De politie van Oakland arresteert 9 tieners in de leeftijd van 12 tot 17 jaar voor tientallen overvallen

0

Drie meisjes en zes jongens, variërend in leeftijd van 12 tot 17, werden gearresteerd voor bijna drie dozijn overvallen die volgens functionarissen van de politie van Oakland de gemeenschap hebben geterroriseerd.

Overvallen in de hele stad zijn dit jaar met 7% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en de autoriteiten zeggen dat ze gealarmeerd en ontzet zijn om te zien dat meer jongeren betrokken zijn bij criminaliteit.

Eerder deze maand waren er in Oakland 100 overvallen in één week, waarvan 50 in een weekend. Enkele van de overvallen omvatten carjackings, schietpartijen en andere aanvallen, zei interim-politiechef Darren Allison woensdag tijdens een persconferentie met de burgemeester.

CASH APP OPRICHTER BOB LEE’S SAN FRANCISCO STABBING GEKOPPELD AAN ‘SEX EN DRUGS’ FEEST LEVENSSTIJL: RAPPORT

Burgemeester Sheng Thao van Oakland

Burgemeester Sheng Thao van Oakland spreekt tijdens een persconferentie in het stadhuis in Californië op 15 februari 2023. Thao zei dat haar regering meer diensten zou verlenen aan jongeren die betrokken zijn bij criminaliteit. (Jane Tyska/Digital First Media/East Bay Times via Getty Images)

De burgemeester van Oakland, Sheng Thao, zei dat haar regering meer diensten voor jongeren zou bieden, maar ze wilde ook een signaal afgeven dat misdaad niet wordt getolereerd.

“Wat we de afgelopen weken en maanden hebben gezien, is ontmoedigend”, zei ze.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De politie betrapte de negen minderjarigen zondag toen ze een voertuig zagen dat gezocht werd in verband met een van de overvallen.

In Zuid-Californië zeggen functionarissen van de sheriffafdeling van Los Angeles County dat een groep gemaskerde tieners van 18 jaar en jonger verantwoordelijk is voor het stelen van meer dan 150 auto’s en 20 andere overvallen, meldde KNBC in Los Angeles.

Read original article here

Leave A Reply