‘Ted Lasso’ bereikt een goede plek na een laatste seizoen van verandering

0

lasso

via Apple TV

Dorothy is daarna terug in Kansas Ted Lasso‘s seriefinale, met de zeer positieve coach en titulair personage van dit komische drama van Apple TV dat uit het water komt, eindelijk terug in de grote blauwe zee van zijn thuisstaat. Na een derde seizoen dat velen – enigszins onterecht – hebben bekritiseerd omdat ze van grappen naar dramatiek waren afgedwaald, loste de show zichzelf op met een einde dat een beetje voorspelbaar was, maar op de meest bevredigende manier; tenzij je een hoopvolle TedBecca bent, maar we kunnen niet allemaal in een fantasiewereld leven.

Wat dat betreft, begint “So Long, Goodbye” met een verkeerde aanwijzing van TedBecca als we een bedhoofdige coach naar beneden zien komen naar de keuken van zijn baas. We ontdekken al snel dat de buurt van Ted en Coach Beard moest worden ontruimd dankzij een gaslek toen Teds mede-Amerikaan en zijn vurige – als we aardig zijn – partner Jane ook de keuken binnenwandelen. De niet zo moeilijk te raden cliffhanger waarmee de voorlaatste aflevering eindigde, wordt ook bevestigd: Ted verlaat AFC Richmond.

We zijn al snel bij de laatste trainingssessie van het team, waar we ontdekken dat Nate niet terug is in het team als assistent-manager, maar als assistent-kitman. Roy en Keeley hebben een ietwat ongemakkelijke ontmoeting als we de hardman zien worstelen met zijn gevoelens voor de PR-wonder en allround aardige persoon. We zien ook het (bijna) voltooide boek van Trent Crimm over het seizoen van Richmond, dat een meta-element aan de show toevoegt.

Onze tweede grote glimp van Rebecca volgt als ze de nieuwe media-ellende van haar ex-man bespreekt, waaronder beschuldigingen van ongepaste relaties met zijn personeel. De eigenaar van Richmond, die aan het begin van het seizoen nog verwikkeld was in een gevecht met haar ex, lijkt er nu echt overheen te zijn – maar ze kan nog niet over Ted praten. We krijgen dan nog een potentiële bom: Rebecca zou Richmond kunnen verkopen, aangezien de waarde ervan ongekend hoog is en haar £ 2 miljard zou kunnen opleveren.

Er is natuurlijk een muzikaal intermezzo, waarbij het team de laatste trainingssessie van Ted afrondt met een goed gechoreografeerde en verrassend melodieuze vertolking van het titelnummer van de aflevering, van Het geluid van muziek. De gezondheid stuit dan een tijdje op een hobbel als Roy en Jamie allebei proberen hun gevoelens jegens Keeley uit te werken, wat overgaat in een vechtpartij, voordat ze hen volmondig vertelt dat het niet hun beslissing is om te nemen.

Degenen die klagen over het gebrek aan voetbal dit seizoen worden getrakteerd op een lange reeks wedstrijden (en een cameo van ex-scheidsrechter en beroemde kippenmoordenaar Mike Dean). Richmond staat tijdens de rust twee doelpunten achter, waardoor Ted een emotionele toespraak kan houden die eindigt met het citeren van nog een doelpunt. tovenaar van Oz lijn over dat er geen plek is zoals thuis, maar AFC Richmond komt aardig in de buurt.

Ondanks het vrolijke karakter van de show, past het hartverscheurende einde van het missen van de laatste goed bij de Ted Lasso ethos, en sluit absoluut aan bij de realiteit van voetbal wereldwijd. Net als bij elk groot bedrijf (en zoals Roy in de aflevering zei) zijn geldpraatjes en underdogverhalen zoals die van Richmond ongelooflijk zeldzaam, terwijl pijnlijke bijna-ongelukken universeel zijn. Het zou bijna verkeerd hebben gevoeld voor een show die de Britse voetbalcultuur bijna perfect heeft vastgelegd om voor een Hollywood-einde te gaan, vooral gezien ons geweldige nationale tijdverdrijf om elkaar voor de gek te houden voor pogingen om te verbeteren (vraag het maar aan een Brits voetbalteam). fan en ze zullen je vertellen over het belang van schaudenfreude in de sport).

Over de kritiek dat de laatste serie te dramatisch wordt, trouwens Ted Lasso verschoven van eigenzinnig naar karaktergedreven is altijd getelegrafeerd, vooral omdat geestelijke gezondheid een consistenter thema werd naarmate de show vorderde. Het mengen van humor met soms verwoestende emoties is iets dat maker Bill Lawrence eerder goed heeft gedaan, en het voelde meestal natuurlijk aan toen de afleveringstijden van krap 30 naar bijna genoeg een uur sprongen, hoewel een deel van de charme van de show verloren ging toen de verhaallijnen uit elkaar dreven. Dat gezegd hebbende, alles kwam perfect samen in de finale, en gezien hoe goed gekarakteriseerd de Ted Lasso cast is, het feit dat dingen zijn ingepakt zoals verwacht, is meer een triomf van geweldig schrijven dan een mislukking om te verrassen. Het is niet Agatha Christie, maar daarom kijken mensen niet naar deze serie.

Thematisch gezien was de finale ook perfect, met de belangrijkste begrippen van verlossing en proberen het beste te doen door anderen die de hele 70 minuten of zo doorliepen. Vaderschap, en de relatie tussen vaders en zonen, is ook altijd een rode draad geweest in de show, en de hereniging van Ted met zijn zoon Henry om te voorkomen dat hij zijn eigen vermiste vadertrauma doorgeeft, was de perfecte strik bovenop dat specifieke thema.

Ted Lasso was niet het enige goed aangeschreven Anglo-Amerikaanse komische drama dat deze week eindigde, en Succession beleefde ook zijn laatste hoera. Hoewel de aard van de shows intrinsiek verschillend is, en Teds positiviteit in schril contrast staat met de verbitterde, beschadigde Roys, maakten ze allebei hun finale gemakkelijk te voorspellen (als je tenminste oplette) maar stelden ze niet teleur, omdat ze deden wat de beste shows doen: geef ons meer dan levensgrote maar ongelooflijk realistische karakters, en zorg ervoor dat je om hun leven geeft.

En uiteindelijk is dat de reden waarom de 12e en laatste aflevering van Ted Lasso seizoen 3 was een briljante finale van een briljante show: de serie wilde ons laten zien dat het oké is om te geven en het beste in mensen te zien in plaats van cynisch te zijn, en dat is wat we uiteindelijk hebben gedaan. De Emmy’s roepen, en het zou een enorme schok zijn als er niet op zijn minst enkele nominaties waren voor deze heerlijke kus zonneschijn in een wereld van steeds donkerder en gruiziger series’. Maar zelfs als het niet de beloning krijgt die het verdient, Ted Lasso zal een speciaal plekje hebben in de harten van degenen die ernaar hebben gekeken – ook al is Ted een beetje een rukker.

Geweldig

Een zorgvuldig geplande show die ruimte vond voor een intrigerende evolutie, ‘Ted Lasso’ warm ingepakt als een knuffel, precies zoals kijkers zouden verwachten.

Over de auteur

Avatar

Sandeep Sandhu

Sandeep is een schrijver bij We Got This Covered en komt oorspronkelijk uit Londen, Engeland. Zijn werk voor film, tv en boeken is de afgelopen vijf jaar verschenen in een aantal publicaties in het VK en de VS, en hij heeft ook verschillende korte verhalen en gedichten gepubliceerd. Hij vindt dat mensen meer moeten praten over de kafkaëske aard van The Sopranos, en dat The Simpsons seizoenen 2-9 de beste televisie is die ooit is geproduceerd. Hij weet nog steeds niet zeker of hij van David Lynch houdt, of dat hij gewoon cool en kunstzinnig probeert over te komen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply