Biden prijst leiderschapskwaliteiten van zijn keuze voor topgeneraal van de VS – Beursnieuws

0

WASHINGTON (Reuters) – President Joe Biden prees zijn leiderschap en zelfs zijn culinaire vaardigheden en kondigde donderdag formeel zijn benoeming aan van luchtmachtchef generaal Charles Q. Brown als de hoogste Amerikaanse militaire officier, die de keuze maakte in een tijd van toenemende Amerikaanse bezorgdheid over veiligheidsdreigingen van Rusland en China.

“Generaal Brown heeft binnen de strijdmacht een reputatie opgebouwd als een onverstoorbare en zeer effectieve leider, als iemand die een omgeving van teamwerk en vertrouwen creëert en vervolgens voortreffelijk presteert – en iemand die een gemene borst rookt”, zei Biden tijdens zijn White House Rose Aankondiging tuin.

Ambtenaren maakten woensdag bekend dat Biden Brown heeft geselecteerd voor een periode van vier jaar als voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, als opvolger van de vertrekkende legergeneraal Mark Milley. Brown zou de functie bekleden in een tijd waarin de Verenigde Staten na de Russische invasie vorig jaar voor miljarden dollars aan militair materieel aan Oekraïne leveren en de houding van China tegenover Taiwan nauwlettend in de gaten houden.

Indien bevestigd door de Senaat, zou Brown pas de tweede zwarte officier worden die de baan bekleedt na Colin Powell, die de functie bekleedde van 1989 tot 1993.

Biden, die zich volgend jaar kandidaat stelt voor herverkiezing, werd tijdens de aankondiging geflankeerd door Brown, vicepresident Kamala Harris en minister van Defensie Lloyd Austin. Harris is de eerste zwarte vice-president en Austin de eerste zwarte minister van Defensie – de burgerleider van het Pentagon.

“Hij is een ongelooflijk bekwame en professionele officier en wat hij naar de tafel brengt, naar welke tafel dan ook, is die professionaliteit, die diepe ervaring in oorlogsvoering en ik heb daar persoonlijke kennis van”, zei Austin eerder op de dag in het Pentagon. , zei Brown.

Biden drong er bij de Senaat op aan Brown te bevestigen. Het tijdschema voor het bevestigingsproces leek echter onzeker. De Republikeinse senator Tommy Tuberville houdt militaire nominaties sinds februari tegen, omdat hij beweert dat het Pentagon ten onrechte geld van de belastingbetaler gebruikt om de reiskosten te dekken voor vrouwelijke militairen die een abortus ondergaan.

(Rapportage door Idrees Ali, Phil Stewart, Doina Chiacu en Nandita Bose; redactie door Will Dunham en Don Durfee)

Leave A Reply