5 dingen die dominee Tim Keller me leerde voordat hij stierf

0

NIEUWU kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Hoe zou je je voelen als iemand twee jaar lang met je beste vrienden en familieleden zou praten? Wat zouden ze kunnen zeggen over je jeugd, je ongemakkelijke tienerjaren of je opvoedingskeuzes?

Toen ik in januari 2021 aan mijn interviews begon, wist ik niet zeker wat ik zou leren over Tim Keller, de wereldberoemde predikant die vrijdag op 72-jarige leeftijd stierf. Ik ken hem sinds 2007 en werk sinds 2010 met hem samen via The Evangelie Coalitie.

Maar als ik de invloeden op zijn intellectuele en spirituele vorming wilde nagaan, moest ik dieper graven. Ik moest de boeken, de mensen en gebeurtenissen kennen die hem hielpen een van de meest invloedrijke christelijke leiders van de 21e eeuw te worden. Ik was dankbaar dat hij wilde dat ik met zijn oude vrienden sprak en moedigde hen aan om vrijuit te spreken.

Tim Keller lacht

Tim Keller, oprichter van de Redeemer Presbyterian Church in New York City, kreeg thuis hospicezorg. (Tim Keller/Facebook)

Vooral tegenwoordig is het gemakkelijk om cynisch te zijn over religieuze leiders. Ze eindigen niet altijd goed, zoals Keller deed. We hebben te veel voorbeelden gezien van predikanten die het ene van achter de preekstoel zeiden en het andere weg van de camera’s. Het is veiliger om ze op afstand te houden, als podcaststem of boekauteur. Wees voorzichtig bij het openen van een kastdeur. Er kan immers een skelet uitvallen.

HERBEZOEK AAN MIJN LAATSTE PODCAST-EPISODE MET DR. TIMOTHY KELLER

Vanaf mijn eerste interview met zijn zus ontdekte ik dat Tim Keller niet perfect was. Maar dat wist ik al. Hij gaf toe mensenvrees en afkeer van conflicten te hebben. Ik ontdekte ook dat de collega’s die het dichtst bij hem stonden hem niet verafgoodden. Ze kenden te veel van zijn sterke en zwakke punten als manager, als vader, als vriend. Maar op de een of andere manier vergrootte die kennis hun genegenheid. Ze vereerden geen afbeelding op een scherm. Ze kenden de echte persoon, zijn familie en uiteindelijk de God wiens gave van genade opschepperij uitsluit (Efeziërs 2:9).

Ik heb geleerd dat de beste leiders niet streven naar perfectie. Ze leiden de weg in berouw, door zich af te keren van de duisternis van de zonde, zodat ze kunnen wandelen in het licht van vrijheid, dankzij het evangelie van Jezus Christus.

Ik leerde verschillende andere lessen door over Tim Keller te schrijven in zijn enige officiële biografie, “Timothy Keller: His Spiritual and Intellectual Formation.”

Oordeel niet te snel over het potentieel van jonge leiders

Je zou niet hebben vastgesteld dat Tim Keller de meeste kans van slagen heeft in zijn seminarieklas. Hij was niet de meest uitgesproken student. Professoren herkenden hem niet met onderscheidingen. Hij kreeg een C in zijn preekklas. Mentors stonden niet in de rij om hem onder hun hoede te nemen. Na het seminarie wisten hij en zijn vrouw, Kathy, niet of ze een post in het ministerie zouden vinden, dus legden ze het ambtenarenexamen af ​​om bij de US Postal Service te komen werken.

Gedurende de eerste helft van zijn leven toonde Tim Keller bijna geen bekendheid met wereldwijde, multiculturele of stedelijke bediening. En toch is dat precies waarom hij bekend werd door zijn vooruitgang in New York City via de Redeemer Presbyterian Church en haar uitgebreide kerkstichtende netwerk over de hele wereld. Hij publiceerde zijn eerste bestsellerboek in de New York Times pas toen hij 57 jaar oud was. Maar in minder dan een decennium publiceerde hij een kleine bibliotheek met klassieke werken over van alles, van gebed tot lijden tot huwelijk tot evangelisatie.

VOORBEELD VAN VERVOLGDE CHRISTENEN IS ZOWEL ‘INSPRINGEND’ ALS ‘OVERTUIGEND’, ZEGT PENNSYLVANIA EVANGELIST

Bediening is een lang spel, in ieder geval totdat Jezus terugkeert. Geef jonge leiders niet op als ze niet de beste eerste indruk maken.

U kunt lenen van bronnen zonder alles te kopen wat ze verkopen

Tim Keller werd gewijd in de Presbyterian Church in America (PCA), een van de meest conservatieve, standvastige denominaties in de Verenigde Staten. Hij was een conventioneel gereformeerd evangelisch die de onfeilbaarheid van de Schrift, de strafrechtelijke plaatsvervangende verzoening van Jezus Christus en rechtvaardiging door geloof alleen onderwijst.

Hij zou het oneens zijn geweest met nieuwtestamentische geleerde NT Wright over de Reformatie. Maar hij beval Wrights baanbrekende boek over de opstanding van Jezus aan. Hij kwam niet tot dezelfde conclusies als de missioloog Lesslie Newbigin. Maar hij bouwde nog steeds voort op dit werk van een vorige generatie om een ​​agenda op te stellen voor westerse christenen in de 21e eeuw.

Je hoeft het niet met alles eens te zijn om iets van iemand te leren.

Geef je zwakheden toe en vraag om hulp

Tijdens zijn leiderschap bij de Redeemer Presbyterian Church moest Tim Keller twee keer toegeven dat hij een probleem had. De groei en complexiteit van de kerk ontgroeiden zijn managementvaardigheden. Zelfs zijn wonderbaarlijke arbeidsethos kon hem niet redden. Tweemaal riep hij vrienden op om als zijn uitvoerende pastoor te dienen en de rusteloze staf te leiden.

JEZUS VERTEGENWOORDIGT HET MENSELIJKE GEZICHT VAN GOD – EN HOEVEEL GOD HOUDT VAN ONS, ZEGT MISSOURI PRIESTER

Alleen omdat je begaafd bent in preken, wil nog niet zeggen dat je begaafd bent in administratie. In het lichaam van Christus heeft elk deel zijn rol (1 Kor. 12:12). De mond is niet belangrijker dan de handen. De beste leiders weten wanneer ze moeten loslaten en anderen in staat moeten stellen hun door God gegeven rollen te spelen.

Stop nooit met leren

Ik weet niet zeker of iemand ooit meer uit het seminarie heeft gehaald dan Tim Keller. De boeken die hij las en de lezingen die hij hoorde, bepaalden het traject van zijn hele leven.

Veel leiders zouden tevreden zijn met die basis van leren. Niet Keller. Zelfs toen hij in 2008 een bestverkopend apologetiekboek publiceerde, heroverwoog hij zijn hele apologetische methode in het licht van nieuwe lectuur. Zelfs in zijn laatste dagen stuurde hij zijn vrienden en collega’s nieuwe boekaanbevelingen.

Keller’s levenslang leren ontwikkelde zich als ringen aan een boom. De kern is nooit veranderd. Hij bleef maar groeien, bleef lagen toevoegen.

De beste leraren stoppen nooit met leren.

Blijf aandringen op een diepere ervaring van God

Toen ik aan het boek werkte, wist Tim Keller niet of hij nog één dag te leven had, of nog tien jaar om boeken te schrijven en de opkomende generatie christelijke leiders te begeleiden. Dat is het leven met alvleesklierkanker. Maar niemand van ons weet ook wat morgen zal brengen (Jakobus 4:13-15).

In de maanden na zijn diagnose in het voorjaar van 2020 merkte ik een verandering bij Keller. Hij klonk lichter, alsof er een last van zijn schouders was gevallen. En dat was het ook. Vrij om zich op elke dag te concentreren en niet vooruit te kijken naar de problemen van morgen, genoot hij van het gezelschap van zijn geliefde vrouw, Kathy. Hij verdubbelde zijn gebedsinspanningen op zoek naar diepere gemeenschap met God. Terwijl hij in quarantaine zat in zijn appartement op Roosevelt Island, sprak hij af met verre vrienden.

KLIK HIER OM DE OPINIE NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN

Dit leven is de generale repetitie voor de eeuwigheid, wanneer we God van aangezicht tot aangezicht zullen zien. De dag voordat hij stierf, zei Tim Keller tegen zijn familie: “Ik ben dankbaar voor de tijd die God me heeft gegeven, maar ik ben klaar om Jezus te zien. Stuur me naar huis.”

Die dag zal ook voor ieder van ons komen, vroeg of laat, of we nu voorbereid zijn of niet. Keller leerde me de lasten van morgen van me af te schudden en vandaag te leven in het licht van de eeuwigheid.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Read original article here

Leave A Reply