MediaTek Dimensity 9300 getipt om te starten zonder ‘kleine’ kernen: details

0

MediaTek Dimensity 9300 – de vermeende vlaggenschipprocessor van de volgende generatie van de Taiwanese chipmaker – zou kunnen debuteren zonder “kleine” CPU-kernen. Volgens details gedeeld door een tipgever, zal de opvolger van MediaTek van de Dimensity 9200 SoC niet worden uitgerust met de nieuwste Cortex-A520-efficiëntiekernen van Arm. Ondertussen zou het stroomverbruik op de chipset met 50 procent zijn gedaald ten opzichte van de MediaTek Dimensity 9200-chipset. MediaTek heeft al enkele details bevestigd over de komst van zijn volgende vlaggenschip-chipset.

Tipster Digital Chat Station (vertaald uit het Chinees) beweerde onlangs op Weibo dat de MediaTek Dimensity 9300 zal worden uitgerust met vier Cortex-X4 “super” cores en vier Cortex-A720 “big” cores. Dit suggereert dat de volgende vlaggenschip-chipset van MediaTek een zeer opmerkelijke verandering zal brengen in het ontwerp van de smartphone-chip – bijna alle smartphone-chips die vandaag worden gelanceerd, zijn uitgerust met kernen voor “prestaties” en “efficiëntie”.

Aan de andere kant bevestigde MediaTek op Weibo dat zijn volgende vlaggenschip-chipset met “doorbraakarchitectuur” – die naar verwachting debuteert als de Dimensity 9300 – de nieuwste Arm Cortex-X4- en Cortex-A720-kernen zou bevatten, gecombineerd met de Immortalis Mali-G720 GPU . De post van de chipmaker maakt geen melding van de Cortex-A520-kern, die lijkt overeen te komen met de voorspelling van Digital Chat Station dat de chip geen kleine kernen zal bevatten.

De tipgever beweert dat de aankomende chipset van MediaTek tot 50 procent lager stroomverbruik zal bieden in vergelijking met de MediaTek Dimensity 9200 SoC die afgelopen november werd gelanceerd. In een later bericht beweren ze dat de CPU-sampleplanning “nog steeds 1 + 3 + 4” is, wat suggereert dat het bedrijf drie van de vier Cortex-X4-kernen zou kunnen behandelen als middenfrequente kernen en alle vier de Cortex-A720-kernen als laagfrequente kernen.

Het opnemen van meerdere “super” -kernen is niet gebruikelijk op Android-smartphones, en alleen de Google Pixel 6- en Pixel 7-serie smartphones zijn uitgerust met twee Cortex-X1-kernen. De tipgever beweert echter dat de Dimensity 9300-chip een hogere score heeft dan de Snapdragon 8 Gen 3, Qualcomms geruchten vlaggenschip-opvolger van de Snapdragon 8 Gen 2 die de meeste vlaggenschip-smartphones aandrijft die in 2023 zijn uitgebracht. De Gen 3-chip wordt getipt om een geavanceerde Cortex-X4 prime-core met een maximale kloksnelheid van 3,7 GHz, samen met vijf performance-cores en twee efficiency-cores.


De Vivo X90 Pro heeft eindelijk zijn debuut gemaakt in India, maar is de vlaggenschip-smartphone van het bedrijf voor 2023 uitgerust met voldoende upgrades ten opzichte van zijn voorganger? We bespreken dit en meer op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Volg Gadgets 360 op voor het laatste technische nieuws en recensies Twitteren, Facebook en Google Nieuws. Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s over gadgets en technologie.

Australië zegt dat er strengere wetten nodig zijn om AI te reguleren, en overweegt deepfakes te verbieden


Sam Bankman-Fried van FTX zou van plan kunnen zijn om advocaten de schuld te geven die hebben geholpen bij het opzetten van een strafzaak

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply