Factbox-uitspraken van het Amerikaanse Hooggerechtshof gedurende de huidige termijn

0

Hier is een blik op enkele van de uitspraken die de rechtbank deze termijn heeft gedaan.

MILIEUVERORDENING

De rechtbank heeft donderdag de regelgevende reikwijdte van het Amerikaanse Environmental Protection Agency verder beperkt door een strenge nieuwe test te omarmen voor het verklaren van wetlands die beschermd zijn onder een historische federale anti-vervuilingswet in een uitspraak ten gunste van een echtpaar uit Idaho dat de EPA aanvecht.

BEVEILIGINGEN VOOR INTERNETBEDRIJVEN

De rechtbank op 18 mei liet de wettelijke bescherming van internet- en socialemediabedrijven onaangetast en weigerde slachtoffers van aanvallen door militante groeperingen de weg vrij te maken om deze bedrijven aan te klagen op grond van een antiterrorismewet. In beide gevallen hadden families van mensen die in het buitenland waren gedood door islamistische gewapende mannen een rechtszaak aangespannen om te proberen internetbedrijven aansprakelijk te stellen vanwege de aanwezigheid van militante groeperingen op hun platforms of voor het aanbevelen van hun inhoud.

FEDERALE AGENTSCHAP MACHT

De rechtbank op 14 april maakte het gemakkelijker om de regelgevende macht van federale agentschappen aan te vechten in uitspraken ter ondersteuning van het bod van Axon Enterprise Inc om de Federal Trade Commission aan te klagen en de klacht van een accountant uit Texas bij de Securities and Exchange Commission.

CORRUPTIE VERVOLGINGEN

De rechtbank van 11 mei beperkte verder de mogelijkheid van federale aanklagers om corruptiezaken aan te spannen, waardoor de veroordeling voor omkoping van Joseph Percoco, een ex-assistent van de democratische voormalige gouverneur van New York, Andrew Cuomo, en voormalig directeur van een bouwbedrijf Louis Ciminelli, werd vernietigd.

ANDY WARHOL-KUNSTWERK

De nalatenschap van Andy Warhol verloor het copyrightgevecht met de beroemde fotograaf Lynn Goldsmith toen de rechtbank op 18 mei de beroemde popartiest beschuldigde van het gebruik van haar foto van Prince in een zeefdrukserie met de charismatische rockster.

INTERSTATE HANDEL

De rechtbank handhaafde een Californische wet die de verkoop van varkensvlees in Amerika’s dichtstbevolkte staat verbiedt van varkens die in krappe ruimtes worden gehouden in een uitspraak van 11 mei die een beroep van de industrie verwierp.

EIGENDOM BELASTING

De rechtbank verbood op 25 mei staats- en lokale overheden om de huizen van mensen met onbetaalde onroerendgoedbelasting in beslag te nemen en te verkopen en de opbrengst boven het verschuldigde bedrag te houden. belastingdienst in Minnesota.

(Rapportage door Andrew Chung en John Kruzel; redactie door Will Dunham)

Leave A Reply