietbeelden, in de eerste grote investering in de Indiase ruimtevaartsector sinds de regering in april haar privatiseringsbeleid lanceerde.

Pixxel, opgericht in 2019, bouwt aan een constellatie van satellieten die minerale afzettingen of de productiviteit van gewassen kunnen identificeren door de spectrale signatuur van een afbeelding te analyseren.

Mijnwerker Rio Tinto en het Australische agritechbedrijf DataFarming zijn klanten, aldus Pixxel.

De startup heeft meer dan $ 71 miljoen (ongeveer Rs. 585 crore) opgehaald bij investeerders, waaronder Accenture PLC. Pixxel heeft niet gespecificeerd hoeveel Google had geïnvesteerd of de waardering die het weerspiegelde.

Google in India reageerde niet direct op vragen over de investering.

Oprichter en Chief Executive Awais Ahmed zei dat Pixxel “na deze investering het meest gewaardeerde ruimtetechnologiebedrijf in India zou zijn”.

Dat was raket- en lanceringsprovider Skyroot Aerospace, ter waarde van naar schatting $ 163 miljoen (ongeveer Rs. 1.343 crore), volgens Tracxn, dat startups volgt.

“We werken met satellietgegevens en Google doet daar veel werk rond met landbouw en milieu”, vertelde Ahmed aan Reuters. “Ze hebben ook Google Earth … dus een combinatie daarvan leidde ertoe dat ze een voordeel zagen.”

Pixxel is een van de vele particuliere bedrijven die op zoek zijn naar een aanvulling sinds India de ruimtevaartsector heeft geopend en startups heeft aangemoedigd om breedbanddiensten zoals Starlink te leveren en om toepassingen zoals het volgen van toeleveringsketens mogelijk te maken.

De regering heeft in april haar ruimtebeleidskader voor de particuliere sector aangekondigd.

De financiering komt op een moment dat startups wereldwijd moeite hebben om fondsen te werven. Met name ruimte-startups zijn onder druk komen te staan ​​na het faillissement van Richard Branson’s Virgin Orbit-lanceringsbedrijf.

Ahmed zei dat de financiering zou worden gebruikt om zijn satellietnetwerk uit te bouwen. Pixxel maakt zes satellieten klaar voor lancering volgend jaar om toe te voegen aan de drie die het nu heeft en wil meer ingenieurs inhuren voor zijn analyses.

Ahmed heeft gezegd dat hij werd geïnspireerd om een ​​ruimte-startup te lanceren door een bezoek aan Elon Musk’s SpaceX als onderdeel van een studentenwedstrijd om een ​​demonstratie “hyperloop” transportpod te bouwen.

Hij en mede-oprichter Kshitij Khandelwal wilden een AI-model bouwen dat satellietgegevens zou kunnen gebruiken om gewasopbrengsten te voorspellen, illegale mijnbouw op te sporen en natuurrampen te volgen.

Ze lanceerden Pixxel toen ze concludeerden dat bestaande commerciële satellietbeelden niet genoeg details opleverden. De satellieten van Pixxel nemen een breed spectrum aan licht op en analyseren dit in plaats van alleen primaire kleuren toe te wijzen aan elke pixel, een technologie die bekend staat als hyperspectrale beeldvorming.

© Thomson Reuters 2023


Google I/O 2023 zag de zoekgigant ons herhaaldelijk vertellen dat hij om AI geeft, naast de lancering van zijn eerste opvouwbare telefoon en Pixel-tablet. Dit jaar gaat het bedrijf zijn apps, services en Android-besturingssysteem een ​​boost geven met AI-technologie. We bespreken dit en meer op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply