Door GOP geleide staten treden op met troepen, wetshandhavers om Texas te helpen grensproblemen aan te pakken

0

Terwijl Texas blijft worstelen met een aanhoudende crisis aan de zuidelijke grens, nu in zijn derde jaar, intensiveren de door de Republikeinen geleide staten door troepen, wetshandhavers en andere middelen te sturen om de zuidelijke grens te helpen beveiligen.

Deze week kondigden zowel Tennessee als Nebraska aan dat ze personeel naar de grens zouden sturen, samen met Mississippi en Florida. Tennessee kondigde de inzet van 100 leden van de Nationale Garde aan, terwijl Nebraska de inzet van 10 staatstroepen aankondigde.

“Amerika wordt nog steeds geconfronteerd met een ongekende grenscrisis die de veiligheid van ons land en de veiligheid van Tennesseans bedreigt”, zei Tenn. Gov. Bill Lee in een verklaring op woensdag. “De federale regering is de Amerikanen een plan verschuldigd om ons land te beveiligen, en in de tussentijd blijven staten gehoor geven aan deze belangrijke oproep tot dienst. Ik geef de Tennessee National Guard opnieuw toestemming om de zuidelijke grens te helpen beveiligen, en ik prijs deze troepen voor het leveren van kritische ondersteuning.”

“Onze natie heeft een serieuze en ongecontroleerde dreiging in handen na het besluit van president Biden om titel 42 te beëindigen”, zei de gouverneur van Nebraska, Jim Phillen. “Nebraska zet zich in om elk instrument in zijn gereedschapskist te gebruiken om de toestroom van illegale immigratie aan onze zuidgrens te helpen stoppen. Illegale immigratie schaadt de veiligheid van ons land, ondermijnt de rechtsstaat en bedreigt het welzijn van onze staat.”

Migranten steken een prikkeldraadversperring over naar de Verenigde Staten

Migranten steken een prikkeldraadversperring over naar de Verenigde Staten vanuit Ciudad Juarez, Mexico, dinsdag 9 mei 2023. De VS bereiden zich voor op het einde van het titel 42-beleid op donderdag 11 mei, gekoppeld aan de coronaviruspandemie waardoor snel veel migranten uitzetten die asiel zoeken. (AP Foto/Christian Chavez)

MISSISSIPPI REEV TATE REEVES STUURT NATIONALE WACHT NAAR GRENS VS-MEXICO

Texas staat in de frontlinie van de crisis sinds het begin van de crisis in de eerste maanden van 2021. Hoewel de oorzaken breed worden bediscussieerd – waarbij de Republikeinen het beleid van de regering-Biden de schuld geven en de regering de Republikeinen de schuld geeft van het niet verstrekken van financiering en hervorming van de immigratie – de aantallen waren enorm.

Er waren meer dan 1,7 miljoen ontmoetingen met migranten in FY 2021 en meer dan 2,3 miljoen in FY22. Er zijn tot nu toe meer dan 1,4 miljoen ontmoetingen met migranten geweest in FY 23 geregistreerd tot eind april, met nog vijf maanden te gaan van het fiscale jaar.

Texas heeft met Operatie Lone Star middelen naar de grens gebracht, terwijl de regering-Biden ook haar eigen middelen heeft aangeprezen die ze naar de grens heeft gestuurd, ook in de havens van binnenkomst en extra verwerkingskracht. Maar nu zijn staten met Republikeinse gouverneurs aan het mobiliseren, vooral nu de Titel 42 volksgezondheidsbevel is beëindigd – waardoor migranten aan de grens snel konden worden verwijderd als gevolg van de COVID-19-pandemie.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, had vorige week aangekondigd dat zijn staat middelen inzet om Texas te helpen.

Het kantoor van de gouverneur zei dat Florida meer dan 1.100 middelen en middelen beschikbaar heeft om te helpen, waaronder 101 Highway Patrol-personeel, 200 Department of Law Enforcement-officieren, 800 National Guard-soldaten, noodbeheerpersoneel, 17 onbemande drones en 10 schepen, inclusief airboats.

DESANTIS STUURT RECHTSHANDHAVING VAN FLORIDA, NATIONALE WACHT NAAR DE GRENS VAN TEXAS-MEXICO OM TE HELPEN BIJ DE MIGRANTENCRISIS

“De gevolgen van de grenscrisis van Biden worden gevoeld door gemeenschappen in het hele land, en het afzien van plichten door de federale regering ondermijnt de soevereiniteit van ons land en de rechtsstaat”, zei DeSantis in een verklaring.

“Op mijn aanwijzing worden staatsinstanties, waaronder wetshandhaving en de Florida National Guard, ingezet in Texas, met middelen zoals personeel, boten en vliegtuigen. Terwijl Biden de door hem veroorzaakte crisis negeert, staat Florida klaar om Texas te helpen reageren op deze crisis.” hij zei.

Chris Olivarez, woordvoerder van het Texas Department of Public Safety, schreef in reactie: “We verwelkomen de steun van de staat Florida, aangezien zij extra middelen voor wetshandhaving zullen bieden om criminele activiteiten te helpen bestrijden en dodelijke verdovende middelen te verbieden.”

Een dag later zei de gouverneur van Mississippi, Tate Reeves, dat deze staat troepen van de Nationale Garde mobiliseert om de grens te helpen beveiligen.

BIDEN-BEHEERDER TOCHT 70% DALING IN ONTMOETINGEN MET MIGRANTEN NA TITEL 42, BUCKING VOORSPELLINGEN

“Wat er aan de grens gebeurt, blijft daar niet. Drugs en mensen worden naar elke staat in het land gesmokkeld – inclusief Mississippi,” zei Reeves. “Om de Mississippianen veilig te houden en de impact van de open grenzen van ons land te beperken, is het 112th Military Police Battalion van de Mississippi National Guard gemobiliseerd en ondersteunt het douane- en grensbewakingsambtenaren en agenten langs de zuidwestelijke grens.”

De regering-Biden is voorzichtig geweest met dergelijke inspanningen, waarbij functionarissen onlangs suggereerden dat de stap van Florida politiek gemotiveerd was.

President Biden spreekt

President Biden spreekt in Los Angeles over inflatie en problemen met de toeleveringsketen. (AP Foto/Damian Dovarganes)

KLIK OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“Er vindt elke dag uitstekende coördinatie plaats op lokaal niveau. We hebben echter soms gezien dat gouverneur DeSantis en [Texas Gov. Greg Abbott] onderneem acties die echt om puur politieke redenen worden uitgevoerd en die niet het soort coördinatie met zich meebrengen dat we echt aan de grens nodig hebben”, zei Blas Nunez-Neto, ambtenaar van het Department of Homeland Security, vorige week tegen verslaggevers.

“We hebben vertrouwen in onze mannen en vrouwen in de frontlinie, in het vermogen om hun grensoperaties op een veilige, humane en beveiligde manier uit te voeren. En we roepen de gouverneurs nogmaals op om ervoor te zorgen dat alle stappen die ze nemen worden gedaan in coördinatie met onze federaal personeel’, zei hij.

Ondertussen zijn de aantallen aan de grens gekelderd in vergelijking met de hoogtepunten in de dagen voorafgaand aan het einde van Titel 42, toen agenten meer dan 10.000 migranten per dag tegenkwamen. Het aantal is sindsdien gedaald tot een gemiddelde van ongeveer 3.000 per dag, zeiden functionarissen vorige week.

Read original article here

Leave A Reply