Amerikaanse voorraden ruwe olie waarschijnlijk afgenomen voor derde week op rij, zeggen analisten

0

(Dit artikel is oorspronkelijk dinsdag gepubliceerd.)

Door Dan Molinski

Volgens een onderzoek van The Wall Street Journal zullen de voorraden ruwe olie in de VS naar verwachting voor de derde achtereenvolgende week zijn gedaald ten opzichte van de voorgaande week.

Het gemiddelde van de schattingen van 11 analisten en handelaren toonde aan dat de Amerikaanse commerciële olievoorraden naar verwachting met 1,2 miljoen vaten zullen zijn gedaald voor de week die eindigde op 28 april, waarbij acht analisten een daling en drie een stijging voorspelden. De prognoses variëren van een daling van 4,5 miljoen vaten tot een stijging van 2,2 miljoen vaten.

De prognoses voor een wekelijkse daling zijn grotendeels te wijten aan tekenen van toenemende raffinaderijactiviteit en sterke export, en ondanks een DOE-rapport op maandag dat het vorige week nog eens 2 miljoen vaten ruwe olie verkocht uit de Strategic Petroleum Reserve van het land aan de commerciële kant.

De nauwlettend in de gaten gehouden inventarisgegevens van de Energy Information Administration van de DOE staan ​​gepland voor woensdag om 10.30 uur ET.

Volgens analisten zullen de benzinevoorraden naar verwachting met 1 miljoen vaten afnemen ten opzichte van vorige week. Schattingen lopen uiteen van een daling van 3,1 miljoen vaten tot een stijging van 2 miljoen vaten.

De voorraden destillaten, voornamelijk dieselbrandstof, zullen naar verwachting met 700.000 vaten afnemen ten opzichte van de voorgaande week. De prognoses variëren van een daling van 3 miljoen vaten tot een stijging van 1,6 miljoen vaten.

Het gebruik van raffinaderijen is waarschijnlijk met 0,4 procentpunt gestegen ten opzichte van de voorgaande week tot 91,7%. Prognoses variëren van een daling van 0,2 procentpunt tot een stijging van 1 procentpunt. Twee analisten deden geen prognose.

Het American Petroleum Institute, een industriegroep, zei dinsdag dat zijn gegevens voor de week een afname van 3,9 miljoen vaten in de voorraden ruwe olie, een stijging van 400.000 vaten in de benzinevoorraden en een daling van 1 miljoen vaten in de dieselvoorraden lieten zien, volgens een bron .

 
                                  Refinery 
                  Crude  Gasoline  Distillates  Use 
Again Capital            -2.8   -2.9     -0.8    0.6 
Citi Futures            -1.5   -1.5     -1.5   unch 
Commodity Research Group       1.3    0.6      -1    0.1 
Confluence Investment Management  -0.5   -1.5     0.5    0.5 
DTN                 2.2    1.2     -1.4    0.5 
Excel Futures            -4.5   -3.1     -0.7    0.6 
Spartan Capital Securities     -2.8   -1.3     1.6    n/f 
Mizuho                 2    -1     0.2    0.2 
Price Futures Group          -3    -3      -3     1 
Ritterbusch and Associates      -1     2     -1.6   -0.2 
Tradition Energy           -3   -0.1     -0.3    n/f 
 
AVERAGE               -1.2    -1     -0.7    0.4 
 

n/f = geen voorspelling

unch = ongewijzigd

Opmerking: Getallen in miljoenen vaten, met uitzondering van raffinaderijgebruik, dat is in procentpunten.

Schrijf naar Dan Molinski op [email protected]

(EINDE) Dow Jones Newswires

05-03-23 ​​0914ET

Leave A Reply