Strafzaken over het doden van adelaars nemen af ​​naarmate de gevaren van windenergie toenemen: rapport

0

Volgens een nieuw rapport is het aantal strafzaken van Amerikaanse natuurbeschermers over het doden of beschadigen van beschermde Amerikaanse zeearenden en steenarenden de afgelopen jaren sterk gedaald.

Dit komt zelfs toen The Associated Press zei dat ambtenaren de afgifte van vergunningen hadden opgevoerd waarmee windenergiebedrijven duizenden vogels zouden kunnen doden zonder juridische gevolgen.

Het bureau zei dat dit werd onthuld in gegevens van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service die het had verkregen.

Het artikel zei dat tientallen vergunningen die zijn goedgekeurd of in behandeling zijn, het mogelijk zouden maken om in de komende jaren ongeveer 6.000 adelaars te doden, daarbij verwijzend naar overheidsdocumenten.

De meeste van die vergunningen waren voor windparken en meer dan de helft van de gedode vogels zou steenarend zijn.

KRITIEK BEDREIGDE CALIFORNIË CONDORS KRIJGEN VACCIN NA TWEE STERREN DOOR VOGELGRIEP

Een Amerikaanse zeearend landt op een reis

Dit stilstaande camerabeeld van Mike Lockhart laat zien dat een Amerikaanse zeearend op 30 april 2023 in een val van een onderzoeker landt, nabij Medicine Bow, Wyoming. Rechts is een gevangen adelaar te zien die als lokaas wordt gebruikt. De val is gezet door onderzoeker Mike Lockhart. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service staat sommige windparken toe om adelaars te doden onder een vergunningsprogramma van de overheid. (Mike Lockhart via AP)

“Ze rollen achteruit voor windbedrijven”, vertelde Mike Lockhart, een voormalige bioloog van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service, aan The Associated Press. “Ik denk dat ze veel meer adelaars doden dan ze ooit hadden verwacht.”

Bij het nastreven van klimaatvriendelijke energieontwikkeling zou een in behandeling zijnd voorstel van de regering-Biden dergelijke vergunningen naar verluidt verder stroomlijnen.

Windenergiebedrijven hebben vaak toegezegd om instandhoudingswerkzaamheden uit te voeren om dergelijke sterfgevallen te compenseren, inclusief het betalen van geld voor de adelaars – maar meerdere vergunningen zouden het doden van Amerikaanse zeearenden mogelijk maken zonder de vereiste sancties.

Het rapport maakte melding van vervolgingen van windbedrijven die ondanks waarschuwingen doorgingen met het doden van adelaars, waaronder grote nutsbedrijven zoals Duke Energy Corporation, PacifiCorp en NextEra Energy, Inc. Elk bedrijf stemde er naar verluidt mee in om het aantal adelaarsdoden te beperken. Alle drie de bedrijven ontvingen vervolgens of vroegen vergunningen aan die het per ongeluk doden van adelaars zonder straf mogelijk maken, op voorwaarde dat de bedrijven stappen ondernamen om het aantal sterfgevallen tot een minimum te beperken. The Associated Press merkte op dat Duke Energy en andere milieugroeperingen bij het Witte Huis lobbyden om gestroomlijnde vergunningen te ondersteunen.

“PacifiCorp implementeert aanzienlijke vermijding, minimalisering en mitigatie voor de ontwikkeling van projecten op het gebied van hernieuwbare energie. De inspanningen omvatten gedetailleerde locatie van energie-infrastructuur om mogelijke interacties met dieren in het wild te vermijden of te minimaliseren, windturbines inperken om het risico voor nabije adelaars tijdens operaties te minimaliseren, compenserende mitigatie voor adelaars en het implementeren van geavanceerde minimaliserings- en vermijdingspraktijken, zoals het verven van messen, autonome detectie- en afschriksystemen en aanpassing van leefgebieden, ‘vertelde PacifiCorp-woordvoerder Brandon Zero donderdag in een e-mail aan Fox News Digital. “PacifiCorp coördineert regelmatig met zowel nationale als federale natuurbeschermingsorganisaties om ervoor te zorgen dat de best beschikbare informatie wordt opgenomen in projectlocaties en operationele beslissingen met betrekking tot mogelijke inspanningen om wilde dieren te vermijden en tot een minimum te beperken.”

Duke Energy vertelde woensdag aan Fox News Digital dat het voor elke take uitgebreide mitigatie uitvoert en dat de juridische uitkomst van een deal uit 2013 van het bedrijf de rigoureuze mitigatievereisten waaraan werd voldaan bij het opzetten van detectiesystemen niet verminderde of veranderde.

Soms werden vergunningen goedgekeurd ondanks tegenstand van indianenstammen, onder meer voor Tucson Electric Power Co. in New Mexico.

DODELIJKE VOGELGRIEP BEDREIGT CONDORS IN CALIFORNIË DIE REEDS OP DE GREEP VAN UITSTERVEN STAAN

Duke Energy windturbines

Windturbines zijn te zien bij de energiecentrale Top of the World van Duke Energy, 23 april 2013, in Rollings Hills, Wyoming. Het aantal adelaars dat op de locatie werd gedood, nam toe in de eerste jaren nadat Duke werd vervolgd voor het doden van adelaars in het afgelopen decennium, maar bedrijfsfunctionarissen zeggen dat het sterftecijfer sindsdien is gedaald. (AP Foto/Matthew Brown)

Federale functionarissen vertelden naar verluidt aan The Associated Press dat een vergunning de “enige beschikbare weg bood om … instandhoudingsmaatregelen te eisen”.

Het rapport zei dat hoewel de Fish and Wildlife Service de dalende gevallen aanvankelijk de schuld had gegeven van het besluit van de Trump-regering om de handhaving van de Migratory Bird Treaty Act terug te draaien, het bureau dat later introk en zei dat ambtenaren “niet in staat waren een specifieke oorzaak te identificeren waarom overtredingen en onderzoeken stopgezet.”

Uit de analyse bleek dat slechts ongeveer één op de acht zaken die van 2012 tot begin 2022 onder de Eagle Protection Act werden gebracht, resulteerde in boetes, proeftijd of gevangenisstraf.

“Niet elk strafrechtelijk onderzoek onderbouwt bewijs van een criminele overtreding van de federale wet”, zei de woordvoerder van het bureau, Christina Meister, en merkte op dat het aan de openbare aanklagers is of er uiteindelijk strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld en dat boetes, gevangenisstraffen en andere straffen aan de rechtbanken zijn. buiten de controle van de dierenbescherming.

Hoewel de populaties van Amerikaanse zeearenden de afgelopen tien jaar zijn gegroeid, zijn er slechts ongeveer 40.000 steenarenden. Steenarenden hebben veel grotere gebieden nodig om te overleven en te jagen op dezelfde winderige vlaktes waar bedrijven in het westen duizenden turbines hebben neergezet.

Een steenarend landt op een val

Dit stilstaande camerabeeld van Mike Lockhart laat zien dat op 30 april 2023 een steenarend landt in een val die door een onderzoeker is gezet in deze camerafoto van het spoor, nabij Medicine Bow, Wyoming. Rechts is een gevangen adelaar te zien die als lokaas werd gebruikt. (Mike Lockhart via AP)

Fox News Digital’s verzoeken om commentaar van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service, NextEra Energy en Tucson Electric Power werden niet onmiddellijk beantwoord.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Duke Energy zei dat sinds de installatie van camera’s in het Top of the World-windmolenpark, het aantal adelaarssterfte met 82% is afgenomen en dat het systeem zeer effectief is geweest in het beschermen van adelaars en andere grote vogels.

“Het bedrijf heeft gediend als gesprekspartner tussen de industrie, milieuorganisaties en de Fish & Wildlife Service om overeenstemming te bereiken over de ontwikkeling van algemene vergunningen. Dit heeft geholpen een raamwerk voor te stellen dat minder ingewikkeld is en waarvan we optimistisch zijn dat het zal resulteren in meer deelname van de industrie. , betere gegevens en verbeterde conservering’, aldus het nutsbedrijf.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply