Van Silly Wars tot Battle Stars en verder: hoe SuperGaming streaming gebruikte om zijn multiplayer-shooter populair te maken

0

Het in Pune gevestigde SuperGaming prijst zichzelf aan als een game-ontwikkelaar die ‘India op de wereldwijde gaming-kaart zet’, en hanteert hiervoor een vrij unieke benadering. Voor zijn game Battle Stars heeft de ontwikkelaar samengewerkt met de populaire gamesstreamer Techno Gamerz (Ujjwal Chaurasia), en ook aan andere lokalisaties gewerkt, waaronder een gamekaart in Mumbai en speelbare personages. Interessant is dat SuperGaming ook nauw samenwerkt met Apple in India en onlangs te zien was op een ‘Today at Apple’-evenement in de nieuwe Apple BKC-winkel in Mumbai.

“Het streamen en presenteren van made-in-India games is geen kwestie van of, maar een kwestie van wanneer. Battle Stars is onze eerste poging om dit potentieel te realiseren”, zegt Roby John, mede-oprichter en CEO van SuperGaming. De game kreeg een aanzienlijke aandachtsboost dankzij de aanwezigheid in het Today at Apple-evenement, afgezien van de aandacht die voortkwam uit de associatie met een gevestigde YouTuber Techno Gamerz.

Battle Stars (beschikbaar op iOS en Android) begon interessant genoeg als Silly Wars, een modus binnen een andere SuperGaming-game genaamd Silly Royale, voordat het team besloot om er een eigen game van te maken vanwege de populariteit in de eerdere game. “Het hele proces – van een modus in Silly Royale tot een eigen op zichzelf staand spel in zijn eigen universum, duurde ongeveer een jaar”, zegt Roby.

Een multiplayer-game bouwen en nauw samenwerken met Apple

Voor SuperGaming was het bouwen van een schaalbare en vloeiende online multiplayer-ervaring voor Battle Stars afhankelijk van een combinatie van bewezen technologie en een deel van de eigen expertise van de ontwikkelaar. De game draait op Unity en maakt ook gebruik van de op maat gemaakte sandbox-techstack SuperPlatform van de ontwikkelaar, die vele functies aanstuurt, zoals beheer van speelgegevens, matchmaking voor meerdere spelers en het genereren van inkomsten.

“We hebben er bewust voor gekozen om voor Unity te gaan, zodat we onze expertise kunnen benutten door ermee te werken en de game zo snel mogelijk aan spelers kunnen leveren”, zegt Roby. “Dat gezegd hebbende, het werkt samen met het Super Platform, wat een noodzaak is voor schaalbaarheid, netwerken en het stelt ons in staat om de game gemakkelijk naar mobiel te brengen”, vervolgt hij, sprekend over de gepatenteerde technologie die in de game zit. Interessant is dat SuperPlatform ook Web3-games aandrijft en al beschikbaar is voor andere games van de ontwikkelaar, waaronder Pac-Man, MaskGun en Silly Royale.

Het bedrijf werkt ook nauw samen met Apple App Accelerator, dat onder andere advies geeft over hoe gebruikers beter kunnen worden betrokken en de nuances tussen verschillende markten kunnen worden begrepen. “Vanuit een ontwikkelingsperspectief: om te zien dat Apple de moeite doet om zijn groeiende iOS-gebruikersbestand in India te erkennen, gaf ons de aanzet om specifieke stukjes inhoud, zoals specifieke Battle Stars-helden zoals Divya of de Mumbai-kaart, te bestempelen als tijdgebonden exclusief voor de platform”, zegt Roby.

De grondrealiteit van game-ontwikkeling in India

De ontwikkeling van games en apps in India bevindt zich nog in een relatief vroeg stadium in vergelijking met de wereldmarkten, en SuperGaming behoort tot de pioniers op dit gebied. Hoewel Roby stelt dat er nog steeds een sterke voorkeur is voor internationale games zoals Call of Duty, Grand Theft Auto en Valorant, gelooft hij dat dit het gemakkelijker maakt om het publiek te overtuigen van het idee van een Indiase shooter of Battle Royale-game.

Aan de andere kant zijn de uitdagingen om op dit gebied in India te zijn ook aanzienlijk. “Er zijn geen grootschalige formele opleidingscentra voor gamen zoals jij die hebt voor techniek, medicijnen of rechten. Gaming moet dat niveau van acceptatie nog bereiken. Hierdoor hebben we een grote talentenpool zonder school”, zegt Roby, die eraan toevoegt dat een groot deel van de game-industrie in India gericht is op het uitbesteden van projecten of het afhandelen van live operaties voor games die in andere landen zijn gemaakt.

“Succes is meestal het resultaat van het jarenlang aanscherpen van het ambacht van het maken van spellen. Het is iets dat we zagen bij een groot aantal games voordat we succes boekten met MaskGun, Silly Royale, PAC-MAN en nu Battle Stars”, besluit Roby.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply