Microsoft wint tegen gamers die de overnamedeal van Activision Blizzard blokkeren

0

Microsoft omzeilde een mogelijk vroeg juridisch obstakel in zijn deal van $ 69 miljard (bijna Rs. 5.71.730 crore) om Call of Duty-videogamemaker Activision Blizzard over te nemen, toen een Amerikaanse rechter op vrijdag weigerde gamers in een privé-rechtszaak voorlopig te laten blokkeren acquisitie.

De particuliere eisers klaagden Microsoft in december aan bij de federale rechtbank van Californië om de deal af te dwingen, die volgens hen schadelijk was voor de concurrentie.

De Amerikaanse districtsrechter Jacqueline Scott Corley van de federale rechtbank van San Francisco zei in een uitspraak van vrijdagavond laat dat de videogamers niet hadden laten zien dat ze “onherstelbare schade” zouden oplopen als de fusie door zou gaan voordat ze uitspraak deed over de grond van hun zaak .

Microsoft en zijn advocaten beweren dat de overname consumenten ten goede zou komen.

Corley kwam terug op de bewering van de gamers dat Microsoft de beschikbaarheid van de game zou beperken. De rechter zei dat er geen bewijs was dat Microsoft de huidige versies van Call of Duty kon laten stoppen met werken na de geplande fusie, schreef Corley.

“De dag na de fusie kunnen ze precies hetzelfde spelen als met hun vrienden voor de fusie”, schreef Corley. De rechter zei ook dat “het niet waarschijnlijk is” dat Microsoft een nieuwere versie van Call of Duty exclusief zal maken voor het platform van het bedrijf voordat er een uitspraak wordt gedaan over de verdiensten van de deal.

Een woordvoerder van Microsoft heeft maandag niet direct gereageerd op het verzoek om commentaar.

Een advocaat van de gamers zei maandag dat ze ondanks het verlies van deze voorronde door zullen gaan met hun betwisting van de deal.

Joseph Alioto zei dat de rechtbank concludeerde dat een voorlopig bevel “op dit moment niet nodig was”, maar zei dat het “bewijs zeer sterk is” dat de voorgenomen overname in strijd is met de Amerikaanse antitrustwetgeving.

Het bevel van de rechtbank komt slechts enkele dagen nadat Microsoft de EU-antitrustgoedkeuring heeft verkregen. De deal wordt gecontroleerd door de Amerikaanse Federal Trade Commission, en ook in China en Zuid-Korea.

De Britse mededingingsautoriteiten verwierpen de deal, die de grootste ooit in de gaming-industrie zou zijn. Microsoft staat voor een deadline van 24 mei om in beroep te gaan tegen de beslissing.

De Amerikaanse antitrustwet staat particuliere eisers toe om fusies en overnames aan te klagen.

Corley verwierp de eerste rechtszaak van de gamers in maart en oordeelde dat de eisers onvoldoende feitelijke ondersteuning hadden geboden voor beweringen dat de deal in strijd zou zijn met de Amerikaanse antitrustwetgeving.

Zij stond eisers toe een gewijzigde klacht in te dienen. Het bod van Microsoft om de zaak af te wijzen is in behandeling.

© Thomson Reuters 2023


Samsung Galaxy A34 5G werd onlangs door het bedrijf in India gelanceerd naast de duurdere Galaxy A54 5G-smartphone. Hoe presteert deze telefoon tegen de Nothing Phone 1 en de iQoo Neo 7? We bespreken dit en meer op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply