Virgin Orbit verkocht voor £ 29 miljoen in enorme klap voor Sir Richard Branson en de Britse ruimtevaartindustrie | Wetenschap | Nieuws

0

Virgin Orbit, het raketbedrijf van Sir Richard Branson, is minder dan zes maanden na het mislukken van haar missie om negen satellieten de ruimte in te lanceren, verkocht voor £ 29 miljoen. Activa, waaronder Cosmic Girl, de omgebouwde 747-jet van het bedrijf, zijn afgeranseld voor slechts een fractie van de £ 3 miljard die het bedrijf slechts twee jaar geleden waardeerde.

In maart kondigde Virgin Orbit plannen aan om het grootste deel van haar personeelsbestand te ontslaan nadat het er niet in was geslaagd nieuwe investeringen binnen te halen.

Het in Californië gevestigde bedrijf heeft vervolgens bescherming tegen faillissement aangevraagd in de VS, nadat het zijn activiteiten had onderbroken in een waarschijnlijke poging om het verlies van nog meer contanten te voorkomen.

De langverwachte missie van 9 januari, vanuit Spaceport Cornwall, was de eerste satellietlancering vanaf Britse bodem.

Het eindigde echter in een teleurstelling toen de motor van de tweede trap van LauncherOne, de raket die aan Cosmic Girl was vastgemaakt, iets ondervond dat werd beschreven als een “anomalie” waardoor het de vereiste baan niet kon bereiken.

De Californische basis, raketfabriek en apparatuur van Virgin Orbit zijn gekocht door Rocket Lab voor iets minder dan £ 13 miljoen, terwijl Cosmic Girl is gekocht door ruimtevaartbedrijf Stratolaunch voor £ 13,6 miljoen.

Een ander bedrijf, Launcher Inc, betaalde £ 2,17 miljoen voor de lanceerbasis en het huurcontract van Virgin Orbit in de Mojave-woestijn.

Virgin Orbit, opgericht in 2017, maakte deel uit van het zakenimperium van Sir Richard, waartoe ook de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic en het ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic behoren.

Het heeft eigenlijk nooit winst gemaakt.

LEES MEER: De deadline van de bieder van Virgin Orbit, zoals blijkt, verloor Branson £ 1,8 miljard in het jaar

Een verklaring uitgegeven door Virgin Orbit gisteravond zei: “Gedurende zijn geschiedenis heeft Virgin Orbit voorop gelopen op het gebied van innovatie en heeft het substantiële bijdragen geleverd op het gebied van commerciële raketlancering met zijn LauncherOne luchtlanceringsplatform.

“De geavanceerde technologie van het bedrijf, de ongeëvenaarde expertise en het streven naar uitmuntendheid hebben het tot de voorhoede van een opkomende commerciële lanceringsindustrie gestuwd.”

Het voegde eraan toe: “Nu Virgin Orbit deze weg inslaat, willen het management en de medewerkers alle belanghebbenden, inclusief klanten, partners, investeerders en werknemers, hartelijk bedanken voor hun steun en toewijding door de jaren heen.

“Dankzij hun gezamenlijke inspanningen heeft het bedrijf belangrijke mijlpalen kunnen bereiken en een blijvende bijdrage kunnen leveren aan de vooruitgang van de lancering van satellieten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

“De nalatenschap van Virgin Orbit in de ruimtevaartindustrie zal voor altijd herinnerd worden. De baanbrekende technologieën, het niet-aflatende streven naar uitmuntendheid en de niet-aflatende toewijding om de grenzen van de luchtlancering te verleggen, hebben een onuitwisbaar stempel gedrukt op de industrie.”

In een gesprek met Express.co.uk eerder deze maand zei een insider uit de ruimtevaartindustrie: “Ik denk dat ik altijd enigszins sceptisch ben geweest over ‘lancering in het VK’, want voor welke baan je ook kiest, er zijn altijd betere geografische locaties ergens anders op de planeet die je zou kunnen kiezen.

“Het is niet ongebruikelijk dat draagraketten bij de eerste paar pogingen falen, maar het is nogal veelzeggend dat een enkele mislukking het bedrijf Virgin over de rand heeft geduwd. Dat impliceert dat ze geen rij klanten in de rij hebben staan, denk ik.

“Het is jammer dat ze de baan niet helemaal hebben gehaald, maar hun algemene concept was altijd nogal riskant.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply