ISRO-voorzitter ‘Zelfverzekerde’ Indiase maanmissie Chandrayan-3 wordt in juli gelanceerd

0

De voorzitter van de Indian Space Research Organization (ISRO), S Somnath, zei maandag dat de Chandrayaan-3, de derde editie van India’s missie naar de maan, in juli zal worden gelanceerd.

Chandrayaan-3 is een vervolgmissie naar Chandrayaan-2 om end-to-end-mogelijkheden te demonstreren voor veilige landing en zwerven op het maanoppervlak.

“Ik heb er alle vertrouwen in…” zei Somnath vandaag op de maanmissie.

De ISRO-voorzitter sprak nadat het ruimteagentschap met succes de NVS-01, de eerste van de tweede generatie satellietseries, in een geosynchrone baan om de aarde had gebracht. Het Geosynchronous Satellite Launch Vehicle zette de NVS-01 navigatiesatelliet in vanaf het tweede lanceerplatform in het Satish Dhawan Space Center (SDC SHAR) in Sriharikota in Andhra Pradesh.

In een gesprek met ANI zei Somanath: “De les is heel eenvoudig. Leer van het verleden en doe wat mogelijk is met je capaciteiten. Mislukkingen kunnen gebeuren. Er zijn duizend redenen waarom een ​​raket faalt. Zelfs vandaag de dag kan deze missie mislukt. Maar we moeten doen wat nodig is”.

Ondertussen bestaat de Chandraayan-3-missie uit een inheemse landermodule, een voortstuwingsmodule en een rover met als doel het ontwikkelen en demonstreren van nieuwe technologieën die nodig zijn voor interplanetaire missies.

Volgens ISRO zijn de drie missiedoelstellingen van de Chandrayaan-3: een veilige en zachte landing op het maanoppervlak aantonen; om Rover op de maan te demonstreren en om in-situ wetenschappelijke experimenten uit te voeren.

Het zal worden gelanceerd door de LVM3-raket vanuit het SDSC SHAR-centrum in Sriharikota. De voortstuwingsmodule zal volgens ISRO de lander- en roverconfiguratie tot een baan om de maan van 100 km dragen.

De voortstuwingsmodule heeft spectropolarimetrie van de Habitable Planet Earth (SHAPE) payload om de spectrale en polarimetrische metingen van de aarde vanuit de baan van de maan te bestuderen.

De Lander zal de mogelijkheid hebben om zacht te landen op een bepaalde maanlocatie en de Rover in te zetten die tijdens zijn mobiliteit in-situ chemische analyse van het maanoppervlak zal uitvoeren. De Lander en de Rover hebben wetenschappelijke ladingen om experimenten op het maanoppervlak uit te voeren.

De belangrijkste functie van de voortstuwingsmodule is om de landermodule van de injectie van het lanceervoertuig tot de uiteindelijke 100 km cirkelvormige polaire baan om de maan te dragen en de landermodule van de voortstuwingsmodule te scheiden.

Afgezien hiervan heeft de voortstuwingsmodule ook één wetenschappelijke lading als toegevoegde waarde die na de scheiding van de Lander-module zal worden gebruikt.

De launcher geïdentificeerd voor Chandrayaan-3 is GSLV-Mk3 die de geïntegreerde module in een Elliptic Parking Orbit (EPO) van 170 x 36500 km zal plaatsen.

De Chandrayaan is een doorlopende reeks maanruimteverkenningsprogramma’s van de ISRO. Chandrayaan-1, de eerste maansonde van ISRO, vond in 2008-2009 water op de maan. De Chandrayaan-2 werd in juli 2019 gelanceerd en in augustus 2019 met succes in een baan om de aarde gebracht. Minuten later maakte de lander echter een noodlanding op de maan nadat de communicatie met de grondstations was verbroken.

Eerder op de dag feliciteerde ISRO-voorzitter Somnath het hele ISRO-team na de succesvolle lancering van NVS-01.

“Ik wil iedereen feliciteren met het resultaat. De satelliet is in de precieze baan gebracht. Felicitaties aan de hele ISRO voor het realiseren van deze missie”, zei ISRO-voorzitter Somnath tijdens een persconferentie.

Hij waardeerde het feit dat de missie was volbracht na het uitvoeren van de rectificaties na een debacle tijdens de laatste missie.

“Deze missie GV-F12 kwam na het debacle dat plaatsvond in de F-10-missie waarbij er een probleem was in de cryogene fase en de cryogene motor niet kon worden uitgevoerd. Ik ben erg blij dat de correctie en aanpassing in de cryogene fase zijn uitgevoerd. gedaan en we hebben de lessen geleerd om onze cryogene fase betrouwbaarder te maken. Ik wil specifiek de hele ‘Failure Analysis Committee’ feliciteren die dit heeft doorgemaakt en ons leven veel beter heeft gemaakt, en ook voor het Liquid Propulsion System, “zei hij.

Somnath voegde toe: “Vandaag de dag is de navigatiesatelliet NVS-01 de tweede generatie navigatiesatelliet met extra mogelijkheden die we al in de satellietconstellatie hebben gebracht, waar we de signalen veiliger maken. We hebben een civiele frequentieband L-1 gemaakt en ook geïntroduceerd onze atoomklok. En dit is een van de vijf series satellieten met nieuwe configuraties die gelanceerd gaan worden. Ik wil iedereen bedanken die voor deze satelliet heeft gewerkt en de missie tot een groot succes heeft gemaakt”.

De ISRO-voorzitter waardeerde de overheidssteun en bedankte ook de toestemming voor de lancering van de GSLV, ondanks een mislukking tijdens de laatste poging.

“Het vertrouwen van de besluitvormers, onze geachte premier Narendra Modi en andere sleutelfunctionarissen die het hebben beoordeeld om te zien dat we het vereiste werk hebben gedaan. De Navic Constellation is iets heel cruciaals voor de natie om een ​​regionale navigatieconstellatie te hebben. Ik neem aan deze gelegenheid om u te vertellen dat we dit Navic-systeem volledig functioneel en operationeel gaan maken ten behoeve van deze natie, “zei hij.

Hij zei verder dat de satelliet zich momenteel in een geosynchrone baan om de aarde bevindt, van waaruit het de verantwoordelijkheid is van het satellietteam om hem correct in de baan te plaatsen.

Voorzitter Somnath informeerde over de toekomstige missies van ISRO en zei: “In de komende maanden gaan we zowel PSLV als GSLV Mark-3 lanceren. We gaan ook het testvoertuig van de Gaganyan (Man-missie) lanceren. natuurlijk liggen ook de lanceringen van verdere PSLV en SSLV op schema”

“We hebben de volgende lancering van GSLV met een klimaat- en weerobservatiesatelliet genaamd INSAT-3DS, die binnenkort zal plaatsvinden. En daarna zal dezelfde raket ongetwijfeld ook NISR – India NASA Synthetic Alergic Radar Satellite, gebruiken,” hij voegde toe.


Samsung Galaxy A34 5G werd onlangs door het bedrijf in India gelanceerd naast de duurdere Galaxy A54 5G-smartphone. Hoe presteert deze telefoon tegen de Nothing Phone 1 en de iQoo Neo 7? We bespreken dit en meer op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply