Elon Musk voorspelt AI-wapenwedloop en ‘drone-oorlogen’ terwijl de beschaving ‘afbrokkelt’ | Wetenschap | Nieuws

0

Elon Musk heeft onthuld dat hij verwacht dat regeringen over de hele wereld kunstmatige intelligentie (AI) in de eerste plaats zullen gebruiken om wapens te ontwikkelen.

Hij heeft voorspeld dat dit zal leiden tot een AI-wapenwedloop tussen “geavanceerde” landen. En suggereerde dat er “drone-oorlogen” zullen zijn als de beschaving zoals wij die kennen “afbrokkelt”.

De eigenaar van Tesla, Space X en Twitter sprak dinsdag (23 mei) via een videoverbinding op de jaarlijkse Wall Street Journal’s (WSJ) CEO Council Summit in Londen. Tijdens het evenement, dat jaarlijks gedurende twee dagen wordt gehouden, spreken CEO’s over hoe zij door de zakenwereld navigeren voor een wereldwijd publiek.

LEES MEER: Tesla gigafactory in VK ‘wordt sterk overwogen’, zegt Elon Musk

Tijdens het openen van het evenement zei Musk in een interview met Thorold Barke van de WSJ: “Ik denk dat we over het algemeen opereren met een grote veronderstelling dat de beschaving robuust is en niets kan worden neergehaald – een gevoel dat kort daarvoor in de geschiedenis gebruikelijk was onder rijken. ze brokkelen af. Er is nu een beetje een imperiumvibe in een laat stadium.

Op de vraag of AI het einde van een imperium bevordert, antwoordde hij: “Ik denk van wel. Ik denk niet dat (AI) nodig is voor alles wat we doen. Het risico bestaat dat naarmate AI verbetert, het de groei van de mensheid elimineert of beperkt.”

Hij vervolgde: “Er is een element van superintelligentie dat een tweesnijdend zwaard is. Als je een geest hebt die je alles kan schenken, vormt dat een gevaar.

“Ik vermoed dat het eerste overheidsgebruik van AI als wapens is. Dus gewoon meer geavanceerde wapens op het slagveld hebben die sneller kunnen reageren dan enig mens zou kunnen, is echt waar AI toe in staat is.

“Alle toekomstige oorlogen tussen geavanceerde landen of in ieder geval landen met drone-capaciteiten zullen in hoge mate de drone-oorlogen zijn.”

Eerder deze maand kondigde de eigenaar van Twitter aan dat hij zou terugtreden als CEO van het bedrijf en onthulde dat Linda Yaccarino zou instappen om zich te concentreren op de activiteiten van het bedrijf, terwijl Musk de leiding zou houden over productontwerp en nieuwe technologie.

Hij heeft nu zijn beslissing gerechtvaardigd om een ​​abonneemodel te introduceren waarbij mensen optioneel kunnen betalen voor een verbeterde service genaamd Twitter Blue, waarbij de 51-jarige zegt dat het “10.000 keer” moeilijker is voor AI om accounts aan te maken via een abonneemodel.

Musk zei: “Een van de eerste plaatsen waar je voorzichtig moet zijn met waar AI wordt gebruikt, is sociale media om de publieke opinie te manipuleren.

“De reden waarom Twitter naar een voornamelijk op abonnees gebaseerd systeem gaat, is omdat het dramatisch moeilijker is, ik citeer 10.000 keer moeilijker, om een ​​account aan te maken met een geverifieerd telefoonnummer van een geloofwaardige provider, die een creditcard heeft en ons een klein bedrag betaalt. hoeveelheid geld per maand en zorg ervoor dat die creditcardnummers en telefoonnummers sterk verspreid en niet geclusterd zijn.

“Het is ongelooflijk moeilijk. Terwijl in het verleden iemand een miljoen accounts kon aanmaken voor een cent per stuk en vervolgens manipuleren of iets laten lijken dat erg geliefd is bij het publiek terwijl het dat niet is, of gepromoot en geretweet terwijl de populariteit er in feite niet is.

“De voorkeur voor verificatie op basis van abonnementen is erg sterk en je zult geen enkel social media-bedrijf kunnen vertrouwen dat dit niet doet, omdat het gewoon zo extreem door bots zal worden overspoeld.”

Toen hem werd gevraagd hoe groot de verschuiving zal zijn bij de komende Amerikaanse verkiezingen, antwoordde hij: “Ik denk dat het iets is waar we op moeten letten om de impact van AI-manipulatie te minimaliseren.

“We nemen dat zeker serieus bij Twitter en ik denk dat we alle beveiligingen inbouwen om grootschalige manipulatie van het systeem te detecteren.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply