Permira neemt de controle over de Italiaanse luxeleveranciershub Florence

0

De deal die donderdag werd aangekondigd, benadrukt een trend onder private equity-fondsen, die, nadat ze geen grote merken meer hadden om te kopen, de uitdagingen van de toeleveringsketen van de luxe-industrie zijn aangegaan en zijn overgestapt op een “buy and build”-strategie.

Florence werd in 2020 opgericht door VAM Investments, een private-equityfirma onder zeggenschap van de voormalige Bulgari-topman Francesco Trapani, die aanblijft als voorzitter van Florence.

De huidige CEO Attila Kiss behoudt ook zijn functie.

Met een omzet van meer dan 600 miljoen euro in 2022, groepeert Florence 26 bedrijven die het in de loop van de tijd heeft overgenomen van eigenaren die een deel van de opbrengst van de verkoop van hun bedrijf in de hub hebben geïnvesteerd.

De bedrijven ontwerpen en vervaardigen kleding, schoenen en andere accessoires voor luxe namen.

VAM Investments, de zakenlieden die minderheidsaandeelhouders zijn in Florence en het management zullen allemaal een deel van de opbrengst van de verkoop herinvesteren in de groep, met behoud van een aanzienlijk belang, zei Florence in een verklaring.

Fondo Italiano d’Investimento, een fonds gecontroleerd door staatsinvesteerder CDP Equity, zal ook een minderheidsbelang in Florence behouden, terwijl investeringsholding Italmobiliare zijn belang zal liquideren met een winst van 78 miljoen euro.

“Het was een voorrecht, maar ook een stimulerende uitdaging om bij te dragen aan het creëren van het grootste platform voor de luxe toeleveringsketen in Italië”, aldus Marco Piana, CEO van VAM Investments.

De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond.

BoFA Securities en Citigroup adviseerden de verkopers, terwijl JPMorgan samenwerkte met Permira. UniCredit was de financieel adviseur van het herinvesteringsproces van VAM.

($ 1 = 0,9084 euro)

(Rapportage door Valentina Za, bewerking door Gavin Jones)

Leave A Reply